Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2025
Σκόνη θα παρατηρείται σήμερα στην ατμόσφαιρα με τις συγκεντρώσεις να είναι παροδικά αυξημένες.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ασθενής χαμηλή πίεση και ισχυρό βορειοανατολικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή, ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη.
Σήμερα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, της οποίας οι συγκεντρώσεις αναμένεται να είναι παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ, τοπικά, κυρίως στα ανατολικά νοτιοανατολικά και βόρεια, ισχυροί 6 και παροδικά μέχρι σφοδροί 6 με 7 Μποφόρ, για να καταστούν αργά το απόγευμα, γενικά μέτριοι 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια θα είναι μέχρι κυματώδης και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε αρχικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες μεσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ αργότερα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά, κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη στα δυτικά και βόρεια και λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, την Παρασκευή θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ το Σαββάτο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο μέχρι την Παρασκευή και περαιτέρω άνοδο το Σάββατο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Αυξημένα επίπεδα σκόνης ήδη επηρεάζουν το νησί μας, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία οι συγκεντρώσεις της σκόνης σήμερα αναμένεται να είναι παροδικά αυξημένες. pic.twitter.com/uUFHiGlRJ9
— CYMET (@CyMeteorology) March 5, 2025
Σχετικά

Μάθαμε πότε επιστρέφει ένα από τα πιο εντυπωσιακά resort της Αγίας Νάπας
Ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη νέα σεζόν!


Υπερτουρισμός: Πέντε ευρωπαϊκοί προορισμοί όπου οι ντόπιοι δεν θέλουν τουρίστες
Σύμφωνα με την εταιρεία ταξιδιωτικών οδηγών Fodor’s, σε κάποιους δημοφιλείς προορισμούς οι τουρίστες δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι καθώς ο υπερτουρισμός προκαλεί προβλήματα και αντιδράσεις

Eurovision 2025: Η EBU λογοκρίνει τη συμμετοχή της Μάλτας – Αλλάζει τίτλο το “KANT”
Ένα από τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης

Πανσέληνος Μαρτίου 2025: Πότε θα δούμε το φεγγάρι του σκουληκιού
Γιατί αυτό θα είναι ένα ... «ματωμένο φεγγάρι»

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 9 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €14.99
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο

43,000 ευρώ σε κοινωνικά προγράμματα και εθελοντικές οργανώσεις πρόσφερε ο Δήμος Λευκωσίας
Ο Δήμαρχος εξαίροντας το έργο που επιτελούν οι οργανώσεις επανέλαβε τη σταθερή βούληση του Δήμου να συνεχίσει να τις στηρίζει

Lidl at its best: 15 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Κύπρο
Η εταιρεία γιορτάζει την 15ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που έχει επιτύχει στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο

Τρία από τα ξενοδοχεία της Louis Hotels, ανάμεσα στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο στο πρόγραμμα της TUI
Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Ivi Mare, Infinity Blu και The King Jason Protaras της Louis Hotels που διακρίθηκαν στα Top 100 Βest Ηotels της TUI

Έρχεται το πρώτο έντονο κύμα σκόνης για φέτος από τη Μέση Ανατολή
Το ανατολικό/βορειοανατολικό ρεύμα αέρα που επηρεάζει την περιοχή μας, θα κορυφωθεί την Τετάρτη

Ανακαλύψαμε τον απόλυτο χειμερινό προορισμό στην καρδιά των Πλατρών
Η τέλεια απόδραση για τις κρύες μέρες στο χιονισμένο τοπίο του Τροόδους
