Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2025
Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, τα επίσημα εγκαίνια του έργου ανάπλασης του παλαιού Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Παγκύπρια» (ΓΣΠ), ενός εμβληματικού χώρου που για δεκαετίες αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την αθλητική και πολιτιστική ζωή της Λευκωσίας. Η τελετή, που έλαβε χώρα στην κατάμεστη πλατεία του αναπαλαιωμένου χώρου, σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής για την πρωτεύουσα της Κύπρου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, ο Δήμαρχος Χαράλαμπου Προύντζου στην ομιλία που πραγματοποίησε στη τελετή εγκαινίων επεσήμανε ότι η ημέρα αποτελεί «ορόσημο» για την πόλη. «Εγκαινιάζουμε ένα έργο-ορόσημο που αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει όραμα, σχέδιο και συνεργασία, η Λευκωσία μπορεί, θέλει και ξέρει να προχωρά μπροστά με σεβασμό στο παρελθόν και βλέμμα στραμμένο στο αύριο».
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος μαζί με τον Δήμαρχο προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής επιγραφής.
Η βραδιά ξεκίνησε με ιστορική αναδρομή του παλιού ΓΣΠ μέσω προβολής, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και μηνύματα από τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, Raffaele Fitto, και τον Επίτροπο Αλιείας και Ωκεανών της ΕΕ, Κώστα Καδή. Ο αρχιτέκτονας του έργου, Γιάννης Κίζης, παρουσίασε τη φιλοσοφία και τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ζωντανή μουσική από κουαρτέτο εγχόρδων και πνευστών, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Ο αναπαλαιωμένος χώρος του ΓΣΠ μεταμορφώθηκε σε έναν σύγχρονο, πολυλειτουργικό αστικό χώρο, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη φύση. Πρόκειται για έναν νέο πνεύμονα πρασίνου, έναν τόπο αναψυχής και πολιτισμού, που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης και κοινωνικής συνοχής για όλες τις ηλικίες. Όπως είπε ο Δήμαρχος, «οραματιστήκαμε έναν πολυχώρο που θα γεμίζει καθημερινά με χαμόγελα, μουσικές και δημιουργικές δραστηριότητες, μια πλατεία που θα ενώνει και θα σέβεται τις ανάγκες όλων».
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά
Παρουσιάστηκε η Βασίλισσα του Καρναβαλιού Αμμοχώστου 2026
Ο Δήμος έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.
10 ρομαντικοί προορισμοί στην Ευρώπη για ερωτευμένους
Ψάχνετε ιδέες για τον Άγιο Βαλεντίνο, τον μήνα του μέλιτος ή μια ρομαντική έκπληξη;
H Cyprus Airways ανακοίνωσε τους καλοκαιρινούς της προορισμούς
13 προορισμοί, σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, και ένα καλοκαίρι γεμάτο επιλογές
Η Lidl Κύπρου παρουσιάζει τη νέα μελέτη κοινωνικοοικονομικών επιδράσεων για το 2024
Σημαντική συνεισφορά στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία με επενδύσεις σε βιωσιμότητα και κοινωνική υπευθυνότητα.
Αυτή είναι η πιο ρομαντική πόλη της Ευρώπης για ταξίδι του Αγίου Βαλεντίνου φέτος
Tο Time Out έκανε την ανάλογη έρευνα για εσάς!
Η πιο καθαρή πόλη στον κόσμο βρίσκεται στην Ευρώπη
Πάνω από το 80% των κατοίκων δηλώνουν ικανοποιημένοι με αυτήν
Βροχές και ισχυροί άνεμοι στο σκηνικό του καιρού - Χιόνια στο Τρόοδος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων στο 16o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό από τις 10 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2026
Η City Friends Club έχει απομακρύνει σχεδόν 200 τόνους αποβλήτων σε όλη την Κύπρο το 2025
Επιπλέον διοργάνωσε 46 εθελοντικούς και εταιρικούς καθαρισμούς στη Λεμεσό, την Πάφο και τη Λάρνακα, με τη συμμετοχή 2.461 συμμετεχόντων και την απομάκρυνση επιπλέον 50.406 κιλών απορριμμάτων