Δημοσιεύτηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2024
Την Παρασκευή που μας πέρασε τα DC Studios και η Warner ανακοίνωσαν πως η ταινία του Ματ Ριβς «The Batman 2» μεταφέρεται έναν χρόνο και θα κυκλοφορήσει τελικά στις αίθουσες την 1η Οκτωβρίου 2027 αντί στις 2 Οκτωβρίου 2026 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.
Ο λόγος; Οπως έγραψε στα threads ο διευθυντής των στούντιο Τζέιμς Γκαν ήταν επειδή δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη ένα «πλήρες σενάριο». «Ο Ματ Ριβς έχει δεσμευτεί να κάνει την καλύτερη ταινία που μπορεί, και κανείς δεν μπορεί να μαντέψει με ακρίβεια πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να γραφτεί ένα σενάριο», έγραψε ο Γκαν. «Οταν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σενάριο, υπάρχουν περίπου δύο χρόνια για προπαραγωγή, γυρίσματα και μετα-παραγωγή στις μεγάλες ταινίες».
Αλλά αυτό δεν πάει να πει πως η ανακοίνωση αυτή δεν έκανε πολλούς φαν να βγουν στα social media και να εκδηλώσουν την αγανάκτηση και ανησυχία τους για την διαφορά 5 χρόνων μεταξύ των δυο ταινιών. Ο Γκαν πάλι βγήκε για να τους καθησυχάσει λέγοντας πως είναι «αρκετά συνηθισμένο» για τίτλους μεγάλου προϋπολογισμού να έχουν μεγάλα κενά πριν από την κυκλοφορία ενός σίκουελ.
«Για να είμαστε δίκαιοι, ένα κενό 5 ετών ή περισσότερο είναι αρκετά συνηθισμένο στα σίκουελ. 7 χρόνια μεταξύ “Alien” και “Aliens”. 14 χρόνια μεταξύ των “Απίθανων”. 7 χρόνια μεταξύ των δυο “Εξολοθρευτών”. 13 χρόνια μεταξύ των “Avatars”. 36 χρόνια μεταξύ των δύο “Top Gun”. 6 χρόνια μεταξύ “Guardians Vol 2” και “Vol 3”».
Και δεν έχει άδικο. Πολλές φορές οι φαν έχουν δείξει την αγανάκτησή τους στις καθυστερήσεις και αναβολές ταινιών και σίκουελ αρκετές φορές στο παρελθόν, με μερικά στούντιο να τρέχουν να προλάβουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους, κυκλοφορώντας στις αίθουσες κάποιες φορές ταινίες που δεν είναι τόσο καλές όσο αναμένονταν αρχικά. Ας πάρει λοιπόν «The Batman 2» όσο χρόνο χρειαστεί για να γίνει σωστά. Εμείς θα είμαστε και πάλι στις αίθουσες για να το δούμε.
Σχετικά
Τον Αύγουστο θα στηθεί ένα ακόμα (δωρεάν) θερινό σινεμά στην παραλία
Το Πετρίδειο Ίδρυμα στήνει ξανά οθόνη στο Venus Bleu Beach!
«Animals»: Ο Μπεν Άφλεκ μπλέκεται σε έναν σκοτεινό ιστό εξαπάτησης και μυστικών
Το πρώτο τρέιλερ του νέου θρίλερ του Netflix αποκαλύπτει μια αγωνιώδη υπόθεση απαγωγής, με την Κέρι Ουάσινγκτον στο πλευρό του και ένα εντυπωσιακό καστ.
Η Τζούλι Αντριους δεν θα επιστρέψει ως βασίλισσα Κλαρίς στο «Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας 3»
Δεν έχω αποσυρθεί εντελώς, αλλά πλέον κάνω άλλου είδους δουλειά, διευκρίνισε η 90χρονη ηθοποιός
Σινεμά κάτω απ' τα αστέρια: Μαγικές βραδιές κινηματογράφου στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Για ακόμη ένα καλοκαίρι, η Μαρίνα Αγίας Νάπας μεταμορφώνει το Event Plaza σε έναν ατμοσφαιρικό παραθαλάσσιο θερινό κινηματογράφο και υπόσχεται βραδιές γεμάτες νοσταλγία, γέλιο, συγκίνηση και κινηματογραφική μαγεία
Μετά το «Marriage Story», ο 'Ανταμ Ντράιβερ και η Σκάρλετ Γιόχανσον συναντώνται στο αστυνομικό θρίλερ «Paper Tiger»
Η ταινία ακολουθεί δύο αδέρφια που κυνηγούν το αμερικανικό όνειρο στη Νέα Υόρκη του 1986, αλλά μπλέκονται σε ένα σχέδιο της ρωσικής μαφίας - Δείτε το τρέιλερ
Το «The X-Files» επιστρέφει πιο σκοτεινό από ποτέ – Η ταινία που δεν είδαμε το 2008 έρχεται
Σχεδόν 20 χρόνια μετά, ο δημιουργός του «X-Files» επιστρέφει στην ταινία που του «έκοψαν» τον τρόμο, παρουσιάζοντας επιτέλους την εκδοχή που είχε εξαρχής στο μυαλό του.
Η Μαρίνα Αγίας Νάπας παρουσιάζει το πιο ατμοσφαιρικό θερινό σινεμά του καλοκαιριού
Τέσσερις μαγικές βραδιές κινηματογράφου δίπλα στη θάλασσα, από τις 20 έως τις 23 Αυγούστου
Ο Ρόμπερτ Πάτινσον μεταμορφώνεται στον αμφιλεγόμενο Κρις Χάνσεν και οδεύει προς τα Όσκαρ
Το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας της A24 μόλις κυκλοφόρησε, επιβεβαιώνοντας πως το 2026 εξελίσσεται σε χρονιά-ορόσημο για τον Βρετανό ηθοποιό.
Μία ανατρεπτική κωμωδία για την αφοσίωση μεταξύ μπαρίστα και πελάτη, με διαδικτυακή πρεμιέρα στο Omeleto
Νατουραλισμός και ταινίες δράσης εμπνεύουν κωμωδία μικρού μήκους για καφέ και κοινότητα
Το «Spider-Man: Brand New Day» σπάει κάθε ρεκόρ και κατακτά το box office του 2026
Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, η νέα περιπέτεια του Spider-Man ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, άφησε πίσω της το «Toy Story 5» και συνεχίζει να γράφει ιστορία στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Το υπαίθριο σινεμά επιστρέφει στον Στρόβολο για τέσσερις βραδιές κάτω από τα αστέρια
Από τις 3 μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, το προαύλιο του Δημοτικού Μεγάρου μετατρέπεται ξανά σε θερινό κινηματογράφο
Τζέιμς Μποντ: «Πολύ πιθανό ο επόμενος 007 να ανακοινωθεί μέσα στο 2026»
Οι παραγωγοί φέρονται να έχουν ήδη ενημερώσει τους ηθοποιούς που προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο των δοκιμαστικών. Ωστόσο, κάθε στάδιο της διαδικασίας καλύπτεται από αυστηρές συμφωνίες εμπιστευτικότητας.