Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2024
Το εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία ELENA, βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού, κινείται ανατολικά και συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή, ενώ μία νέα διαταραχή αναμένεται την Κυριακή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονόπτωση στα ορεινά, η οποία ενδέχεται παροδικά να είναι πυκνή. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Κατά τόπους η ορατότητα πιθανόν να είναι περιορισμένη λόγω των φαινομένων, είτε λόγω ομίχλης ή και χαμηλής νέφωσης.
Αναλυτικά η πρόγνωση
Το εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία ELENA, βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού, κινείται ανατολικά και συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή, ενώ μία νέα διαταραχή αναμένεται την Κυριακή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονόπτωση στα ορεινά, η οποία ενδέχεται παροδικά να είναι πυκνή. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Κατά τόπους η ορατότητα πιθανόν να είναι περιορισμένη λόγω των φαινομένων, είτε λόγω ομίχλης ή και χαμηλής νέφωσης. Σταδιακά μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νότιοι και σταδιακά στα βόρεια παράλια βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη και παροδικά στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να επικρατεί παγετός.
Απόψε, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ ενδέχεται στα βόρεια παράλια να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή και στα ορεινά, τοπικά να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στον μείον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τοπικά αναμένεται να επικρατεί παγετός.
Το Σάββατο, ο καιρός το πρωί θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Κατά το μεσημέρι και μετά, οι νεφώσεις θα πυκνώνουν, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι , ενώ στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.
Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως κατά το μεσημέρι και μετά, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι ενώ στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η μεμονωμένη καταιγίδα.
Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ μέχρι τη Δευτέρα θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής. Το ύψος του χιονιού στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 16 εκατοστά.
Σχετικά
Η Θεσσαλονίκη κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για babymoon
-Τι είναι αυτό το νέο είδος ταξιδιού που κάνει θραύση
Αλλάζουν οι τιμές στις παραλίες της Αγίας Νάπας - Πόσο κοστίζουν κρεβατάκι και ομπρέλα
Νέος τιμοκατάλογος στις παραλίες
Τα τρία έργα που θα αλλάξουν το Παραλίμνι
Εκδόθηκε η άδεια για το έργο της δημιουργίας της Πλατείας Παραλιμνίου
12 πολυτελή ξενοδοχεία και ισάριθμες εμπειρίες για τον Άγιο Βαλεντίνο
Κλείστε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, περιποιηθείτε τους εαυτούς σας, πιείτε κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα και γιορτάστε τον έρωτα
H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις από €14.99 σε 12 προορισμούς
Ετοιμάσου να οργανώσεις ένα city break της τελευταίας στιγμής ή ένα χαλαρό χειμωνιάτικο ταξίδι,
Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο της Sunrise που ανοίγει τον Μάιο στον Πρωταρά (εικόνες)
Μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα κοντά σε γνωστή χρυσή αμμώδη παραλία του Παραλιμνιού
4 κυπριακά ξενοδοχεία ανάμεσα στα Top 100 Hotels Worldwide
Διεθνής Διάκριση για την Louis Hotels
Οι ευρωπαϊκές πόλεις που εξερευνώνται πιο εύκολα με τα πόδια -Μια ελληνική πόλη στη λίστα
Όταν επιλέγουν έναν προορισμό για διακοπές, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν υπόψη το πόσο εύκολο είναι να τον εξερευνήσουν, με το πόσο περπατήσιμη είναι μια πόλη να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς.
Η Αγλαντζιά συστήνει τον φετινό της Βασιλιά Καρνάβαλο με ένα χιουμοριστικό βίντεο
Πρωταγωνιστές οι Δήμαρχος Λευκωσίας, Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς και ο νέος Βασιλιάς Καρνάβαλος