Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου 2025
Τις δύο πρώτες του παραγωγές για τη νέα σεζόν «αποκάλυψε» ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου μέσω της ανακοίνωσης των ακροάσεων, που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο.
Συγκεκριμένα, η Κεντρική Σκηνή ανεβάζει το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» της Άγκαθα Κρίστι, σε διασκευή Κεν Λούντβιχ σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά και η Σκηνής 018 ανεβάζει «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε διασκευή Παρασκευά Καρασούλου και Νίκανδρου Σαββίδη και σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη.
Για τις ανάγκες συμπλήρωσης της διανομής της παραγωγής του έργου «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» για την Κεντρική Σκηνή ο ΘΟΚ καλεί σε ακρόαση άντρες και γυναίκες επαγγελματίες ηθοποιούς, απόφοιτους δραματικών σχολών, με σκηνική ηλικία από 35 έως 55 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι-ες ηθοποιοί καλούνται να στείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα και μία πρόσφατη φωτογραφία τους στο e-mail: auditions@thoc.org.cy μέχρι το Σάββατο 31 Μαΐου 2025, ώρα 2μ.μ., με την ένδειξη στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος «ΑΚΡΟΑΣΗ – ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΙΕΝΤ ΕΞΠΡΕΣ».
Οι συμμετέχοντες ηθοποιοί στην ακρόαση θα πρέπει να προετοιμάσουν έναν μονόλογο, κατά προτίμηση του είδους του βουλεβάρτου. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κτήριο ΘΟΚ την Πέμπτη 12, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουνίου. Όλοι οι ηθοποιοί θα ενημερωθούν για την ακριβή ημέρα και ώρα της ακρόασής τους αποκλειστικά μέσω email.
Προβλεπόμενη περίοδος εργοδότησης: τέλη Αυγούστου 2025– μέσα Δεκεμβρίου 2025, μέσα Ιανουαρίου 2026 – τέλη Ιανουαρίου 2026.
Για τις ανάγκες της διανομής της παραγωγής του έργου «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» στη Σκηνή 018, ο ΘΟΚ καλεί σε ακρόαση άντρες και γυναίκες επαγγελματίες ηθοποιούς, απόφοιτους δραματικών σχολών, με σκηνική ηλικία από 20 έως 45 ετών. Η γνώση μουσικού οργάνου, θα συνεκτιμηθεί θετικά.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό σημείωμα και πρόσφατη φωτογραφία τους στο e-mail: auditions@thoc.org.cy μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου, ώρα 2μ.μ., με την ένδειξη στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος «ΑΚΡΟΑΣΗ – ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ».
Η επιλογή των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στην ακρόαση θα γίνει από τη σκηνοθέτρια της παραγωγής, με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα.Όσα άτομα επιλεγούν να συμμετέχουν στην ακρόαση θα πρέπει να προετοιμάσουν έναν κωμικό μονόλογο και ένα τραγούδι, δικής τους επιλογής.
Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κτίριο ΘΟΚ την Τρίτη 10 Ιουνίου. H ενημέρωση των ηθοποιών για την ακριβή ώρα της ακρόασής τους θα γίνει αποκλειστικά μέσω e-mail.
Προβλεπόμενη περίοδος εργοδότησης: Ιούλιος 2025, Σεπτέμβριος – μέσα Δεκεμβρίου 2025, μέσα Ιανουαρίου 2026– αρχές Μαρτίου 2026.
Δεν επιτρέπεται η παράλληλη εργοδότηση
Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του ΔΣ του ΘΟΚ, καθίσταται σαφές ότι δεν επιτρέπεται η παράλληλη εργοδότηση ηθοποιών σε περισσότερες από μία θεατρικές παραγωγές του, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εν λόγω παραγωγές παρουσιάζουν χρονική επικάλυψη, είτε κατά την περίοδο προβών είτε κατά την περίοδο παραστάσεων.
Η εν λόγω απαγόρευση αποσκοπεί στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των παραγωγών, στην αποτροπή σύγκρουσης υποχρεώσεων και στην προστασία της καλλιτεχνικής ποιότητας του παραγόμενου έργου. Ως «χρονική επικάλυψη» νοείται οποιαδήποτε επικάλυψη ωραρίου ή ημερομηνιών κατά τις οποίες οι υποχρεώσεις του ηθοποιού σε μια παραγωγή επηρεάζουν ή παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη συμμετοχή του σε άλλη.
Σχετικά
Το συγκλονιστικό θεατρικό έργο «Το Γάλα» επιστρέφει με νέο κύκλο παραστάσεων
Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη συνεχίζεται για μόλις λίγες μέρες ακόμη στο Θέατρο Δέντρο
Το «Panaginip» είναι μια βραδιά δύο μονόπρακτων μπαλέτων από το Ballet Philippines, που αξίζει να δεις
Το «Panaginip» στην Κύπρο παρουσιάζεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του Ballet Philippines 2026
Το νέο ψυχολογικό Θρίλερ Easterman της w(in) the margins έρχεται να ταράξει τα νερά
Εμπνευσμένο από ένα σενάριο του A. Horowitz
Ο Γουίλεμ Νταφόε γράφει το Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2026
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, επέλεξε φέτος τον διακεκριμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο Αμερικανό ηθοποιό Willem Dafoe (Γουίλεμ Νταφόε), για τη συγγραφή του Μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2026.
Barcelona Flamenco Ballet: Το φημισμένο χορευτικό συγκρότημα από την Ισπανία φέρνει την «Κάρμεν» στην Κύπρο
Για πρώτη φορά στην Κύπρο η τολμηρή ερμηνεία της «Κάρμεν» από το Μπαλέτο Φλαμένκο της Βαρκελώνης
«Το Βουνί»: Θεατρική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Λουΐζας Παπαλοΐζου
Με επίκεντρο ένα βουνό σε μια ακριτική περιοχή της Κύπρου
Δωδέκατη νύχτα: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία και περιοδεία σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο
Η διασκευή του Owen Horsley παντρεύει τη θλίψη και τη χαρά σε μια κωμική και αλλόκοτη δημιουργία
«Οι 12 ένορκοι»: Η μακροβιότερη θεατρική παράσταση της Αθήνας έρχεται στην Κύπρο
Ένα θεατρικό έργο που τα τελευταία 11 χρόνια έχει sold out παραστάσεις
Η μαγική ιστορία της Ραπουνζέλ ζωντανεύει επί σκηνής
Μία θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια
Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος σε ηλικία 87 ετών
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας
«Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού, η Διάφανη»: Ένα έργο με την μορφή μητέρας του Διονύσιου Σολωμού από το Θέατρο Λέξη
Ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη