Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2025
Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για την Τετάρτη.
Η προειδοποίηση ισχύει από τις 11 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα ανατολικά. Επίσης, σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι, ενώ οι άνεμοι θα μεταβάλλονται και θα ενισχύονται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ένταση της βροχής είναι δυνατόν να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστά ανά ώρα, όπως σημειώνεται.
⚠️ Προειδοποίηση ΕΜΜΑ για καταιγίδες pic.twitter.com/NA8v4RugbZ
— CYMET (@CyMeteorology) May 14, 2025
Η πρόγνωση του καιρού:
Ασθενής χαμηλή πίεση αλλά και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Από την Παρασκευή και μετά, στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας ενδέχεται κατά διαστήματα να είναι αυξημένες.
Αρχικά σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα πυκνώνουν και θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ορεινά, στο εσωτερικό και τα ανατολικά. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά μέχρι το απόγευμα στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ωστόσο τις πρωινές ώρες στα νότια και τα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 εσωτερικό, γύρω στους 26 στα ανατολικά και τα νότια παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ιδιαίτερα στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα παραμείνουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, στο εσωτερικό και τα ανατολικά, ασθενείς, 3 Μποφόρ και στις προσήνεμες παράλιες περιοχές ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη, στις πλείστες περιοχές του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ωστόσο κατά το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στις ορεινές περιοχές. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με αυξημένες ψηλές νεφώσεις.
Το Σάββατο, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με αυξημένες ψηλές και σταδιακά και μέσες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας κοντά και λίγο πιο κάτω από τα επίπεδα της εποχής. Το Σάββατο ωστόσο, αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, για να βρεθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Η Wizz μόλις ανακοίνωσε πτήσεις σε δύο νέους, συναρπαστικούς προορισμούς
Ανακαλύψτε την Βενετία και την Τούζλα με κατευθείαν πτήσεις απο την Λάρνακα
Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο σε ένα αεροπλάνο – και δεν είναι η τουαλέτα
Μπορεί να «φιλοξενεί» από χαρτομάντηλα και τσίχλες μέχρι μισοφαγωμένα φαγητά – Θα το χρησιμοποιήσετε ξανά;
Eurovision: Αντιδράσεις για το νέο λογότυπο με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων
Το χειρόγραφο σχέδιο απλοποιήθηκε σε ένα ενιαίο σήμα, διατηρώντας την χαρακτηριστική «καρδιά» στο κέντρο
Ιδανικοί προορισμοί για solo travelers
Εξερευνήσετε τον κόσμο με τους δικούς σας ρυθμούς και να δοκιμάσετε πράγματα
10 κορυφαίες βιώσιμες ταξιδιωτικές εμπειρίες
Το Lonely Planet προτείνει 10 περιπέτειες σε όλο τον κόσμο για τους λάτρεις της βιωσιμότητας
15% έκπτωση για ταξίδια με την Ryanair σε υπέροχους ευρωπαϊκούς προορισμούς
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι σήμερα, άμεσα και οικονομικά
20+1 γνωστά-άγνωστα εξωκκλήσια της Κύπρου αφιερωμένα σε αγίους με σπάνια ονόματα
Ένα ταξίδι στο νησί με στάσεις σε μικρούς ναούς αφιερωμένους σε αγίους με παράξενα ονόματα
Η «Βασίλισσα της Κεταμίνης» δηλώνει ένοχη για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
Η Σάνγκα είναι αντιμέτωπη με βαρύτατες ποινές
Στους 36 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται άνοδος
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
10 από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία στην Κύπρο
Η μαγεία της Κύπρου μέσα από βίντεο και εικόνες
Aύγουστος στο βουνό: Last minute διακοπές, σε 20 μοναδικά καταλύματα!
Καλοκαιρινή εξόρμηση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου για δροσερές διακοπές
Καιρός: Στους 36°C σήμερα η θερμοκρασία – Σταδιακή άνοδος μέχρι την Πέμπτη
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού