Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2025
Κάθε χρόνο στα τέλη του καλοκαιριού το χωριό Στρουμπί της Πάφου διοργανώνει το φεστιβάλ “Διονύσια” προς τιμήν του θεού του κρασιού Διόνυσου.
Πρόκειται εξάλλου για ένα χωριό που παράγει εξαιρετικά κρασιά, και που οργάνωσε για πρώτη φορά το 1967 το “Χορό του Σταφυλιού” στην πλατεία του χωριού. Αργότερα η εκδήλωση πήρε τη μορφή ενός φεστιβάλ, που με τα χρόνια εξελίχθηκε σε μιαν από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του τύπου αυτού στην Κύπρο.
Φέτος το 46° Φεστιβάλ Διονύσια 2025 θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Αυγούστου και ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή που θα στηθεί στην πλατεία θα είναι και ο Χρήστος Μενιδιάτης.
Σύμφωνα μάλιστα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Check in Cyprus η εν λόγω συναυλία θα πραγματοποιηθεί ανήμερα Δεκαπενταύγουστου και στο πλευρό του ο καλλιτέχνης θα έχει τη Λαίδη Άντζελα Δημητρίου.
Την επομένη, στις 16 Αυγούστου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ μεγάλη συναυλία στο Στρουμπί, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα δώσει και ο Νίκος Μακρόπουλος!

Σχετικά
Το Larnaca "Christmas Market" 2025 επιστρέφει
Street Food, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, χριστουγενιάτικα προϊόντα και πολλά αλλά, στην υπέροχη και ζέστη πλατεία Ζουχουρί, στο κέντρο της Λάρνακας
Οι αρχιμάγειρες μάς προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό Street Food Festival γεμάτο γεύσεις, μουσική και αγάπη!
Street Food Festival 2, στην πλατεία Παραλιμνίου, για καλό σκοπό
Το Διάστημα… κατεβαίνει στην πόλη!
Space Science Street Festival στη Λευκωσία – μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο Διάστημα
Ένα διήμερο Food Festival, σε έναν γιορτινό χώρο γεμάτο μουσική, δράσεις και εκπλήξεις
Πάνω από 20 διαφορετικές κουζίνες, από street food προτάσεις μέχρι fine dining, family-friendly ζώνες και δραστηριότητες για παιδιά, 2 μουσικές σκηνές με live acts και DJ sets κ.ά.
Τα φεστιβάλ του Νοεμβρίου που αξίζει να ζήσεις
Παράδοση, γεύσεις, τέχνες και φθινοπωρινές εμπειρίες σε κάθε γωνιά της Κύπρου
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το 12ο Φεστιβάλ Αφήγησης και Παραμυθιού
Για 12η συνεχή χρονιά το αγαπημένο φεστιβάλ μικρών και μεγάλων επιστρέφει
Στη Λεμεσό στήθηκε ένα μεγάλο Φεστιβάλ Κολοκύθας
... που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Νοεμβρίου
Η Γειτονιά του Σίνε Βόλος... επιστρέφει στη Λεμεσό
Ένα διαθεματικό πρόγραμμα δράσεων, συναντήσεων και προβολών που αναδεικνύει τη συλλογική μνήμη και τη ζωντανή πολιτιστική δυναμική της γειτονιάς αυτής.
Τα 13 παραδοσιακά φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το weekend
Οι γιορτές αφιερωμένες στη ζιβανία, στον παλουζέ, στο κολότζι, στο μόσφιλο, στο παραγεμωστό και το κρασί
20 φεστιβάλ που θα απολαύσουμε αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Το νήσι γεμίζει με χρώματα, γεύσεις, μουσική και παράδοση
10+1 παραδοσιακά φεστιβάλ που θα μας φέρουν κοντά στις ρίζες μας αυτό το σαββατοκύριακο
Η Κύπρος γιορτάζει την παράδοση με άρωμα φθινοπώρου
Όλα όσα θα γίνουν στο φετινό και 7ο Φεστιβάλ Μοσφίλου
Με κυπριακά εδέσματα, μουσική και χορός