Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2025

Πρεμιέρα για το "Εμείς: Μια Ταινία για τον Bloody Hawk"
Υπάρχει συνταγή για να εξελιχθείς από ένας ρομαντικός αουτσάϊντερ της ραπ, σε πολυπλατινένιος περφόρμερ του πλέον δημοφιλούς μουσικού ρεύματος στην Ελλάδα;
Υπάρχει συνταγή που μπορεί να μεταμορφώσει έναν εσωστρεφή έφηβο από την επαρχία σε έναν τραγουδιστή που η σκηνική παρουσία του εκπνέει τόνους αυτοπεποίθησης και σιγουριάς;
Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Στέλιου Κοτιώνη και Ορέστη Πλακιά, ακολουθεί τον ράπερ-φαινόμενο στην μεγάλη του καλοκαιρινή περιοδεία, από την Αθήνα ως την Ξάνθη, και από τις στιγμές δόξας του πρόσφατου παρελθόντος στο ακόμη μακρινότερο. Τότε που ο Νικόλας Κίτσος δεν ήταν ακόμη ο Bloody Hawk.
Ακολουθώντας μια πορεία μακριά από τα φώτα της μιντιακής δημοσιότητας, αποφεύγοντας συνεντέυξεις και άλλες δημόσιες εμφανίσεις πλην των συναυλιών του, ο Bloody αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στο κοινό.
Ακυκλοφόρητα βίντεο από το προσωπικό αρχείο του καλλιτέχνη, νέο υλικό που ρίχνει φως στη ζωή του και footage από οπαδούς και ακολούθους του, αναμειγνύονται σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ήχου και εικόνων, που μας θυμίζει το γιατί η μουσική είναι η πιο δυνατή μορφή έκφρασης!
Πρεμιέρα: 10 Απριλίου. Διάρκεια: 101'.
Rio Premier: Καθ και ΣΚ 17.30, 19.45, 22.00
Rio Limassol: Καθ 19.40, 22.00 και ΣΚ 17.30
K-Cineplex Nicosia: Καθ και ΣΚ 19.35, 22.15
K-Cineplex Larnaka: Καθ και ΣΚ 19.45
K-Cineplex Limassol: Καθ και ΣΚ 19.30, 21.45
K-Cineplex Kings Avenue: Καθ και ΣΚ 19.15, 21.30

Πρεμιέρα για την ταινία "The Amateur"
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Rami Malek και ο Laurence Fishburne πρωταγωνιστούν σε ένα αγωνιώδες θρίλερ κατασκοπείας.
Ο Charles Heller είναι ένας πανέξυπνος, αλλά βαθιά εσωστρεφής υπάλληλος της CIA που εργάζεται ως ειδήμων στο σπάσιμο κωδίκων σε ένα υπόγειο στα κεντρικά γραφεία στο Λάνγκλεϊ και του οποίου η ζωή ανατρέπεται όταν η γυναίκα του σκοτώνεται σε τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.
Όταν οι προϊστάμενοί του αρνούνται να αναλάβουν δράση, εκείνος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, ξεκινώντας ένα επικίνδυνο οδοιπορικό ανά τον κόσμο για να εντοπίσει τους υπεύθυνους, με την ευφυΐα του να αποτελεί το απόλυτο όπλο για να ξεφύγει από τους διώκτες του και να πετύχει την εκδίκησή του.
Στην ταινία συμμετέχουν επίσης οι Rachel Brosnahan, Caitríona Balfe, Jon Bernthal, Michael Stuhlbarg, Holt McCallany, Julianne Nicholson, Adrian Martinez και Danny Sapani.
Τη σκηνοθεσία της ταινίαςυπογράφει ο James Hawes. Το σενάριο είναι των Ken Nolan και Gary Spinelli, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Robert Littell.
Πρεμιέρα: 10 Απριλίου. Διάρκεια: 123'.
Rio Premier: Kαθ και ΣΚ 19.40, 22.15
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.40, 22.05
Κ-Cineplex Nicosia: Καθ και ΣΚ 19.45, 22.15
Κ-Cineplex Larnaka, Kings Avenue: Καθ και ΣΚ 21.45
K-Cineplex Limassol: Καθ και ΣΚ 19.30, 22.00

"Flow": Η βραβευμένη με Όσκαρ Ταινία Κινουμένων Σχεδίων στο "Πάνθεον"
Μετά την Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, την Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας, δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Ανσί και αμέτρητες ακόμη διακρίσεις και διθυραμβικές κριτικές, το "Flow" του Λετονού σκηνοθέτη Gints Zilbalodis κέρδισε και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων στην 97η τελετή των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Μάλιστα, η ταινία κατάφερε να επικρατήσει σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία, αφού είχε να αντιμετωπίσει μεγάλα φαβορί και παραγωγές ιστορικών στούντιο που ξεχωρίζουν παραδοσιακά στον χώρο του mainstream animation. Ακόμη, το "Flow" είχε υποψηφιότητα και στην κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.
Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες ταινίες animation που έχουν γυριστεί ποτέ και υπόσχεται να παρασύρει τους θεατές όλων των ηλικιών στην πλωτή περιπέτεια των τετράποδων ηρώων του. Μια ωδή στη φύση, μια προειδοποίηση για την κλιματική αλλαγή, μια αγνή περιπετειώδης διασκέδαση.
Ο Gints Zilbalodis σημείωσε σχετικά με την ταινία του: "Θα μπορούσες να αποκαλέσεις το Flow μια οικολογική αλληγορία, την οποία τα παιδιά θα κατανοήσουν πιθανότατα σε συναισθηματικό επίπεδο. Είναι ένας κόσμος χωρίς ανθρώπους, αλλά δεν ξέρουμε πού έχουν πάει. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι εκεί έξω; Προκάλεσε η κακοδιαχείρισή τους αυτή την πλημμύρα; Πέθαναν σε κάποια πανδημία; Η ταινία σε καλεί να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου, δεν σου δίνει έτοιμες απαντήσεις. Η αισθητή απειλή του νερού κάνει τα ζώα να αγχώνονται. Όμως, μετά από λίγο, η φύση παίρνει ξανά τη θέση της. Το νερό δημιούργησε τη ζωή. Είναι παράδοξο να λέμε ότι η φύση είναι απειλή, επειδή όλα όσα ζουν είναι μέρος της φύσης. Ο άνθρωπος είναι η μεγαλύτερη απειλή."
Η ταινία κινουμένων σχεδίων θα προβληθεί στον κινηματογράφο "Πάνθεον" Λευκωσίας, στις 12, 13 και 26 Απριλίου, στις 15.30 & 17.30.
Σχετικά
Το AFI έστεψε το «Blazing Saddles» ως την πιο αστεία ταινία όλων των εποχών προς τιμήν του Μελ Μπρουκς
Με αφορμή τα 100ά γενέθλια του Μελ Μπρουκς, το American Film Institute έδωσε συμβολικά την κορυφή της λίστας των κορυφαίων κωμωδιών στο εμβληματικό «Blazing Saddles».
Βαθιά νερά: Η Μπίλι Άιλις ξεκίνησε γυρίσματα για τον «Γυάλινο Κώδωνα» της Σίλβια Πλαθ
Το μοναδικό πεζογράφημα που εκδόθηκε στην σύντομη ζωή της σπουδαίας Αμερικανής ποιήτριας, αποτελεί πυλώνα της Λογοτεχνίας και τόσο η Άιλις στο κινηματογραφικό ντεμπούτο της, όσο και η Σάρα Πόλεϊ που το αναλαμβάνει σκηνοθετικά, έχουν βουνό μπροστά τους.
Μαραθώνιος Θερινών Προβολών 2026: Αναλυτικά οι 22 κινηματογραφικές ταινίες που θα δούμε φέτος κάτω από τ' αστέρια
Από τις 15 Ιουλίου έως τις 13 Σεπτεμβρίου ο Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια φιλοξενεί ένα πλούσιο πρόγραμμα με βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμο
Κυπριακή ταινία θα επιλεγεί για πρώτη φορά ως μία πιθανή υποψηφιότητα στα Όσκαρ
Αρχίζει η διαδικασία για την επιλογή της Κυπριακής Υποψηφιότητας για την κατηγορία του Βραβείου Καλύτερης Ξένης Ταινίας, στην 99η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ
Το «Michael» γίνεται η πιο εμπορική βιογραφική ταινία όλων των εποχών
Η κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του Μάικλ Τζάκσον συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στις αίθουσες, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αφήνοντας πίσω ακόμη και το πολυβραβευμένο «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν.
Έρχεται ντοκιμαντέρ για το θρυλικό παρασκήνιο του «American History X»
Μια από τις αξέχαστες ιστορίες καβγάδων και υποτίμησης της υπογραφής στο νεότερο Χόλιγουντ, ξαναζωντανεύει από το θύμα της, τον Τόνι Κέι, που πρακτικά ολοκλήρωσε την σχέση του με την βιομηχανία αμέσως μετά το ντεμπούτο του.
Μια ξεχωριστή υπαίθρια βραδιά κινηματογράφου στη Λευκωσία
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού μήκους που εξερευνούν θέματα νεότητας, ταυτότητας, σεξουαλικότητας, σχέσεων, οικογένειας και προσωπικής εξέλιξης
Θερινός κινηματογράφος σε έναν υπέροχο κήπο στη Λευκωσία
Οι 5 γερμανικές ταινίες που θα προβληθούν στον κήπο του Ινστιτούτου Γκαίτε
Το Θερινό Σινέ Έρμα συνεχίζει και τον (μισό) Ιούλιο
To πρόγραμμα με τις προβολές, στην πιο όμορφη αυλή της παλιάς Λευκωσίας.
Βλέπουμε σινεμά κάτω από τ' αστέρια σε ένα βοτανικό πάρκο
Οι καλοκαιρινές κινηματογραφικές βραδιές ξεκινούν στο Βοτανικό Πάρκο Φασούλας
Οι πρώτες αντιδράσεις της «Οδύσσειας» κάνουν λόγο για ένα... έπος
Οι εντυπώσεις από τις πρώτες κλειστές προβολές της «Οδύσσειας» προδίδουν μια φιλόδοξη παραγωγή με εντυπωσιακές εικόνες, δυνατές ερμηνείες και εμφανείς επιρροές από δύο σπουδαίους δημιουργούς του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Τζέιμς Μποντ: Συνεχίζεται – Τον Αύγουστο ο επόμενος γύρος κάστιγκ για τη νέα ταινία 007
Στόχος είναι η διαδικασία της τελικής επιλογής να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους, ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη των γυρισμάτων μέσα στο 2027.