Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2025
Το ταξίδι ξεκίνησε από τη Λευκωσία με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, κουβαλώντας μαζί του την υπόσχεση της Lidl Κύπρου: να γνωρίσουμε από κοντά την πηγή προέλευσης των γαλακτοκομικών προϊόντων ΓΑΛΠΟ, που βρίσκουμε στα ράφια της. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της συνεργασίας με τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, η Lidl Κύπρου μάς ταξίδεψε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Διδυμότειχο, εκεί όπου γεννιέται η ποιότητα.

Η πρώτη επαφή με το τοπίο του Έβρου ήταν καθηλωτική αφού το ταξίδι μας ξεκίνησε με βαρκάδα στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα του Έβρου όπου μας πρόσφερε μια αληθινή σύνδεση με τη φύση. Μια περιοχή ανεκτίμητης οικολογικής αξίας, όπου ο άνθρωπος και το περιβάλλον συνυπάρχουν με σεβασμό. Δεν ήταν απλώς μια εκδρομή – ήταν μια υπενθύμιση ότι κάθε προϊόν έχει πίσω του μια ιστορία, έναν τόπο, μία αλυσίδα ζωής.

Την δεύτερη ημέρα, ακολούθησε η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ. Εκεί, ανάμεσα στα σύγχρονα μηχανήματα και τους ανθρώπους που εργάζονται με αφοσίωση, γίναμε μάρτυρες της διαδικασίας παραγωγής των προϊόντων ΓΑΛΠΟ. Από το φρέσκο γάλα μέχρι το τελικό προϊόν, η διαδρομή διατηρεί την αυθεντικότητα και την ασφάλεια που αναζητά ο καταναλωτής.


Η εμπειρία δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει δοκιμή. Στο τραπέζι της γευσιγνωσίας, δοκιμάσαμε κεφίρ και τυριά ΓΑΛΠΟ, με την ίδια ποιότητα που συναντάμε στα καταστήματα Lidl Κύπρου. Η φροντίδα για τις πρώτες ύλες και ο τρόπος παραγωγής καθρεφτίζονται σε κάθε μπουκιά.


Η ύπαρξη της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ στο βόρειο άκρο της Ελλάδας δεν έχει μόνο παραγωγική σημασία – είναι σύμβολο ανθεκτικότητας, ευθύνης και εξέλιξης. Η εταιρεία καταφέρνει να λειτουργεί σε μια ακριτική περιοχή, ενισχύοντας την τοπική κοινωνία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και διατηρώντας τη ζωντάνια στην ύπαιθρο. Σε μια εποχή όπου η περιφέρεια συχνά εγκαταλείπεται, η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ότι η ποιότητα και η ανάπτυξη μπορούν να ξεκινούν από την ελληνική επαρχία και να φτάνουν με αξιώσεις στα διεθνή ράφια. Για τη Lidl Κύπρου, αυτή η συνεργασία δεν είναι απλώς εμπορική – είναι μια επιλογή με αξίες.


Η παρουσία της Lidl Κύπρου στην τοπική αγορά συνοδεύεται από ένα σταθερό αποτύπωμα στήριξης στην κυπριακή παραγωγή. Με περισσότερους από 100 τοπικούς προμηθευτές, από τους οποίους οι 13 ειδικεύονται στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, η Lidl Κύπρου αποδεικνύει στην πράξη τη δέσμευσή της στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη στήριξη των Κυπρίων παραγωγών. Σήμερα, η επωνυμία ΓΑΛΠΟ στην Κύπρο διαθέτει περισσότερους από 40 κωδικούς, 2 προμηθευτές παραγωγής και πραγματοποιεί εξαγωγές σε 14 χώρες.

Ένα διήμερο που δεν ήταν απλώς ένα ταξίδι. Ήταν ένα παράθυρο στην αλυσίδα ποιότητας πίσω από κάθε συσκευασία, μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε την ευθύνη που φέρει κάθε επιλογή μας στο ράφι.

Σχετικά

Aύγουστος στο βουνό: Last minute διακοπές, σε 20 μοναδικά καταλύματα!
Καλοκαιρινή εξόρμηση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου για δροσερές διακοπές

Καιρός: Στους 36°C σήμερα η θερμοκρασία – Σταδιακή άνοδος μέχρι την Πέμπτη
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανηφορίζει και πάλι ο υδράργυρος: Ετοιμαστείτε για 40άρια την ερχόμενη εβδομάδα
Ο καιρός μέχρι τέλος Αυγούστου

Ανηφορίζει ξανά ο υδράργυρος - Στους 37 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε πτήσεις, ενοικίαση αυτοκινήτου και ξενοδοχεία
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Η Ρώμη ανοίγει πολυτελές ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο
Το νέο ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο της Ρώμης προσφέρει μασάζ, ιδιωτικούς κήπους και αρωματοθεραπεία

Υποχωρεί σταδιακά ο παρατεταμένος καύσωνας – «Ανάσα» δροσιάς από σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

10+1 "μεγάλες" εικόνες από τον (φετινό) Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο
Η φωτογράφος Έβελυν Φωσκόλου φωτογραφίζει προσκυνητές και επισκέπτες του νησιού στην κορύφωση του καλοκαιριού



Εναλλακτική διαδρομή για όσους θα εξορμήσουν στα βουνά
Οδηγίες από την Αστυνομία για χρήση εναλλακτικού δρομολογίου για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν θα ψήσεις σούβλα στο βουνό
Εξόρμηση για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου και κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών