21 September 2025
Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Την Κυριακή θα απολαύσουμε ζεστό παλουζέ, στο Φοινί

Φθινόπωρο χωρίς φοινιώτικο παλουζέ δεν γίνεται!

Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2025

Το Φοινί είναι ένα χωριό γνωστό σε όλους, για την ιστορία, την παράδοση και την αγγειοπλαστική του τέχνη (τα Φοινιώτικα πιθάρκα, τις κούζες, τα σταμνιά, τα πλουμιστά κουζούθκια – μοναδικά έργα τέχνης), τις ξύλινες τόνενες καρέκλες, τη βούρκα του βοσκού.

Είναι επίσης γνωστό για τα αξιοθέατά του, όπως ο καταρράκτης της Χαντάρας, το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων, τα ενετικά γεφύρια του (της Εκκλησιάς, του Πισκόπου και της Ελιάς) καθώς και για τα περίφημα Φοινιώτικα λουκούμια του και τις ταβέρνες του.

Ωστόσο, κάθε φθινόπωρο γίνεται προορισμός και για έναν ακόμα πολύ νόστιμο λόγο. Για τον Φοινιώτικο παλουζέ του, το οποίο φτιάχνουν οι νοικοκυρές στο χωριό.

Πιο συγκεκριμένα, για άλλη μια χρονιά η ομάδα Εθελοντών του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε από κοντά τη διαδικασία παρασκευής του Φοινιώτικου παλουζέ. Γιατί η παράδοση και ο Εθελοντισμός μας φέρνουν κοντά!

Αυτή την Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2025 στις 10:30 π.μ στην Αυλή της Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού.

Σας περιμένουμε!

Για καλύτερη εξυπηρέτηση, κάντε άμεσα τις παραγγελίες σας στο τηλέφωνο 99672232 , Αλέκος Σπανός - Πρόεδρος ΣΚΕΦ

Τα έσοδα θα διατεθούν για ενίσχυση της Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού.

foini.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
September 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close