Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2026
Η παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ., στο Library Theater, σε sold out αίθουσα, ενώ και οι επόμενες προγραμματισμένες προβολές της ταινίας στο Park City της Utah είναι επίσης εξαντλημένες. Η πρώτη επίσημη προβολή ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό με standing ovation, αποσπώντας θερμή υποδοχή από θεατές, επαγγελματίες και κριτικούς του κινηματογράφου.

Το «Κράτα Με» αποτελεί την πρώτη κυπριακή, ελληνόφωνη παραγωγή που κάνει πρεμιέρα στο Sundance, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή για τον κυπριακό κινηματογράφο. Μετά την προβολή ακολούθησε Q&A με τη σκηνοθέτιδα και τους πρωταγωνιστές της ταινίας, με το κοινό να δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τη θεματική του έργου και την κυπριακή του ταυτότητα.
Οι πρώτες κριτικές είναι ιδιαίτερα θετικές. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται:
«Το ντεμπούτο της Αριστείδου είναι μια βαθιά άσκηση στην παρατήρηση, με μια τραχιά, ηλιόλουστη ειλικρίνεια που αποκαλύπτει μια ανθεκτική ομορφιά μέσα στα συντρίμμια μιας ραγισμένης σχέσης μεταξύ πατέρα και κόρης.»

Παράλληλα, η διεθνής εταιρεία πωλήσεων Cercamon απέκτησε τα παγκόσμια δικαιώματα διανομής της ταινίας. Ο CEO της εταιρείας, Sébastien Chesneau, ανέφερε: “η ομάδα της Cercamon ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή τη δύναμη της ταινίας και τη σκηνοθετική ματιά της Μυρσίνης Αριστείδου. Πρόκειται για ένα ντεμπούτο που συνδυάζει αυθεντικότητα και καθολικό συναίσθημα, με την προοπτική να αγγίξει κοινό διεθνώς”.
Σημειώνεται πως η ταινία είναι μια από τις δέκα ταινίες που επιλέχθηκαν απο ολο τον κόσμο στην κατηγορία World Cinema Dramatic Competition, του οποίου τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 30 Ιανουαρίου.
Σχετικά
Ο Τζέρεμι Στρονγκ γίνεται Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο πρώτο τρέιλερ του νέου φιλμ του Άαρον Σόρκιν
Ο Άαρον Σόρκιν παρουσίασε στο CinemaCon τα πρώτα πλάνα από το The Social Reckoning, τη νέα ταινία που επιστρέφει στον κόσμο του The Social Network.
Το «Hunger Games: Sunrise on the Reaping» φέρνει την ανατολή των φονικών αγώνων
Τρέιλερ για το νέο κεφάλαιο του σύμπαντος των «Αγώνων Πείνας», που λειτουργεί ταυτόχρονα ως πρίκουελ αλλά και συνέχεια του «The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»
Πλούσιο και φέτος το πρόγραμμα του 79ου Φεστιβάλ των Καννών
Γνωστοί, καθιερωμένοι auteur δημιουργοί, αλλά και νέοι και ανεξάρτητοι σκηνοθέτες, περιλαμβάνονται στο φετινό, πλούσιο και συναρπαστικό πρόγραμμα
Between Worlds: Προβολή ταινιών στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Το κοινό προσκαλείται σε μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς οι προβολές πραγματοποιούνται σε δύο χώρους της Πινακοθήκης
Η Ύβρις της Ανθρωπότητας: Το ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προβάλλεται στην Κύπρο
Η ταινία (83’) ακολουθεί δύο ανθρώπους στα άκρα του πλανήτη -στη Σιβηρία και την Αλάσκα- οι οποίοι βλέπουν το περιβάλλον τους να καταρρέει
Όσκαρ: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των τελετών βράβευσης για 2027 και 2028
Θα είναι οι δύο τελευταίες χρονιές που η διοργάνωση θα μεταδοθεί από το κανάλι ABC, πριν μεταφερθεί στο YouTube
Η ταινία «Κράτα Με» κάνει πρεμιέρα στο Cyprus Film Days
Η βραβευμένη ταινία «Κράτα Με» (Hold Onto Me) της Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στην Κύπρο στο Cyprus Film Days αυτό τον Απρίλιο
Η Lady Gaga και η Doechii ενώνουν δυνάμεις στο νέο τρέιλερ του «Ο Διάβολος Φοράει Prada 2»
Η νεά συνεργασία των βραβευμένων με γράμμι καλλιτεχνών, ακούγεται για πρώτη φορά στο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης συνέχειας της εμβληματικής ταινίας μόδας.
Οι δημιουργοί δύο από τις πιο επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης αναλαμβάνουν το νέο ξεκίνημα των X-Men
Με φόντο την επόμενη μεγάλη φάση του MCU, δύο από τα πιο δυνατά σεναριακά μυαλά της τηλεόρασης επιστρατεύονται για να δώσουν νέα πνοή στους θρυλικούς μεταλλαγμένους
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Ρομαντισμός, περιπέτεια και συγκίνηση στη μεγάλη οθόνη
7ο Dot.on.the.Map: Το πρόγραμμα της μεγάλης συνάντησης των επαγγελματιών του κινηματογράφου
Πρόκειται για μια θεσμική δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος
Το prequel του «Weapons» παίρνει σάρκα και οστά
Ο Ζακ Σιλντς και ο Ζακ Κρέγκερ ενώνουν τις δυνάμεις του για να φερουν στην μεγαλη οθονη την σκοτεινή ιστορία της θείας Γκλάντις, μετά τη θριαμβευτική πορεία του «Weapons» στα ταμεία και τα Όσκαρ.