Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2025
Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στο δυτικό μισό του νησιού και αργότερα κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, στα ορεινά και το εσωτερικό. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στο δυτικό μισό του νησιού και αργότερα κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά και τα βόρεια βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 25 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, στα ορεινά και το εσωτερικό. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά.
Η θερμοκρασία την Κυριακή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο.
Σχετικά
Παρουσιάστηκε η Βασίλισσα του Καρναβαλιού Αμμοχώστου 2026
Ο Δήμος έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.
10 ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη για ερωτευμένους
Ψάχνετε ιδέες για τον Άγιο Βαλεντίνο, τον μήνα του μέλιτος ή μια ρομαντική έκπληξη;
H Cyprus Airways ανακοίνωσε τους καλοκαιρινούς της προορισμούς
13 προορισμοί, σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, και ένα καλοκαίρι γεμάτο επιλογές
Η Lidl Κύπρου παρουσιάζει τη νέα μελέτη κοινωνικοοικονομικών επιδράσεων για το 2024
Σημαντική συνεισφορά στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία με επενδύσεις σε βιωσιμότητα και κοινωνική υπευθυνότητα.
Αυτή είναι η πιο ρομαντική πόλη της Ευρώπης για ταξίδι του Αγίου Βαλεντίνου φέτος
Tο Time Out έκανε την ανάλογη έρευνα για εσάς!
Η πιο καθαρή πόλη στον κόσμο βρίσκεται στην Ευρώπη
Πάνω από το 80% των κατοίκων δηλώνουν ικανοποιημένοι με αυτήν
Βροχές και ισχυροί άνεμοι στο σκηνικό του καιρού - Χιόνια στο Τρόοδος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων στο 16o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό από τις 10 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2026
Η City Friends Club έχει απομακρύνει σχεδόν 200 τόνους αποβλήτων σε όλη την Κύπρο το 2025
Επιπλέον διοργάνωσε 46 εθελοντικούς και εταιρικούς καθαρισμούς στη Λεμεσό, την Πάφο και τη Λάρνακα, με τη συμμετοχή 2.461 συμμετεχόντων και την απομάκρυνση επιπλέον 50.406 κιλών απορριμμάτων