Things to Do , Top Stories

Κατακλυσμός… εκδηλώσεων στη Λάρνακα

Για 6 μέρες η Λάρνακα θα ζει σε ρυθμούς Κατακλυσμού με χορούς, διαγωνισμούς και συναυλίες των Μακεδόνα, Μακρόπουλου, Πλούταρχου, Κούκα κ.ά.

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2014

Όπως κάθε χρόνο, η Κύπρος γιορτάζει τον Κατακλυσμό με τραγούδια και χορούς σε όλες τις πόλεις. Με σύνθημα "Μια παρέα όλοι" οι εκδηλώσεις του Κατακλυσμού στη Λάρνακα θα διαρκέσουν για 6 μέρες και περιλαμβάνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα.

 

Με γνώμονα την παράδοση και παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, ο Δήμος Λάρνακας διατηρώντας το υψηλό επίπεδο της Γιορτής αυτής, θα δώσει στους επισκέπτες, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ιδιαίτερη έμφαση στους διαγωνισμούς κυπριακής ποίησης, ερωτικών τραγουδιών, τσιαττιστών, αυλού, μπάλου και κυπριακών χορών.

Οι εκδηλώσεις (που θα διαρκέσουν για 6 μέρες) θα πραγματοποιηθούν κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών. Με την ταυτόχρονη λειτουργία 2 εξέδρων, τόσο της Κεντρικής Εξέδρας όσο και της Εξέδρας στην Πλατεία Ευρώπης.

 

Σε ένα περιβάλλον που παραπέμπει σε άλλες εποχές, το κηποθέατρο του Μεσαιωνικού Κάστρου, θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών (Καραγκιόζη), Εργαστήρι κατασκευής φιγούρων και Μουσική.

 

Στην Πλατεία Κίμωνος, δεκατέσσερα ειδικά κατασκευασμένα περίπτερα θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο με την προβολή παραδοσιακών κυπριακών επαγγελμάτων. Η Πλατεία Ευρώπης, θα φιλοξενήσει το Σκακιστικό Τουρνουά Μπλιτζ, ενώ στην παραλία των Φοινικούδων θα διεξαχθεί ο Παγκύπριος Διαγωνισμός Beach-Volley, καθώς και άλλα ναυταθλητικά αγωνίσματα όπως και κολυμβητικοί αγώνες που πραγματοποιούνται στο κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας.

 

Ακόμα λαϊκοί ποιητές, χορευτές και τραγουδιστές θα διαγωνιστούν, ενώ η σάτιρα, τα θεατρικά στιγμιότυπα και τα παιδικά προγράμματα θα έχουν την τιμητική τους. Και φυσικά ούτε και φέτος θα λείπουν τα γνωστά ονόματα καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα, όπου θα δηλώσουν δυναμικά την παρουσία τους. Ανάμεσά τους ο Κώστας Μακεδόνας (Σ 7 Ιουν, 23.35-24.45) ο οποίος θα εμφανιστεί μαζί με την Ειρήνη Τουμπάκη και την ορχήστρα τους, ο Νίκος Μακρόπουλος (Κ 8 Ιου, 23.55-01.55), επίσης με την ορχήστρα του, ο Γιάννης Πλούταρχος (Δ 9 Ιουν, 22.25-24.30), η συμπατριώτισσά μας Πωλίνα Χριστοδούλου (Τρ 10 Ιουν, 23.35-01.35), ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια συναυλία-αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο με τους Κατερίνα Κούκα, Λάζαρο Κόντοζη και Αννίτα Κωνσταντίνου (Τετ 11 Ιουν, 22.30-24.35). Επίσης, στη σκηνή θα δούμε τον Ερμογένη Σκιτίνη με τους ΠΑΠΙΓΙΟΝ band, τον Γιώργο Δούκα κ.ά.

 

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close