Πάμε Ταξίδι , Guide

ΟΗΕ: Η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζει κανείς

Η ρωσική πρωτεύουσα κέρδισε σημαντικούς αντιπάλους της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής για να διεκδικήσει την πρώτη θέση.

Δημοσιεύτηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2022

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών δημοσίευσε την παγκόσμια κατάταξη των πόλεων για το 2022 και απένειμε στη Μόσχα την κορυφαία θέση μεταξύ των μεγάλων πόλεων για ποιότητα ζωής και υποδομές, επιβραβεύοντας την για τις μεταφορές και την ευημερία των πολιτών της.

Τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά την Τετάρτη στο διαδίκτυο, ενώ ολόκληρη η έκθεση αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο.

Οι ειδικοί συνέκριναν τις 50 μεγαλύτερες πόλεις παγκοσμίως και κατέταξαν τις 29 «καλύτερες» σύμφωνα με έξι μετρήσεις: παραγωγικότητα, ανάπτυξη υποδομών, ποιότητα ζωής, ισότητα και κοινωνική ένταξη, περιβαλλοντική βιωσιμότητα και αστική διακυβέρνηση και νομοθεσία.

Η ρωσική πρωτεύουσα βγήκε πρώτη ως προς την «ποιότητα ζωής» και την «ανάπτυξη υποδομών» και ήταν τρίτη συνολικά στον «Δείκτη ευημερίας πόλεων», που εξέτασε όλες τις κατηγορίες μαζί. Την πρώτη και τη δεύτερη θέση κατέλαβαν η Σιγκαπούρη και το Τορόντο αντίστοιχα, και την τέταρτη και πέμπτη το Σίδνεϊ και το Λονδίνο.

Μεταξύ των 29 πόλεων, η Μόσχα κατατάχθηκε 12η για την παραγωγικότητα, 13η για δικαιοσύνη και κοινωνική ένταξη, 17η για περιβαλλοντική βιωσιμότητα και 10η για αστική διακυβέρνηση και νομοθεσία.

Περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν επίσημα στη ρωσική πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές, αν και οι μετρήσεις του πληθυσμού ποικίλλουν ανάλογα με τη μεθοδολογία. Ορισμένες εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι σημαντικά υψηλότερος.

Ανεξάρτητα από τις εκτιμήσεις οι κάτοικοι της Μόσχας είναι τουλάχιστον 13 εκατομμύρια καθιστόντας την έτσι την μεγαλύτερη στην Ευρώπη ξεπερνώντας το Λονδίνο, την Αγία Πετρούπολη, το Παρίσι και το Βερολίνο.

Πηγή: RT

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close