Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2025
Η άνοιξη έχει έρθει και ο καιρός είναι ό,τι πρέπει για ταξίδια και εκδρομές. Ο Guardian έφτιαξε μια λίστα με πέντε από τους καλύτερους ανοιξιάτικους προορισμούς στην Ευρώπη, από τη Βαλτική έως τον Βόσπορο, βάζοντας ανάμεσά τους ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά του Ιονίου. Η επιλογή της βρετανική εφημερίδας δεν είναι άλλη από τη Λευκάδα, το «στεριανό» νησί που είναι προικισμένο με εντυπωσιακά τοπία και μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας.
O Guardian «ψηφίζει» Λευκάδα για την άνοιξη
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η Λευκάδα είναι απολαυστική για όλες τις αισθήσεις με τα χρώματα και τα αρώματά της. Ειδικά την άνοιξη τα χρώματά της είναι πλούσια, οι λόφοι καταπράσινοι και οι θάλασσες καταγάλανες. Πάνω στα βουνά οι κατακόκκινες παπαρούνες καλύπτουν τις πεδιάδες. Ενώ η Λευκάδα είναι νησί, η πρόσβαση είναι εύκολη και χωρίς πλοίο, αφού συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με μια μικρή γέφυρα.
«Την άνοιξη στη Λευκάδα, η γη πραγματικά τραγουδάει», υπογραμμίζει το δημοσίευμα του Guardian, ενώ σημαντική αναφορά γίνεται στις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος στο νησί. Το γραφικό χωριό Εγκλουβή είναι ιδανικό για πεζοπορία, αλλά και σε όλο το νησί οι ντόπιοι καθαρίζουν τα μονοπάτια. Στο δημοσίευμα τονίζεται πόσο καλύτερη εποχή είναι η άνοιξη για περπάτημα σε διαδρομές με ανθισμένες αμυγδαλιές, αγριολούλουδα και μαργαρίτες, με εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα. Μια όμορφη μέτρια προς δύσκολη διαδρομή είναι αυτή της Εγκλουβής- Καρυάς, που διαρκεί μερικές ώρες.
Η αναφορά στο φαγητό δεν λείπει από το άρθρο, με το χωριό της Εγκλουβής να ξεχωρίζει και πάλι: «Στην Εγκλουβή θα βρείτε την ταβέρνα Λιθανώφλι κάτω από τα σκιερά πλατάνια. Εδώ, είστε στη χώρα της φακής. Οι ντόπιοι είναι περήφανοι για την ιδιαίτερη ποικιλία τους, τη φακή Εγκλουβής, που καλλιεργείται από τους κατοίκους και η συγκομιδή γίνεται με το χέρι. Δοκιμάστε τη με σκόρδο, ρίγανη και παρθένο ελαιόλαδο».
Στη συνέχεια μιλά για τους βράχους και τα φαράγγια, αλλά και για το πευκόδασος της Λευκάδας και το λατομείο που μοιάζει με σεληνιακό τοπίο. Ένα από τα εντυπωσιακά μέρη που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι το μικροσκοπικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία με την εκπληκτική θέα 360 μοιρών. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο όμορφο χωριό του Σύβρου που εκτείνεται στην πλαγιά, με θέα προς τον κόλπο της Βασιλικής. «Εκτός από την αγροτική γοητεία, τις καλές ταβέρνες, το μουσείο ελιάς και την εγγύτητα σε εκπληκτικές παραλίες, είναι μια εξαιρετική βάση για περπάτημα», γράφει ο Guardian για το συγκεκριμένο χωριό.
Πηγή: travelgo.gr
Σχετικά

Ελληνικό νησί στις τοποθεσίες με τους πιο εντυπωσιακούς φάρους του πλανήτη
Η Άνδρος ξεχωρίζει στη λίστα γαλλικού ιστοτόπου με εντυπωσιακούς φάρους παγκοσμίως

Πέθανε η ηθοποιός Κατερίνα Γιουλάκη σε ηλικία 87 ετών
Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου της ηθοποιού Κατερίνα Γιουλάκη.


Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα για διακοπές με τα παιδιά
Οι πιο όμορφοι ελληνικοί προορισμοί για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές με όλη την οικογένεια.

Ζήσε την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία, σε ένα υπέροχο θέρετρο
Αυτό το καλοκαίρι, μένουμε Κύπρο και επισκεπτόμαστε ένα μοναδικό θέρετρο 5 αστέρων στην Πάφο

18 παραλίες στον Πρωταρά για τις πρώτες βουτιές του καλοκαιριού
Όταν η καθημερινότητα είναι έντονη, πολλοί επιλέγουν τις παραλίες για απόδραση και κολύμπι τα σαββατοκύριακα

Ο φετινός Μάιος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη
Στη Γροιλανδία, ο πάγος έλιωσε το Μάιο 17 φορές πιο γρήγορα από το μέσο όρο


Η ελληνική παραλία που «ασπρίζει» σαν το γάλα και θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό
Ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο απερίγραπτης ομορφιάς

Καλοκαιρινή απόδραση υψηλών προδιαγραφών σε ένα ξενοδοχείο-όνειρο!
Το ξενοδοχείο συνδυάζει αυθεντική κυπριακή φυσική ομορφιά με υπηρεσίες διεθνών προδιαγραφών

Τα 4 νησιά που θα πας φτηνές διακοπές το καλοκαίρι 2025
Αυτά είναι τα 4 πιο οικονομικά ελληνικά νησιά για φτηνές διακοπές φέτος το καλοκαίρι.

Εντυπωσιακές εικόνες από το «Φεγγάρι της Φράουλας»
Η πρώτη πανσέληνος του Ιουνίου μάγεψε τους πάντες!