Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιανουαρίου 2025
Τεράστια συζήτηση προκαλείται στο TikTok και άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γύρω από τη θεωρία ότι η σειρά Squid Game μπορεί να βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Αν και οι εικόνες που κυκλοφορούν online με σκηνές από την σειρά φαίνεται να είναι δημιουργημένες με τεχνητή νοημοσύνη, υπάρχουν ιστορίες που συγκρίνονται με την πραγματικότητα.
Μία από αυτές αναφέρεται σε ένα πραγματικό στρατόπεδο στην Κορέα τη δεκαετία του 1980, το Brothers Home, που έχει περιγραφεί ως "πραγματικό Squid Game". Στο στρατόπεδο, οι κρατούμενοι αναγκάζονταν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και να υπομένουν κακοποιήσεις για να επιβιώσουν. Οι τιμωρίες ονομάζονταν "παιχνίδια" και υπήρξε μια προσπάθεια "καθαρισμού" της χώρας πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988. Αναφέρεται ότι 551 άτομα έχασαν τη ζωή τους εκεί, αν και ο πραγματικός αριθμός πιθανόν να είναι μεγαλύτερος.
@hebatallahyounes #squidgame #1986 ♬ sonido original - •.¸♡ ɴᵉʳᵃᵏ ♡¸.•
Ο δημιουργός της σειράς, Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ, έχει δηλώσει ότι η ιδέα του Squid Game δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, αλλά η σειρά εκφράζει τις δικές του οικονομικές δυσκολίες και την κοινωνική ανισότητα στη Νότια Κορέα. Ο ίδιος έχει εμπνευστεί από ιαπωνικά manga και anime, με θέματα επιβίωσης.
Η ιστορία του Gi-hun στην σειρά είναι εμπνευσμένη από την πραγματική απεργία στη Ssangyong Motor το 2009, όταν η εταιρεία απέλυσε το 43% του προσωπικού της, 2.646 εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιήσαν μια καθιστική διαμαρτυρία διάρκειας 77 ημερών, μία από τις πιο παρατεταμένες και έντονες απεργίες στην ιστορία της Νότιας Κορέας. Ο δημιουργός ήθελε να δείξει πώς ένας κοινός άνθρωπος μπορεί να βρεθεί ξαφνικά στο οικονομικό περιθώριο.
Σχετικά

Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα
Αίθριος ο καιρός σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη τις μέρες του Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα: 6 νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα κατανυκτικά τους έθιμα
Μοναδικοί προορισμοί που παραδοσιακά έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό αυτή την περίοδο


Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στον Στρόβολο
Από τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2025 μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025

Ποια είναι η νέα ισπανική σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix τώρα
Ένας καινούριος κοινωνιοπαθής νεαρός δολοφόνος πήρε τη θέση του προηγούμενου στο top 10 της πλατφόρμας.

Τα μυστικά πίσω από την εμβληματική σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίζει να προβάλλεται στις τηλεοράσεις η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

«And Just Like That»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της τρίτης σεζόν που κάνει πρεμιέρα στα τέλη Μαΐου
Η Κάρι Μπράντσο ξανασμίγει με τον Έινταν