Δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2025
Η Χορωδία Amalgamation, αποτελούμενη από 30 γυναίκες, γιορτάζει την 10η επέτειό της με την ιδιαίτερη παράσταση CLAY – ΠΗΛΟΣ. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου 2025 στο Θέατρο ΕΘΑΛ στη Λεμεσό.
Η συναυλία συνδυάζει την μουσική παράδοση με σύγχρονα στοιχεία, γιορτάζοντας την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου. Καταπιάνεται με στοιχεία της κυπριακής, της ελληνικής, της ποντιακής, της κρητικής παραδοσιακής μουσικής, αλλά και με στοιχεία της μουσικής παράδοσης των ελληνόφωνων κοινοτήτων της κάτω Ιταλίας, ενώ εμβολιάζει τους ήχους αυτούς με νέες, πρωτότυπες συνθέσεις.
Το project CLAY- ΠΗΛΟΣ, αναδεικνύει τη φωνή της γυναίκας ως φορέα της παράδοσης και της πολιτιστικής μνήμης, συγχωνεύοντας το παρελθόν με το παρόν σε μια δυναμική εξερεύνηση της κυπριακής ταυτότητας. Η χορωδία με τη φωνητική της δεξιοτεχνία συνδυάζει παραδοσιακές μελωδίες και τραγούδια με σύγχρονες διασκευές, δημιουργώντας μια καθηλωτική μουσική εμπειρία που αποτυπώνει τη ζωντάνια της κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η Χορωδία Amalgamation, η οποία έχει εμφανιστεί σε πόλεις όπως η Λευκωσία, η Πάφος, το Λονδίνο, η Στοκχόλμη, η Λυών, η Κωνσταντινούπολη και η Βρέστη, φέρνει αυτή την δυναμική παράσταση σε έναν από τους πιο γνωστούς πολιτιστικούς πυρήνες της Λεμεσού, το Θέατρο ΕΘΑΛ.
Η παράσταση περιλαμβάνει την καλλιτεχνική σύμπραξη με τον καταξιωμένο κύπριο κεραμίστα Σωκράτη Πετρίδη, ο οποίος ενσωματώνει στοιχεία παραδοσιακής κεραμικής στη μουσική παράσταση, καθώς και με τον συνθέτη Γιώργο Καλογήρου και τον ενορχηστρωτή Ερμή Μιχαήλ.
Το project CLAY - ΠΗΛΟΣ είναι κάτι παραπάνω από μια συναυλία· είναι ένα πολυαισθητηριακό ταξίδι που καλεί το κοινό να συνδεθεί με τη μουσική σε ένα πιο βαθύ επίπεδο. Χρησιμοποιώντας συμβολικά αντικείμενα, όπως την παραδοσιακή κυπριακή κούζα, η παράσταση επιτρέπει στο κοινό να αλληλεπιδράσει με την παράσταση, όχι μόνο μέσω της ακρόασης, αλλά και μέσω της σωματικής ενσάρκωσης πολιτιστικών συμβόλων.
Πληροφορίες Παράστασης και Εισιτηρίων:
Το CLAY - ΠΗΛΟΣ θα περιλαμβάνει δύο παραστάσεις στις 17 Μαΐου 2025 στο Θέατρο ΕΘΑΛ:
*Πρώτη Παράσταση: 18:00 - 19:30 (οι πόρτες ανοίγουν στις 17:30)
**Δεύτερη Παράσταση: 21:00 - 22:30 (οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30)
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, και συνιστάται η έγκαιρη κράτηση (δεν θα πωλούνται εισιτήρια στην είσοδο).
Κρατήσεις:
- Στείλτε μήνυμα μέσω WhatsApp ή Viber στο 96300323 (Λήδα), αναφέροντας τον αριθμό των θέσεων και την παράσταση που επιθυμείτε.
- Θα λάβετε οδηγίες για την πληρωμή και, μόλις την επιβεβαιώσουμε, θα λάβετε την τελική επιβεβαίωση της κράτησής σας.
Τιμή Εισιτηρίου: €20 (ειδική τιμή για κάτω των 18) Περιλαμβάνει πρόγραμμα και συλλεκτικές καρτ-ποστάλ της Χορωδίας Amalgamation.
Θέατρο ΕΘΑΛ: Φρανκλίνου Ρούσβελτ 76, κτίριο ΣΑΛΑ, 3840
-
Τεχνοχώρος Ε.Θ.Α.Λ.
17 Μαΐου 2025
Σχετικά

Grecophilia: Το πιο ελληνικό event ανεβαίνει στο βουνό
Η Κακοπετριά γίνεται το σκηνικό της πρώτης mountain εμπειρίας

Συναυλία Μνήμης «Tίποτα δεν τελείωσε ακόμα» για τα 51 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Με αγαπημένους Κύπριους καλλιτέχνες και ελεύθερη είσοδο

Ο Στέφανος Πελεκάνης σε παραδοσιακή περιοδεία σε όλη την Κύπρο
18 μουσικές στάσεις με γλέντι, τραγούδι και παράδοση

Το Baraki ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έρχεται για να μας διασκεδάσει το φετινό φθινόπωρο και χειμώνα

Ο Νίκος Απέργης σε ένα άκρως καλοκαιρινό ραντεβού πλάι στο κύμα
Αποχαιρετάμε τον Αύγουστο με τον πιο ωραίο τρόπο

Ο Δημήτρης Μεσημέρης μάς παρουσιάζει το νέο του δίσκο σε δύο μοναδικές συναυλίες
Μία εμφάνιση στην Αθήνα και μία στην Κύπρο

Απόλαυσε τους ON TOUR ζωντανά με street food στον εκδρομικό χώρο Ψιμολόφου
Για άλλη μία χρονιά ζούμε μία εκρηκτική ζωντανή εμφάνιση στην φύση

Ο SNIK live σε Λευκωσία και Λεμεσό αυτόν τον Σεπτέμβριο
Δύο εκρηκτικές συναυλίες με special guest τη Stefany Loca, γεμάτες hits, ένταση και καλοκαιρινή ενέργεια

Η Γιώτα Νέγκα σε μία δωρεάν συναυλία με δωρεάν μπίρα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιβαδιών
Συμμετέχουν οι Κύπριοι καλλιτέχνες Πάρης Παράσχος & Λευτέρης Πιτσιλλίδης

Η Αναστασία στο πιο καλοκαιρινό event του νησιού
Το μεγαλύτερο Season Closing Party με πολλούς ξένους καλλιτέχνες

Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι στην Ανώγυρα με αγαπημένους καλλιτέχνες
Δύο όμορφες μουσικές βραδιές στην κοινότητα με μουσική, τραγούδι και χορό

Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με Διονύση Τσακνή, Χρήστο Θηβαίο, Μιρέλα Παχού και Steve Tesser
Το πρώτο επίσημο αφιέρωμα στην Κύπρο σε τρεις επαρχίες