Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου 2025
Ένα μοναδικό θέαμα εμπνευσμένο από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, στο οποίο η μαγεία, η ψευδαίσθηση και το τσίρκο συνδυάζονται με μαεστρία, θα παρουσιάσει στην Κύπρο, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου (CITF), η παγκοσμίου φήμης ιταλική θεατρική ομάδα, No Gravity.
Μια παράσταση που έχει χαρακτηριστεί από κοινό και κριτικούς ως ένα έργο «Μαγικό, ποιητικό, σουρεαλιστικό, δυνατό, μεστό, έντονο σαν όνειρο από το οποίο δεν θέλαμε να βγούμε».

Η Θεία Κωμωδία του Δάντη, ένα από τα σημαντικότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αποτελείται από τρία μέρη, Κόλαση, Καθαρτήριο και Παράδεισος και αφηγείται το φανταστικό ταξίδι του Δάντη στο βασίλειο των νεκρών, με οδηγούς τον δάσκαλό του τον ποιητή Βιργίλιο και τη νεανική του αγάπη, τη Βεατρίκη. Ένα συμβολικό ταξίδι, όχι μόνο ενός ανθρώπου, αλλά ολόκληρης της ανθρώπινης ψυχής.

Οι φίλοι του θεάτρου, μεγάλοι και μικροί, θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν αυτό το ταξίδι, μέσα από το υπερεαλιστικό σύμπαν του Ιταλού χορογράφου Emiliano Pellisari, δημιουργού αυτής της μοναδικής χορογραφικής τεχνικής, που συνδυάζει εκπληκτικά τον χορό, τα ακροβατικά και την αισθητική αρτιότητα.
Εμπνευσμένος από την Αναγέννηση και το θέατρο της εποχής του Μπαρόκ και συνδυάζοντας καινοτόμες σκηνικές τεχνικές, με τους χορευτές - ακροβάτες απαλλαγμένους από τη δύναμη της βαρύτητας, ο Pellisari «αιχμαλωτίζει» το κοινό και το οδηγεί σε ένα ονειρικό τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς.

No Gravity Theatre
Η ομάδα παραστατικής τέχνης No Gravity Theatre έχει έδρα της τη Ρώμη και ιδρύθηκε από τον Emiliano Pellisari το 2005. Έγινε παγκοσμίως γνωστή για την εξαιρετική χορευτική τεχνική που ονομάζεται «No Gravity» (προστατεύεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας). Μια τεχνική που ο σκηνοθέτης Emiliano Pellisari άντλησε από τις έντονες μελέτες του πάνω στην εξαιρετική μηχανική της Αναγέννησης και του Μπαρόκ Θεάτρου με έμφαση στη σχέση ανθρώπου-μηχανής.
Οι παραστάσεις του No Gravity Theatre έχουν ως στόχο να ξεπεράσουν τα καλλιτεχνικά όρια, προκειμένου να δημιουργήσουν πολυθεματικές παραστάσεις και θεάματα μέσα από ψευδαισθήσεις, ζωντανούς πίνακες ζωγραφικής, σύμβολα και υπαινιγμούς. Ο εξαιρετικός αυτός συνδυασμός μαγεύει το κοινό εδώ και αρκετά χρόνια.

DIVINA COMMEDIA
Χορογραφία: Emiliano Pellisari & Mariana/P
Χορευτές: Mariana/P (κύρια χορεύτρια), Eva Campanaro, Francesco Saverio Cifaldi, Giada Inserra, Leila Ghiabbi, Mario Consolazio
Σκηνογραφία, σκηνικά, κοστούμια, φωτογράφος: Emiliano Pellisari
Μουσική σχεδίαση: Mariana/P
Σκηνοθεσία φωτός: Giacomo Cursi
Σκηνοθεσία: Luca Tienforti
Το Divina Commedia, όπως και όλες οι παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου (CITF) 2025, είναι μη λεκτικές, καθιστώντας τις προσιτές σε όλους.
Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις και εισιτήρια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου (CITF).
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
20 Μαρτίου - 21 Μαρτίου 2025
-
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
24 Μαρτίου 2025
Σχετικά

«Ο Καραγκιόζης μάγειρας»: Μια νέα απολαυστική περιπέτεια του Καραγκιόζη
Γεμάτη γέλιο, φαντασία και... μυρωδιές από ψητά

Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου: Τρεις κυπριακές παραγωγές σε Σκηνές του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας
Ο κύκλος των φετινών παραστάσεων ξεκινά στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ, με την παραγωγή Εκ κοιλίας Μητρός μου

«Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη ανεβαίνει από το Θέατρο Λέξη
Σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη και παραγωγή Γιώργου Τσιάκκα

Θέατρο κάτω από τον έναστρο ουρανό: 8 υπέροχες παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις
8 ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Κύπρο, 8 υπέροχες παραστάσεις, 12 μέρες γεμάτες τέχνη, γέλιο και συγκίνηση!

Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου, η υπηρέτρια του «Πάρα Πέντε»
Ξεχώρισε για τις χιουμοριστικές ατάκες της στη σειρά του MEGA

Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ περιοδεύει στα χωριά μας
Παραμύθι, αφήγηση, θέατρο σκιών και ζωντανή μουσική ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν κόσμο ονειρικό, γεμάτο εικόνες που αγγίζουν την καρδιά

Ο Ζαχαρίας Ζαννέττου επιστρέφει με τη νέα του κωμική παράσταση «Δεν Δεχόμαστε Επιστροφές»!
Η προπώληση ξεκίνησε

«Η κούκλα του Φραντς Κάφκα» για μία τελευταία παράσταση στη Λεμεσό
H παράσταση της παραγωγής της Humart απευθύνεται σε παιδιά από τεσσάρων ετών

Πέθανε η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή
Η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, όταν, καθώς κολυμπούσε στην παραλία Καμάρι, στους Φούρνους Ικαρίας παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα.

«Να Σπάσει ο Πάγος»: Η νέα stand-up παράσταση του Χαμπή με προσωπικές ιστορίες και καυστικό χιούμορ
Αυτοσαρκασμός, τραύματα και TikTok σε ένα ειλικρινές one-man show

«Να θκιώξουμε τους χαμολιούς»: Μία θεατρική παράσταση για καλό σκοπό με τον Γιώργο Ζένιο και τον Κώστα Βήχα
Τα έσοδα θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες και τα Προγράμματα του ΠΑΣΥΚΑΦ

Η «Φουκού» επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με λίγες ακόμη παραστάσεις
Λόγω ζήτησης και για όσους δεν πρόλαβαν