Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2026
Η κινηματογραφική εβδομάδα φέρνει τρεις ολοκαίνουργιες πρεμιέρες που απευθύνονται σε εντελώς διαφορετικά κοινά, αλλά μοιράζονται την ίδια φιλοδοξία: να καθηλώσουν. Από έναν σκοτεινό, μεταποκαλυπτικό εφιάλτη που εξερευνά τα όρια της ανθρώπινης φύσης, σε ένα εκρηκτικό coming-of-age έπος γεμάτο φιλοδοξία και χιούμορ, μέχρι μια τρυφερή animated περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους, οι αίθουσες γεμίζουν ιστορίες έντονων συναισθημάτων, δυνατών χαρακτήρων και καθαρής κινηματογραφικής απόλαυσης.

Πρεμιέρα για την ταινία “28 Years Later: The Bone Temple”
Γυρισμένο παράλληλα με το πρώτο μέρος της σειράς, το “28 Years Later: The Bone Temple” συνεχίζει την επική ιστορία τρόμου που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς.
Ο Dr. Ian Kelson (Ralph Fiennes) εμπλέκεται σε μια επικίνδυνη νέα σχέση με απρόβλεπτες συνέπειες, ενώ ο Spike (Alfie Williams) συναντά τον αδίστακτο Jimmy Crystal (Jack O’Connell), σε έναν εφιάλτη από τον οποίο δεν υπάρχει διαφυγή.
Στον κόσμο αυτής της ταινίας, οι μολυσμένοι δεν είναι πλέον η μεγαλύτερη απειλή για την επιβίωση - η απάνθρωπη συμπεριφορά των επιζώντων μπορεί να είναι πιο παράξενη και πιο τρομακτική.
Τη σκηνοθεσία του “28 Years Later: The Bone Temple” αναλαμβάνει η Nia DaCosta, η οποία παίρνει τη σκυτάλη από τον Danny Boyle, που παραμένει στην παραγωγή, διατηρώντας τη σύνδεση με το αρχικό όραμα της σειράς.
Το πιο συναρπαστικό νέο; Ο Cillian Murphy φαίνεται να επιστρέφει ως ο Jim, ο επιζών του αρχικού ξεσπάσματος, ανοίγοντας τον δρόμο για το τρίτο κεφάλαιο της τριλογίας.
Πρεμιέρα: 15 Ιανουαρίου. Διάρκεια: 109’
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.40, 22.00
Rio Premier: Καθ και ΣΚ 19.45, 22.05
K-Cineplex Nicosia, Limassol: Καθ και ΣΚ 19.45, 22.15
K-Cineplex Larnaka: Καθ και ΣΚ 21.45
K-Cineplex Paphos: Καθ και ΣΚ 22.00

Πρεμιέρα για την ταινία “Marty Supreme”
Ο Timothée Chalamet πρωταγωνιστεί ως Marty Mauser, ένας 23χρονος πωλητής παπουτσιών στο Lower East Side του 1952 που κυνηγά με αστείρευτη εμμονή μια απίθανη φιλοδοξία: να γίνει ο μεγαλύτερος παίκτης πινγκ‑πονγκ στον κόσμο.
Η ταινία είναι ένα εκρηκτικό, ταχύρρυθμο coming‑of‑age έπος γεμάτο ενέργεια, χιούμορ και ανθρώπινη τρυφερότητα, σε σκηνοθεσία του Josh Safdie και σενάριο που υπέγραψε με τον Ronald Bronstein.
Μέσα από έναν κόσμο που αναπαριστά την αυθεντική υποκουλτούρα του πινγκ‑πονγκ στη Νέα Υόρκη των ’50s, το φιλμ περιγράφει την ασταμάτητη επιδίωξη του Marty να ξεφύγει από την καθημερινότητα, να ξεχωρίσει και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, σε μια ιστορία που συνδυάζει το στοιχείο του αθλητικού δράματος με την κωμωδία και το κοινωνικό σχόλιο.
Η ερμηνεία του Chalamet έχει ήδη κερδίσει σημαντικές διακρίσεις, ανάμεσά τους και το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία στην 83η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, ενώ πολλοί εκτιμούν ότι η εμβληματική του ερμηνεία τον καθιστά έναν από τους μεγάλους υποψήφιους για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.
Το cast συμπληρώνουν η Gwyneth Paltrow σε μια από τις πιο καλύτερες εμφανίσεις της πρόσφατης καριέρας της και η Odessa A’zion.
Πρεμιέρα: 15 Ιανουαρίου. Διάρκεια: 150’
Rio Premier: Καθ και ΣΚ 20.30
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.30, 22.20

Πρεμιέρα για την ταινία “Rufus”
Στην καρδιά του ωκεανού, μια κοινότητα θαλάσσιων δράκων ζει σε ένα μυστικό νησί, προστατευμένο από τον μαγικό καπνό του θείου Λούντβιγκ.
Ανάμεσά τους είναι ο νεαρός Ρούφους που δεν ξέρει να κολυμπάει, γι’ αυτό προτιμά να περνάει χρόνο μόνος του. Μετά από μία καταστροφή, ο θείος Λούντβιγκ χάνει τις δυνάμεις του και δεν μπορεί πια να προστατεύσει το νησί. Είναι η ώρα ο Ρούφους να αναλάβει δράση και να σώσει την οικογένειά του. Αλλά θα μπορέσει να ξεπεράσει τον βαθύτερο φόβο του;
Μία ταινία με μεγάλη καρδιά, έναν αξιαγάπητο πρωταγωνιστή κι ένα πολύχρωμο, μοναδικό σύμπαν με αστείους δευτερεύοντες χαρακτήρες: η 1066 (που πήρε το όνομά της από τη Μάχη του Χέιστινγκς), η θεία Μπέσι (το τέρας του Λοχ Νες), ο θείος Λούντβιγκ – μισός δράκος και μισός φίδι – και η γενναία Γιαγιά που αγαπάει τον Ρούφους με όλη της την καρδιά.
Μία ταινία κινουμένων σχεδίων, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, που μιλά για τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να βρεις το θάρρος εκεί που δεν το περιμένεις και για την αποδοχή, ότι είναι απολύτως φυσιολογικό δηλαδή να μην υπάρχει ομοιομορφία στην κοινωνία.
Πρεμιέρα: 15 Ιανουαρίου. Διάρκεια: 80’.
Rio Limassol: ΣΚ 14.45
Rio Premier: Καθ 17.30 και ΣΚ 11.00, 15.30
Κ-Cineplex Nicosia, Limassol: Καθ 17.30 και ΣΚ 15.15
Κ-Cineplex Larnaka: Καθ και ΣΚ 17.15
Σχετικά
Οι 5 νέες ταινίες της εβδομάδας: Από το “Top Gun” μέχρι τον κόσμο του Guy Ritchie
Το cult αεροπορικό έπος επιστρέφει 40 χρόνια μετά στις αίθουσες, ενώ action, animation και rock ντοκιμαντέρ κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Πρεμιέρα για την ταινία "In the Grey"
Η νέα ταινία του Guy Ritchie με πρωταγωνιστές τους Jake Gyllenhaal και Henry Cavill
40 χρόνια "Top Gun": Η θρυλική ταινία επιστρέφει για limited προβολές
Μια ειδική κινηματογραφική εκδήλωση διάρκειας μόνο μιας εβδομάδας
Πρεμιέρα για την ταινία "The Last Whale Singer"
Ταίνια animation που συνδυάζει τη μουσική περιπέτεια με μια βαθιά ιστορία ενηλικίωσης για τη διάσωση των ωκεανών
Πρεμιέρα για την ταινία "The Dino Family"
Μια εκρηκτική περιπέτεια γεμάτη δράση, γέλιο και... κοφτερά δόντια
Πρεμιέρα για την ταινία "Iron Maiden: Burning Ambition"
Ένα δυναμικό ντοκιμαντέρ καταγράφει την πορεία του θρυλικού συγκροτήματος
Το «Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας 3» φέρνει μια νέα εποχή για τη Μία Θερμόπολις
Η Αν Χάθαγουεϊ επιστρέφει ως βασίλισσα της Τζενοβίας και, σύμφωνα με τη σκηνοθέτρια Αντέλ Λιμ, οι fans μπορούν να περιμένουν «πολλές απολαυστικές επιστροφές» από το original cast.
Αρχίζει απόψε το Φεστιβάλ των Καννών: 22 ταινίες που διαγωνίζονται για τον Χρυσό Φοίνικα -Οι ελληνικές συμμετοχές
Με τη φιλόδοξη κωμωδία εποχής του Πιερ Σαλβαντορί, «La Vénus électrique», ανοίγει σήμερα η αυλαία του 79ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών
Μια μαγική βραδιά θερινού σινεμά έρχεται κάτω από τα αστέρια με το «The Whale»
Η βραβευμένη ταινία «The Whale» προβάλλεται κάτω από τα αστέρια, σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία με pizza, snacks και ατμόσφαιρα καλοκαιρινού σινεμά
BBC: Ποιοι θα υποδυθούν τους Beatles στη νέα σειρά «Hamburg Days»
Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1960, μέσα στα ασφυκτικά κλαμπ της συνοικίας Σανκτ Πάουλι στο Αμβούργο
Ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από το «The Batman: Part 2»
Επιτέλους, μετά από καιρό, ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από την ταινία, οι οποίες μας παρουσιάζουν ένα παγωμένο Γκόθαμ.
Hocus Pocus 3: Επίσημα στα σκαριά η ταινία - Επιστρέφουν οι 3 βασικές πρωταγωνίστριες
Η ανάπτυξη της τρίτης ταινίας είχε ανακοινωθεί αρχικά το 2023