Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2025
Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «The Woman in Cabin 10». Το ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Κίρα Νάιτλι, σε σκηνοθεσία του Σάιμον Στόουν, αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του μπεστ σέλερ μυθιστορήματος της Βρετανίδας Ρουθ Γουέαρ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «η νέα Άγκαθα Κρίστι».
Η ιστορία ακολουθεί μία δημοσιογράφο, την Λο, που γράφει σε ένα ταξιδιωτικό περιοδικό, κατά τη διάρκεια του παρθενικού ταξιδιού της θαλαμηγού Aurora Borealis. Ένα βράδυ ξυπνάει μέσα στη νύχτα από μια κραυγή και βλέπει ένα σώμα να πέφτει στη θάλασσα από τη διπλανή καμπίνα. Όμως την άλλη μέρα κανείς δεν λείπει από το σκάφος. Για την ακρίβεια, κανείς δεν έμενε ποτέ σ’ αυτή την καμπίνα, όπως την ενημερώνουν. Η Λο -αναξιόπιστη, απαξιωμένη από τους επιβάτες του πολυτελούς σκάφους και μπλεγμένη σε έναν ιστό μυστικών- αναλαμβάνει να διερευνήσει τι έχει συμβεί, ακόμη κι όταν αισθάνεται ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της. Όμως χωρίς πτώμα, δεν υπάρχει έγκλημα, χωρίς έγκλημα, δεν υπάρχει δολοφόνος.
«Οι πρωταγωνιστικοί γυναικείοι χαρακτήρες έχουν λίγο κακή φήμη, δήλωσε ο σκηνοθέτης στο Collider. «Πάντα αμφισβητούμε την ψυχική υγεία της γυναίκας. Οπότε, ήθελα η Λο να μοιάζει περισσότερο με τους πρωταγωνιστές από τα παρανοϊκά θρίλερ της δεκαετίας του ’70 – Ντάστιν Χόφμαν, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζιν Χάκμαν στο «The Conversation». Ποτέ δεν τους αμφισβητείς. Απλά πιστεύεις ότι έχουν δίκιο. Αυτό ήθελα για την Κίρα».
Η ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστούν οι Γκάι Πιρς, Χάνα Γουάντινγκχεμ, Ντέιβιντ Ατζάλα, Αρτ Μάλικ, Κάγια Σκοντελάριο, Ντέιβιντ Μόρισεϊ και Ντάνιελ Ινγκς, θα κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 10 Οκτωβρίου. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος (μετάφραση Γιώργος Μαθόπουλος).
Σχετικά
Το AFI έστεψε το «Blazing Saddles» ως την πιο αστεία ταινία όλων των εποχών προς τιμήν του Μελ Μπρουκς
Με αφορμή τα 100ά γενέθλια του Μελ Μπρουκς, το American Film Institute έδωσε συμβολικά την κορυφή της λίστας των κορυφαίων κωμωδιών στο εμβληματικό «Blazing Saddles».
Βαθιά νερά: Η Μπίλι Άιλις ξεκίνησε γυρίσματα για τον «Γυάλινο Κώδωνα» της Σίλβια Πλαθ
Το μοναδικό πεζογράφημα που εκδόθηκε στην σύντομη ζωή της σπουδαίας Αμερικανής ποιήτριας, αποτελεί πυλώνα της Λογοτεχνίας και τόσο η Άιλις στο κινηματογραφικό ντεμπούτο της, όσο και η Σάρα Πόλεϊ που το αναλαμβάνει σκηνοθετικά, έχουν βουνό μπροστά τους.
Μαραθώνιος Θερινών Προβολών 2026: Αναλυτικά οι 22 κινηματογραφικές ταινίες που θα δούμε φέτος κάτω από τ' αστέρια
Από τις 15 Ιουλίου έως τις 13 Σεπτεμβρίου ο Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια φιλοξενεί ένα πλούσιο πρόγραμμα με βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμο
Κυπριακή ταινία θα επιλεγεί για πρώτη φορά ως μία πιθανή υποψηφιότητα στα Όσκαρ
Αρχίζει η διαδικασία για την επιλογή της Κυπριακής Υποψηφιότητας για την κατηγορία του Βραβείου Καλύτερης Ξένης Ταινίας, στην 99η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ
Το «Michael» γίνεται η πιο εμπορική βιογραφική ταινία όλων των εποχών
Η κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του Μάικλ Τζάκσον συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στις αίθουσες, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αφήνοντας πίσω ακόμη και το πολυβραβευμένο «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν.
Έρχεται ντοκιμαντέρ για το θρυλικό παρασκήνιο του «American History X»
Μια από τις αξέχαστες ιστορίες καβγάδων και υποτίμησης της υπογραφής στο νεότερο Χόλιγουντ, ξαναζωντανεύει από το θύμα της, τον Τόνι Κέι, που πρακτικά ολοκλήρωσε την σχέση του με την βιομηχανία αμέσως μετά το ντεμπούτο του.
Μια ξεχωριστή υπαίθρια βραδιά κινηματογράφου στη Λευκωσία
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού μήκους που εξερευνούν θέματα νεότητας, ταυτότητας, σεξουαλικότητας, σχέσεων, οικογένειας και προσωπικής εξέλιξης
Θερινός κινηματογράφος σε έναν υπέροχο κήπο στη Λευκωσία
Οι 5 γερμανικές ταινίες που θα προβληθούν στον κήπο του Ινστιτούτου Γκαίτε
Το Θερινό Σινέ Έρμα συνεχίζει και τον (μισό) Ιούλιο
To πρόγραμμα με τις προβολές, στην πιο όμορφη αυλή της παλιάς Λευκωσίας.
Βλέπουμε σινεμά κάτω από τ' αστέρια σε ένα βοτανικό πάρκο
Οι καλοκαιρινές κινηματογραφικές βραδιές ξεκινούν στο Βοτανικό Πάρκο Φασούλας
Οι πρώτες αντιδράσεις της «Οδύσσειας» κάνουν λόγο για ένα... έπος
Οι εντυπώσεις από τις πρώτες κλειστές προβολές της «Οδύσσειας» προδίδουν μια φιλόδοξη παραγωγή με εντυπωσιακές εικόνες, δυνατές ερμηνείες και εμφανείς επιρροές από δύο σπουδαίους δημιουργούς του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Τζέιμς Μποντ: Συνεχίζεται – Τον Αύγουστο ο επόμενος γύρος κάστιγκ για τη νέα ταινία 007
Στόχος είναι η διαδικασία της τελικής επιλογής να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους, ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη των γυρισμάτων μέσα στο 2027.