Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2025
Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, αρχικά σήμερα, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα βόρεια παράλια, ωστόσο σταδιακά, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα, είναι πιθανόν να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ασθενής ψηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ωστόσο αύριο Παρασκευή, ασθενής χαμηλή πίεση θα επηρεάσει πρόσκαιρα το νησί.
Αρχικά σήμερα, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα βόρεια παράλια, ωστόσο σταδιακά, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ενώ στις πλείστες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές αυξημένες νεφώσεις, στο δυτικό μισό του νησιού, θα καταστεί προοδευτικά κυρίως συννεφιασμένος και αργότερα αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα συνεχίσει να είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, αναμένεται να επικρατεί παγετός, ενώ παγετός ενδέχεται να σχηματιστεί και σε ορισμένες υπήνεμες πεδινές περιοχές.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα, είναι πιθανόν να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.
Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, ενώ την Κυριακή, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.
Η θερμοκρασία την Παρασκευή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ μέχρι την Κυριακή θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής. Το ύψος του χιονιού στη Χιονίστρα, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 2 εκατοστά.
Σχετικά
Μεμονωμένες βροχές σήμερα – Έρχεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ανοίγουν (αύριο) οι δηλώσεις για τη μεγάλη παρέλαση του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
Τι πρέπει να κάνουν όσα άτομα θέλουν να συμμετάσχουν με άρμα ή ομάδα πεζών στη Μεγάλη Παρέλαση
Καταιγίδες και πιθανή χαλαζόπτωση στο καιρικό μενού της εβδομάδας (ΒΙΝΤΕΟ)
Όσα ανέφερε ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Ανδρέας Χρυσάνθου
Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα και η Κατρίνα Τσάνταλη χάρισαν μαγικές στιγμές στα παιδιά μέσα από μια σειρά δράσεων
Με αφορμή τα 10 χρόνια προσφοράς, ο Σύνδεσμος ενημερώνει και ευαισθητοποιεί για την προωρότητα
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Έρχονται βροχές τις επόμενες μέρες
Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού
Εδώ θα στηθεί η Παραμυθούπολη της Λεμεσού
Μάθε όλες τις λεπτομέρειες για το πού και πότε θα λειτουργήσει το Limassol Christmas Land
Η Lidl Κύπρου προσφέρει έκπτωση -15% σε όλα τα φρέσκα χοιρινά κρεατικά
Η εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει την προσβασιμότητα στο ποιοτικό φρέσκο κρέας, προσφέροντας οικονομικές λύσεις για κάθε κυπριακό νοικοκυριό.
Διαγωνισμός Καλύτερης Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας, και φέτος στη Λεμεσό
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο για ταξίδι το 2026 είναι μια ευρωπαϊκή χώρα
Η χώρα ανέβηκε από την περσινή της θέση στην κατάταξη, ξεπερνώντας την Ισλανδία και την Αυστραλία και βρέθηκε στην πρώτη θέση
Αυτοί ήταν (επίσημα) οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο για ταξίδια το 2025
Οι προορισμοί με τις περισσότερες αναζητήσεις και κρατήσεις αποκαλύφθηκαν σε μια νέα έκθεση από την eDreams ODIGEO