Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2025
Η κινηματογραφική εβδομάδα της 11ης Σεπτεμβρίου φέρνει δυνατές πρεμιέρες που καλύπτουν όλα τα γούστα: από το πολυαναμενόμενο φινάλε του Downton Abbey, μέχρι την anime υπερπαραγωγή του Demon Slayer και το ανατριχιαστικό θρίλερ The Long Walk βασισμένο σε Stephen King. Δίπλα τους, η φαντασία απογειώνεται με το Sketch, η νοσταλγία επιστρέφει με το επετειακό Toy Story, ενώ η μεγάλη οθόνη γεμίζει συγκίνηση, δράση και μαγεία για μικρούς και μεγάλους θεατές.

Πρεμιέρα για την ταινία "Downton Abbey: The Grand Finale"
Η οικογένεια Crawley και το προσωπικό του Downton επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη για το τρίτο και τελευταίο μέρος της θρυλικής σειράς. Η ιστορία μας μεταφέρει στη δεκαετία του 1930, μια εποχή κοινωνικών αλλαγών, οικονομικών πιέσεων και σκανδάλων που απειλούν το μέλλον του πύργου.
Με τη Lady Mary (Michelle Dockery) να βρίσκεται στο επίκεντρο ενός δημόσιου σκανδάλου και την οικογένεια να παλεύει με οικονομικές δυσκολίες, το Downton Abbey κινδυνεύει να χάσει τη θέση του στον κόσμο της βρετανικής αριστοκρατίας. Το προσωπικό, πιστό όπως πάντα, και η νέα γενιά καλούνται να προσαρμοστούν στις αλλαγές και να οδηγήσουν τον πύργο σε μια νέα εποχή.
Με τη σκηνοθεσία του Simon Curtis και πρωταγωνιστές τις Joanne Froggatt, Michelle Dockery, Phyllis Logan, αλλά και γνώριμα αγαπημένα πρόσωπα από το καστ, η ταινία υπόσχεται συγκίνηση, νοσταλγία και ένα συγκλονιστικό φινάλε που θα συγκινήσει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
Το "Downton Abbey: The Grand Finale" είναι ένα κινηματογραφικό αποχαιρετιστήριο γράμμα σε μια ιστορία που καθήλωσε το κοινό από το 2010, κλείνοντας με τον πιο συναισθηματικό και μεγαλοπρεπή τρόπο το κεφάλαιο του πιο διάσημου πύργου της Βρετανίας.
Πρεμιέρα: 11 Σεπτεμβρίου. Διάρκεια: 135'.
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.40, 22.00
Rio Premier: Καθ και ΣΚ 19.35, 22.00 / Καθ και ΣΚ 21.45 (open air)
K-Cineplex σε όλες τις πόλεις: Καθ και ΣΚ 19.30

Πρεμιέρα για την ταινία "Sketch"
Ένα απλό σκίτσο μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Στην ταινία "Sketch" του Seth Worley, η φαντασία ενός νεαρού κοριτσιού ξεφεύγει από το χαρτί και μετατρέπεται σε μια ανεξέλεγκτη δύναμη που απειλεί να καταστρέψει ολόκληρη την πόλη.
Όταν το σημειωματάριό της με τα σκίτσα πέφτει σε μια παράξενη λίμνη, οι ζωγραφιές της ζωντανεύουν – απρόβλεπτες, χαοτικές και επικίνδυνα αληθινές. Καθώς τα φανταστικά πλάσματα προκαλούν χάος, εκείνη και ο αδελφός της ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου για να τα εντοπίσουν και να τα σταματήσουν προτού είναι πολύ αργά.
Την ίδια στιγμή, ο πατέρας τους προσπαθεί να βρει τα παιδιά του μέσα σε μια πόλη που βυθίζεται στο χάος, παλεύοντας να επανενώσει την οικογένειά του και να αποτρέψει μια καταστροφή που κανείς δεν είχε φανταστεί.
Με πρωταγωνιστές τον Tony Hale, την D’Arcy Carden και την Bianca Belle, το "Sketch" είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, που συνδυάζει συγκίνηση, περιπέτεια και ανατροπές.
Πρεμιέρα: 11 Σεπτεμβρίου. Διάρκεια: 105'.
Rio Limassol: Καθ 19.40 και ΣΚ 15.00, 17.50
Rio Premier: Καθ 17.30, 19.40 και ΣΚ 11.00, 13.05, 15.15, 17.40, 19.55
K-Cineplex Nicosia: Καθ και ΣΚ 17.00
K-Cineplex Larnaka: ΣΚ 14.30
K-Cineplex Limassol: ΣΚ 15.00
K-Cineplex Kings Avenue Mall Paphos: ΣΚ 15.15

Πρεμιέρα για το "Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba – The Movie: Infinity Castle"
Η ιστορία μας μεταφέρει στην εποχή της δυναστείας Taisho στην Ιαπωνία, όπου ο Tanjiro, ένα καλόκαρδο αγόρι που πουλάει κάρβουνο για να ζήσει, βρίσκει την οικογένειά του σφαγμένη από έναν δαίμονα. Η μικρότερη αδελφή του, Nezuko, είναι η μόνη που επιζεί, αλλά έχει μετατραπεί κι αυτή σε δαίμονα.
Παρά τη συντριβή του, ο Tanjiro αποφασίζει να γίνει κυνηγός δαιμόνων για να επαναφέρει την αδελφή του σε ανθρώπινη μορφή και να πάρει εκδίκηση για την οικογένειά του.
Η ταινία "Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba – The Movie: Infinity Castle" συνεχίζει από το τέλος της τέταρτης σεζόν του anime, με τους Tanjiro και τους συμμάχους του να εισέρχονται στο μυστηριώδες Infinity Castle, όπου θα αντιμετωπίσουν πανίσχυρους δαίμονες και θα αποκαλυφθούν συγκινητικές ιστορίες των αντιπάλων τους.
Η σκηνοθεσία ανήκει στον Haruo Sotozaki και συνδυάζει εντυπωσιακά σκηνικά, δυνατές μάχες και συγκινητικές στιγμές, προσφέροντας μια αληθινά καθηλωτική εμπειρία στους θεατές.
Η προβολή θα γίνει τόσο σε ελληνική μεταγλώττιση, όσο και στην πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υποτίτλους.
Πρεμιέρα: 11 Σεπτεμβρίου. Διάρκεια: 155'.
Rio Limassol: Καθ 19.30, 22.00 και ΣΚ 16.50 (sub) / ΣΚ 15.00 (ελλ)
Rio Premier: Καθ και ΣΚ 17.25, 20.30, 21.00 και ΣΚ 11.15, 14.40, 22.00 (sub) / Καθ και ΣΚ 21.45 (sub/open air) / Καθ 17.30 και ΣΚ 11.15, 14.30, 17.45 (ελλ)
K-Cineplex Nicosia: Καθ 18.00, 21.00 και ΣΚ 14.30 (sub) / Καθ και ΣΚ 21.00 (ελλ)
K-Cineplex Limassol, Larnaka, Κings Avenue Mall Paphos : Καθ και ΣΚ 21.00 (sub) / Καθ και ΣΚ 18.00 (ελλ)

Πρεμιέρα για την ταινία "The Long Walk"
Από τον θρυλικό Stephen King και τον σκηνοθέτη των ταινιών του franchise "The Hunger Games", Francis Lawrence, έρχεται η πολυαναμενόμενη ταινία "The Long Walk", ένα έντονο, ανατριχιαστικό και συναισθηματικό θρίλερ που θέτει ένα ερώτημα που θα σας στοιχειώσει: πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις;
Η ιστορία ακολουθεί 50 εφήβους από όλη την Αμερική που συμμετέχουν σε έναν ετήσιο διαγωνισμό βάδισης. Ο κανόνας είναι απλός αλλά σκληρός: δεν πρέπει να σταματήσουν, διαφορετικά η τιμωρία είναι θανάσιμη. Καθώς η κούραση και η απελπισία αυξάνονται, οι χαρακτήρες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα όριά τους, τις αδυναμίες τους και τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Cooper Hoffman ως Raymond Garraty, ο David Jonsson ως Peter McVries, ο Garrett Wareing ως Stebbins και ο Mark Hamill σε έναν σημαντικό ρόλο ως The Major.
Η σκηνοθεσία του Francis Lawrence υπόσχεται ένταση και ατμόσφαιρα που καθηλώνει, ενώ η μεταφορά του μυθιστορήματος του King αποτυπώνει στην οθόνη όλο το σκοτάδι, την αγωνία και το ψυχολογικό βάρος της ιστορίας.
Πρεμιέρα: 11 Σεπτεμβρίου. Διάρκεια: 108'.
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.40, 22.00
Rio Premier: Καθ 19.45, 22.00 και ΣΚ 19.55, 22.15

Toy Story 1 (Re-Issue): Στους κινηματογράφους K-Cineplex!
Η ταινία που άλλαξε την ιστορία του animation επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη! Το "Toy Story", η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Pixar που μας σύστησε τον Woody, τον Buzz Lightyear και μια αξέχαστη παρέα παιχνιδιών, γιορτάζει 30 χρόνια και προβάλλεται ξανά στους κινηματογράφους K-Cineplex.
Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ξανά τη μαγεία της ταινίας - σε ελληνική μεταγλώττιση- που καθόρισε μια εποχή, σε μια επετειακή προβολή γεμάτη γέλιο, συγκίνηση και νοσταλγία.
Γιατί κάποιες ιστορίες… δεν γερνούν ποτέ!
Πρεμιέρα: 11 Σεπτεμβρίου. Διάρκεια: 90'.
K-Cineplex Nicosia: Καθ 17.15 και ΣΚ 15.00
K-Cineplex Limassol: Καθ 17.15 και ΣΚ 12.30
K-Cineplex Larnaka, Kings Avenue Mall Paphos: Καθ και ΣΚ 17.15
Σχετικά
Το AFI έστεψε το «Blazing Saddles» ως την πιο αστεία ταινία όλων των εποχών προς τιμήν του Μελ Μπρουκς
Με αφορμή τα 100ά γενέθλια του Μελ Μπρουκς, το American Film Institute έδωσε συμβολικά την κορυφή της λίστας των κορυφαίων κωμωδιών στο εμβληματικό «Blazing Saddles».
Βαθιά νερά: Η Μπίλι Άιλις ξεκίνησε γυρίσματα για τον «Γυάλινο Κώδωνα» της Σίλβια Πλαθ
Το μοναδικό πεζογράφημα που εκδόθηκε στην σύντομη ζωή της σπουδαίας Αμερικανής ποιήτριας, αποτελεί πυλώνα της Λογοτεχνίας και τόσο η Άιλις στο κινηματογραφικό ντεμπούτο της, όσο και η Σάρα Πόλεϊ που το αναλαμβάνει σκηνοθετικά, έχουν βουνό μπροστά τους.
Μαραθώνιος Θερινών Προβολών 2026: Αναλυτικά οι 22 κινηματογραφικές ταινίες που θα δούμε φέτος κάτω από τ' αστέρια
Από τις 15 Ιουλίου έως τις 13 Σεπτεμβρίου ο Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια φιλοξενεί ένα πλούσιο πρόγραμμα με βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμο
Κυπριακή ταινία θα επιλεγεί για πρώτη φορά ως μία πιθανή υποψηφιότητα στα Όσκαρ
Αρχίζει η διαδικασία για την επιλογή της Κυπριακής Υποψηφιότητας για την κατηγορία του Βραβείου Καλύτερης Ξένης Ταινίας, στην 99η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ
Το «Michael» γίνεται η πιο εμπορική βιογραφική ταινία όλων των εποχών
Η κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του Μάικλ Τζάκσον συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στις αίθουσες, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αφήνοντας πίσω ακόμη και το πολυβραβευμένο «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν.
Έρχεται ντοκιμαντέρ για το θρυλικό παρασκήνιο του «American History X»
Μια από τις αξέχαστες ιστορίες καβγάδων και υποτίμησης της υπογραφής στο νεότερο Χόλιγουντ, ξαναζωντανεύει από το θύμα της, τον Τόνι Κέι, που πρακτικά ολοκλήρωσε την σχέση του με την βιομηχανία αμέσως μετά το ντεμπούτο του.
Μια ξεχωριστή υπαίθρια βραδιά κινηματογράφου στη Λευκωσία
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού μήκους που εξερευνούν θέματα νεότητας, ταυτότητας, σεξουαλικότητας, σχέσεων, οικογένειας και προσωπικής εξέλιξης
Θερινός κινηματογράφος σε έναν υπέροχο κήπο στη Λευκωσία
Οι 5 γερμανικές ταινίες που θα προβληθούν στον κήπο του Ινστιτούτου Γκαίτε
Το Θερινό Σινέ Έρμα συνεχίζει και τον (μισό) Ιούλιο
To πρόγραμμα με τις προβολές, στην πιο όμορφη αυλή της παλιάς Λευκωσίας.
Βλέπουμε σινεμά κάτω από τ' αστέρια σε ένα βοτανικό πάρκο
Οι καλοκαιρινές κινηματογραφικές βραδιές ξεκινούν στο Βοτανικό Πάρκο Φασούλας
Οι πρώτες αντιδράσεις της «Οδύσσειας» κάνουν λόγο για ένα... έπος
Οι εντυπώσεις από τις πρώτες κλειστές προβολές της «Οδύσσειας» προδίδουν μια φιλόδοξη παραγωγή με εντυπωσιακές εικόνες, δυνατές ερμηνείες και εμφανείς επιρροές από δύο σπουδαίους δημιουργούς του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Τζέιμς Μποντ: Συνεχίζεται – Τον Αύγουστο ο επόμενος γύρος κάστιγκ για τη νέα ταινία 007
Στόχος είναι η διαδικασία της τελικής επιλογής να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους, ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη των γυρισμάτων μέσα στο 2027.