Δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2025
Η 97η τελετή απονομής των Όσκαρ θα αποτίνει φόρο τιμής στον Κουίνσι Τζόουνς, τον θρυλικό μουσικό και παραγωγό, ο οποίος απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2024, αφήνοντας ανεξίτηλο στίγμα στην παγκόσμια μουσική σκηνή.
Την ανακοίνωση έκανε ο εκτελεστικός παραγωγός Raj Kapoor ο οποίος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αποκάλυψε ότι η φετινή τελετή θα περιλαμβάνει μια ειδική μουσική στιγμή αφιερωμένη στον θρύλο της μουσικής, με την Queen Latifah επί σκηνής.
«Σχεδιάσαμε και επιμεληθήκαμε αυτό το όμορφο αφιέρωμα που ελπίζουμε ότι θα ανεβάσει το κόσμο, τιμώντας το πνεύμα του Κουίνσι σε όλο το μεγαλείο του. Θα είναι μια όμορφη στιγμή και πιστεύουμε εξαιρετικά τιμητική που θα κάνει όλους να νιώσουν υπέροχα», σημείωσε ο Καπούρ.
Την τελετή -που μεταξύ άλλων, θα τιμήσει την πόλη του Λος Άντζελες, που δοκιμάστηκε σκληρά από τις φονικές πυρκαγιές- θα ανοίξουν η Αριάνα Γκράντε και η Σίνθια Ερίβο με ένα medley από τα τραγούδια του «Wicked».
Σχετικά
Το 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει και φέτος στην Κύπρο
Tαινίες μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας θα προβληθούν σε Λεμεσό, Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο
Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2026: Σάρωσε η «Συναισθηματική αξία»
Το νέο φιλμ του Joachim Trier συγκέντρωσε έξι βραβεία, μεταξύ αυτών και της Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας.
Ο Γούντι Αλεν επιστρέφει στα 90 του με νέα ταινία στη Μαδρίτη
Στα 90 του χρόνια, ο Γούντι Αλεν ετοιμάζεται να επιστρέψει πίσω από την κάμερα με ένα φιλόδοξο νέο πρότζεκτ, γυρισμένο στην Ισπανία και για πρώτη φορά στη Μαδρίτη.
Η ταινία που απειλεί να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ υποψηφιοτήτων στα Όσκαρ
Οι «Αμαρτωλοί» του Ράιαν Κούγκλερ φιλοδοξούν να γράψουν ιστορία στα Όσκαρ 2026, διεκδικώντας έως και 15 υποψηφιότητες
O Άγιος Παΐσιος έρχεται να κατακτήσει τις κινηματογραφικές αίθουσες
Στις 29 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα η εμπλουτισμένη κινηματογραφική εκδοχή της σειράς του Mega, φιλοδοξώντας να κερδίσει κινηματογραφικό και θρησκευτικό κοινό.
3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Παραλίμνι
Το 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ομάδας SYNOΨIS του Π.Σ. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ έρχεται και φέτος τον Μάρτιο 2026 με ξεχωριστές βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμo
Χρυσές Σφαίρες 2026: Όλοι οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς
Σάρωσαν το «Μια Μάχη Μετά την Άλλη» και «Adolescence»
Τιμητική βράβευση των Έλεν Μίρεν και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ από τις Χρυσές Σφαίρες
Σε μια συγκινητική τελετή όπου έδωσε το «παρών» η αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, δύο ηθοποιοί σύμβολα της εποχής τους, σε σινεμά και τηλεόραση, έλαβαν την αρμόζουσα διάκριση.
Actor Awards: Ρεκόρ για την ταινία «Μια Μάχη μετά την Άλλη» με 7 υποψηφιότητες
Πέντε υποψηφιότητες στη σειρά «The Studio». Η τελετή απονομής των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών SAG-AFTRA θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου.
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας στις κυπριακές αίθουσες
Oι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη στους κινηματογράφους
Το «Avatar: Fire and Ash» ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε 18 ημέρες
Η νέα ταινία του franchise έσπασε το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου στο παγκόσμιο box office