21-22 August 2014
Live Music , Nightlife & Music

Θάνος Ανεστόπουλος

Ο τραγουδοποιός από τα Διάφανα Κρίνα, Θάνος Ανεστόπουλος, έρχεται στο νησί για δύο εμφάνισεις,σε Λευκωσία και Λεμεσό

Δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου 2014

Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Θάνο Ανεστόπουλο δεν χρειάζονται. Επί 20, περίπου, χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος και συνήθως, με μια μελαγχολική ηλεκτρική ενέργεια κράτησε και κρατά συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους που αναζητούν την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα που μοιράζει και κοινωνεί η ποίησή του.

 

Ο Θάνος Ανεστόπουλος είναι ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης. Τραγουδιστής, μουσικός, στιχουργός, συνθέτης, ακόμα και ζωγράφος. Υπήρξε μέλος, ως τραγουδιστής, του θρυλικού συγκροτήματος ''Διάφανα Κρίνα'' από το 1991, όταν άρχισαν να σχηματίζονται έως την ολοκλήρωση της κοινής πορείας τους τον Ιούνιο του 2009.

 

Την άνοιξη του 2012 κυκλοφόρησε από την Inner Ear ο πρώτος επίσημος προσωπικός του δίσκος. Ο δίσκος κυκλοφόρησε σε μορφή CD (με ένα παραπάνω κομμάτι από ότι το βινύλιο) και σε μορφή βινυλίου. Είναι ο δίσκος με τίτλο ''Ως το τέλος'', ο οποίος περιείχε εννέα καινούργια τραγούδια του Θάνου Ανεστόπουλου. Στον δίσκο αυτό έχει μελοποιήσει ένα ποίημα του Αρσένι Ταρκόφσκι (Μα κάτι άλλο ζητώ) και ένα ποίημα του Νίκου Καββαδία (Γράμμα ενός αρρώστου).

 

Όλα αυτά τα χρόνια ο Θάνος Ανεστόπουλος έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίεςφεστιβάλ, έγραψε και συνέθεσε μουσική για το θέατρο ενώ πλέον τα προσωπικά του ζωγραφικά σχέδια, παρουσιάζονται σε κάθε ζωντανή του εμφάνιση, δίνοντας την ευκαιρία εικονοποίησης των στίχων του.

Αυτό θα γίνει και στις επικείμενες εμφάνισεις του στο νησί μας, όπου παρέα με την κιθάρα του θα μας ταξιδέψει με ένα ακουστικό πρόγραμμα με επιλογές τραγουδιών από την πορεία του με τα Διάφανα Κρίνα όπως επίσης και τραγούδια από τον προσωπικό του δίσκο "Ως το τέλος". Επίσης θα υπάρχει έκθεση έργων ζωγραφικής με κάρβουνο του Θάνου Ανεστόπουλου "Remember your mortality".

Ώρα: 22.00. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 99614100.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close