Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2014
Η Κύπρια σχεδιάστρια μόδας Ελένη Κυριάκου παρουσιάζει για πρώτη φορά της δημιουργίες της στην Κύπρο, επιλέγοντας ένα χώρο υψηλής αισθητικής, τέχνης και πολιτισμού για το fashion event που θα σηματοδοτήσει τη γνωριμία της με το κυπριακό κοινό.
Εκτός από την καλοκαιρινή της κολεξιόν The Northern Lights Siren, η Ελένη Κυριάκου θα παρουσιάσει στην Gallery K και μία exclusive σειρά από limited edition fashion accessories, όπως αέρινα παρεό και εντυπωσιακά κοσμήματα για τις εμφανίσεις σας στην παραλία! Η βραδιά των εγκαινίων θα ολοκληρωθεί με κοκτέιλ πάρτι, ενώ η Pop Up Boutique θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την 1η Ιουλίου, Δευτέρα με Παρασκευή 09.30-13.00 και 15.30-19.00, Σάββατο 09.30-13.00.
Η συλλογή "The Northern Lights Siren"
Αυτό το καλοκαίρι, η Ελένη Κυριάκου αντλεί έμπνευση από το Βόρειο Σέλας και την εκπληκτική παλέτα χρωμάτων που χαρίζει στον ουρανό το φυσικό φαινόμενο. H κολεξιόν The Northern Lights Siren περιλαμβάνει κομψά και άνετα φορέματα tops και φούστες σε ροζ, lime, magenta, βαθύ μπλε, γαλάζιο, aqua και κρεμ. Κάθε κομμάτι της κολεξιόν είναι κατασκευασμένο με απόλυτη σημασία στη λεπτομέρεια, από πολυτελή και αέρινα υφάσματα διαφορετικών βαθμών διαφάνειας, που ενισχύουν την κίνηση κάνοντας τα ρούχα τόσο ανάλαφρα, ώστε σχεδόν μοιάζουν να επιπλέουν.
Πολύχρωμες λεπτομέρειες και αναπάντεχοι συνδυασμοί χρωμάτων επιτυγχάνονται με την τεχνική του layering σε ένα περίτεχνο κολάζ υφασμάτων, καθώς το ένα χρώμα μοιάζει να φτερουγίζει πάνω από το επόμενο, δημιουργώντας μια αίσθηση ρευστότητας.
Η Ελένη Κυριάκου
Η Ελένη Κυριάκου γεννήθηκε στο Λονδίνο από Κύπριους γονείς και μεγάλωσε σε ένα καθαρά καλλιτεχνικό περιβάλλον, το οποίο καλλιέργησε την αγάπη της για τη δημιουργία. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Bartlett στο Λονδίνο, σύντομα όμως η αγάπη της για τη μόδα την οδήγησε στο Central St Martins, όπου ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Σχέδιο Υφασμάτων λαμβάνοντας το βραβείο Best Design in Sustainability. Μαθήτευσε κοντά στον Alexander McQueen και τον Emilio de la Morena, στα τμήματα ανδρικής και γυναικείας ένδυσης και γυναικείων αξεσουάρ, προτού ιδρύσει το δικό της label, Eleni Kyriacou, το 2011. Έκτοτε, οι συλλογές της έχουν παρουσιαστεί στις Εβδομάδες Μόδας στο Παρίσι και στην Αθήνα, λαμβάνοντας ενθουσιώδεις κριτικές από μεγάλα περιοδικά μόδας και κερδίζοντας την αγάπη του κοινού. Οι δημιουργίες Eleni Kyriacou χαρακτηρίζονται από δυνατά concepts και μία αυστηρά δομημένη σχεδιαστική διαδικασία. Η κεντρική ιδέα της κάθε συλλογής αναπτύσσεται μέσα από πρωτοποριακές χρήσεις των υφασμάτων, πάντα υπηρετώντας την κλασική θηλυκότητα. Στόχος της Ελένης Κυριάκου είναι να δημιουργεί ευρηματικά ρούχα, που είναι εύκολο να φορεθούν από τη σύγχρονη γυναίκα.
-
Gallery K
17 Ιουνίου 2014
Σχετικά
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»
Η Πάφος γιορτάζει τον Κατακλυσμό 2026: Όλα όσα θα γίνουν-Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με θέατρο σκιών, λαϊκό τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένη τραγουδίστρια
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Πού θα στηθεί η φετινή γιορτή για την προστασία της φύσης
Σε Ακάμα και Κρήτου Τέρα, με πολλές δραστηριότητες
Το πιο διάσημο food market επιστρέφει (για ένα ακόμα βράδυ) στη Λευκωσία
Μία ακόμα Παρασκευή με καλό φαγητό στον κήπο
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με εντυπωσιακές παραστάσεις
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Λάρνακα
27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με 6 πρωτοποριακές παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό
Μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τα έργα διερευνούν το σώμα ως φορέα μνήμης, εμπειρίας και μεταμόρφωσης
WAREHÅUS: Ένα μονοήμερο live performance event που γίνεται θα γίνει το προσωρινό “σπίτι" για καλλιτέχνες
Θα μεταμορφώσει έναν βιομηχανικό χώρο στη Λευκωσία σε ένα χώρο τέχνης
Το Δάλι βγαίνει στο πάρκο για δωρεάν γυμναστική όλο το καλοκαίρι
Το Γραμμικό Πάρκο γίνεται σημείο άθλησης για όλους!
Κατακλυσμός στο Πισσούρι με Καραντώνη και Χατζήμιχαηλ
Ραντεβού στην παραλία Πισσουρίου για έναν Κατακλυσμό γεμάτο μουσική, χορό και όμορφες στιγμές δίπλα στη θάλασσα
Week Agenda: Τα καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ κινηματογράφου, μεγάλες μουσικές συναντήσεις και ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις δίνουν ρυθμό στις μέρες της εβδομάδας