20-26 June 2014
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Πρεμιέρα: Committed

Η Κύπρος στα καλύτερα της!

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2014

Μπορεί μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού να έχει ένα πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα; Φυσικά και μπορεί. Αυτό μας αποδεικνύει το "Committed", μια ρομαντική κωμωδία, ένα low budget road movie γυρισμένο εξολοκλήρου στην κυπριακή ύπαιθρο (αλλά στην αγγλική γλώσσα). Η ταινία δίνει ελπίδα σε όλους τους ανερχόμενους Κύπριους σκηνοθέτες ότι με λίγα χρήματα μπορούν και αυτοί να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Τι χρειάζονται; Ποιο είναι το μυστικό συστατικό; Αγάπη, θέληση, επιμονή και φαντασία. Σημασία δεν έχει ποσότητα, αλλά ποιότητα. Και η συγκεκριμένη ταινία, αν και χαμηλού προϋπολογισμού, δεν υστερεί καθόλου σε ποιότητα. Αρκεί μόνο να σου πω ότι το φιλμ γυρίστηκε μόλις μέσα σε 17 ημέρες!

 

Το "Committed" είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους της Κυπριο-νοτιοαφρικανής σκηνοθέτριας Στελάνα Κληρής (η οποία υπογράφει και το άκρως απολαυστικό σενάριο με τις πολύ έξυπνες χιουμοριστικές ατάκες) και της AMP Filmworks, στην οποία συμμετέχουν δύο μόνο ηθοποιοί, ο πολύ γνωστός στο κυπριακό κοινό Ορέστης Σοφοκλέους (με άπταιστη βρετανική προφορά) και η Ελληνοαμερικανίδα Μελία Κράιλιγνκ, η οποία έχει συμμετάσχει στην τηλεοπτική σειρά "The Borgias" στο πλευρό του Jeremy Irons, αλλά και στην επερχόμενη blockbuster ταινία επιστημονικής φαντασίας της Marvel, "Guardians of the Galaxy". "Μα μόνο δύο ηθοποιοί; Δεν θα είναι βαρετή και μονότονη η ταινία;" θα μου πεις και δικαιολογημένα... Στην προκειμένη δύο ηθοποιοί είναι υπέρ αρκετοί, μια που η χημεία του Ορέστη Σοφοκλέους και της Μελίας Κράιλινγκ είναι... εκρηκτική!

 

Ποιο είναι όμως το στόρι του "Committed"; Μια νύφη που το έχει σκάσει από το γάμο της, θα συναντήσει έναν άνδρα που πιέζεται να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του. Ένα αλλόκοτο ταξίδι ξεκινά, το οποίο εξερευνά σκέψεις για την αγάπη, το γάμο και τη δέσμευση. Πόσο ρεαλιστικό ακούγεται σήμερα το "για πάντα μαζί". Πιστεύεις ακόμα στον πραγματικό έρωτα ή αυτά συμβαίνουν μόνο στις Χολιγουντιανές ρομαντικές κομεντί; Το "Committed" προβλήθηκε τον περασμένο Μάιο στο San Francisco Greek Film Festival, ενώ τον ίδιο μήνα "ταξίδεψε" και στο Marché du Film (Αγορά των Φιλμ) στο φεστιβάλ των Καννών. Παράλληλα, η ταινία έδωσε το "παρών" της και στο Los Angeles Greek Film Festival. Αν έχεις ξεχάσει πόσο όμορφο είναι το νησί μας, τα τρομερά πλάνα της Στελάνας Κληρής να είσαι σίγουρος ότι θα σου το υπενθυμίσουν. Η κυπριακή φύση στα καλύτερα της... Η ιστορία σου αφήνει στο τέλος μια γλυκόπικρη γεύση στα χείλη... Είναι πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι σε αυτή τη δύσκολη εποχή για την οικονομία του τόπου μας, το ανεξάρτητο (και μη) εγχώριο σινεμά βρίσκει τρόπους (και πόρους) να εξελίσσεται συνεχώς και να κάνει σημαντικά βήματα. Ελπίζουμε πως σύντομα θα δούμε ακόμα περισσότερες τοπικές παραγωγές, με μεγαλύτερο budget, να κάνουν την εμφάνισή τους στη μεγάλη οθόνη. To "Committed" είναι πάντως σίγουρα ένα εξαιρετικό δείγμα του νέου (καλού) κυπριακού σινεμά.

Καθ και ΣΚ 22.00

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close