Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2025
Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, τα επίσημα εγκαίνια του έργου ανάπλασης του παλαιού Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Παγκύπρια» (ΓΣΠ), ενός εμβληματικού χώρου που για δεκαετίες αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την αθλητική και πολιτιστική ζωή της Λευκωσίας. Η τελετή, που έλαβε χώρα στην κατάμεστη πλατεία του αναπαλαιωμένου χώρου, σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής για την πρωτεύουσα της Κύπρου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, ο Δήμαρχος Χαράλαμπου Προύντζου στην ομιλία που πραγματοποίησε στη τελετή εγκαινίων επεσήμανε ότι η ημέρα αποτελεί «ορόσημο» για την πόλη. «Εγκαινιάζουμε ένα έργο-ορόσημο που αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει όραμα, σχέδιο και συνεργασία, η Λευκωσία μπορεί, θέλει και ξέρει να προχωρά μπροστά με σεβασμό στο παρελθόν και βλέμμα στραμμένο στο αύριο».
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος μαζί με τον Δήμαρχο προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής επιγραφής.
Η βραδιά ξεκίνησε με ιστορική αναδρομή του παλιού ΓΣΠ μέσω προβολής, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και μηνύματα από τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, Raffaele Fitto, και τον Επίτροπο Αλιείας και Ωκεανών της ΕΕ, Κώστα Καδή. Ο αρχιτέκτονας του έργου, Γιάννης Κίζης, παρουσίασε τη φιλοσοφία και τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ζωντανή μουσική από κουαρτέτο εγχόρδων και πνευστών, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Ο αναπαλαιωμένος χώρος του ΓΣΠ μεταμορφώθηκε σε έναν σύγχρονο, πολυλειτουργικό αστικό χώρο, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη φύση. Πρόκειται για έναν νέο πνεύμονα πρασίνου, έναν τόπο αναψυχής και πολιτισμού, που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης και κοινωνικής συνοχής για όλες τις ηλικίες. Όπως είπε ο Δήμαρχος, «οραματιστήκαμε έναν πολυχώρο που θα γεμίζει καθημερινά με χαμόγελα, μουσικές και δημιουργικές δραστηριότητες, μια πλατεία που θα ενώνει και θα σέβεται τις ανάγκες όλων».
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά

Aύγουστος στο βουνό: Last minute διακοπές, σε 20 μοναδικά καταλύματα!
Καλοκαιρινή εξόρμηση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου για δροσερές διακοπές

Καιρός: Στους 36°C σήμερα η θερμοκρασία – Σταδιακή άνοδος μέχρι την Πέμπτη
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανηφορίζει και πάλι ο υδράργυρος: Ετοιμαστείτε για 40άρια την ερχόμενη εβδομάδα
Ο καιρός μέχρι τέλος Αυγούστου

Ανηφορίζει ξανά ο υδράργυρος - Στους 37 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε πτήσεις, ενοικίαση αυτοκινήτου και ξενοδοχεία
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Η Ρώμη ανοίγει πολυτελές ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο
Το νέο ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο της Ρώμης προσφέρει μασάζ, ιδιωτικούς κήπους και αρωματοθεραπεία

Υποχωρεί σταδιακά ο παρατεταμένος καύσωνας – «Ανάσα» δροσιάς από σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

10+1 "μεγάλες" εικόνες από τον (φετινό) Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο
Η φωτογράφος Έβελυν Φωσκόλου φωτογραφίζει προσκυνητές και επισκέπτες του νησιού στην κορύφωση του καλοκαιριού



Εναλλακτική διαδρομή για όσους θα εξορμήσουν στα βουνά
Οδηγίες από την Αστυνομία για χρήση εναλλακτικού δρομολογίου για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν θα ψήσεις σούβλα στο βουνό
Εξόρμηση για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου και κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών