Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2026
Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα (από 12 Φεβρουαρίου) φέρνει δυνατές συγκινήσεις στις αίθουσες της Κύπρου, με τέσσερεις φρέσκες πρεμιέρες που καλύπτουν κάθε γούστο. Από τη μία, Margot Robbie και Jacob Elordi πρωταγωνιστούν στη νέα μεταφορά του εμβληματικού μυθιστορήματος της Emily Brontë, κι από την άλλη... οι Chris Hemsworth, Halle Berry και Mark Ruffalo, συμπρωταγωνιστούν σε ένα θρίλερ καταδίωξης γεμάτο ανατροπές. Επίσης, θα δούμε μια πρωτότυπη κωμωδία δράσης που διαδραματίζεται σε έναν κόσμο όπου ζουν μόνο ζώα! Τέλος, στις αίθουσες βγαίνει και το πρώτο ντοκιμαντέρ του καταξιωμένου Ελληνοϊρανού σκηνοθέτη Σιαμάκ Ετεμάντη, με τίτλο "Από τι είμαστε φτιαγμένοι / The Stuff We Are Made Of" , είναι μια ταινία που επιχειρεί μια βαθιά, ανθρώπινη και ευαίσθητη ματιά στον έρωτα και στο ερωτικό σώμα, προσεγγίζοντας τη σεξουαλικότητα των ατόμων με αναπηρία ως πεδίο προσωπικής αναζήτησης αλλά και συλλογικού στοχασμού.
Πρεμιέρα για την ταινία "Wuthering Heights"
Η νέα κινηματογραφική μεταφορά του "Wuthering Heights", σε σκηνοθεσία της Emerald Fennell, επανασυστήνει στο κοινό το εμβληματικό μυθιστόρημα της Emily Brontë, που εκδόθηκε το 1847 και σημάδεψε τη γοτθική λογοτεχνία με τη σκοτεινή, σχεδόν βίαιη απεικόνιση του έρωτα.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η Margot Robbie ενσαρκώνει την Catherine Earnshaw, μια γυναίκα διχασμένη ανάμεσα στο κοινωνικό της status και το ανεξέλεγκτο πάθος της, ενώ ο Jacob Elordi υποδύεται τον Heathcliff, έναν ορφανό που βιώνει τον αποκλεισμό, την απόρριψη και μετατρέπει την αγάπη του σε εμμονή και εκδίκηση.
Η ταινία εστιάζει όχι μόνο στη θυελλώδη σχέση των δύο ηρώων, αλλά και στις συνέπειες των επιλογών τους στις επόμενες γενιές, αναδεικνύοντας θέματα όπως η κοινωνική ανισότητα, η καταπίεση των συναισθημάτων και η καταστροφική δύναμη του ανεκπλήρωτου έρωτα.
Το έργο έχει μεταφερθεί πολλές φορές στο κινηματογραφικό πανί, με πιο γνωστές εκδοχές εκείνες του 1939 και του 1992, ωστόσο η νέα προσέγγιση της Fennell επιχειρεί μια πιο σύγχρονη, ωμή και ψυχολογικά φορτισμένη ανάγνωση, δίνοντας έμφαση στη σκληρότητα των χαρακτήρων και στη σκοτεινή ατμόσφαιρα που καθιστά την ιστορία διαχρονική.
Πρεμιέρα: 12 Φεβρουαρίου. Διάρκεια: 136'.
Πρεμιέρα για την ταινία "GOAT"
Ο Will, μία νεαρή κατσίκα με μεγάλα όνειρα, έχει μια μοναδική ευκαιρία να ενταχθεί στους επαγγελματίες και να παίξει roarball – ένα άθλημα υψηλής έντασης, μικτό, με πλήρη επαφή, στο οποίο κυριαρχούν τα γρηγορότερα και πιο άγρια ζώα του κόσμου.
Οι νέοι συμπαίκτες του Will δεν είναι ενθουσιασμένοι που έχουν μια μικρή κατσίκα στην ομάδα τους, αλλά ο Will είναι αποφασισμένος να φέρει επανάσταση στο άθλημα και να αποδείξει μια για πάντα ότι «και τα μικρά ζώα μπορούν να παίξουν μπάλα!».
Από τη Sony Pictures Animation, έρχεται η ταινία κινουμένων σχεδίων "GOAT", μια πρωτότυπη αθλητική κωμωδία δράσης για όλη την οικογένεια γεμάτη χιούμορ και θετικά μηνύματα, σε σκηνοθεσία Tyree Dillihay και Adam Rosette, που διαδραματίζεται σε έναν κόσμο όπου ζουν μόνο ζώα.
Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους τόσο στα αγγλικά, όσο και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Πρεμιέρα: 12 Φεβρουαρίου. Διάρκεια: 100'.
Πρεμιέρα για την ταινία "Crime 101"
Ο Davis είναι ένας κλέφτης που μένει συστηματικά ασύλληπτος, με αποτέλεσμα οι ληστείες του να έχουν μπερδέψει την αστυνομία. Σχεδιάζει τη μεγαλύτερη ληστεία της καριέρας του — ελπίζοντας ότι θα είναι και η τελευταία — όταν η πορεία του διασταυρώνεται με τη Sharon, μια απογοητευμένη ασφαλίστρια με την οποία αναγκάζεται να συνεργαστεί, και τον Orman, έναν κλέφτη με πολύ πιο ανησυχητικές μεθόδους από αυτές του Davis. Καθώς πλησιάζει η ληστεία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, ο αμείλικτος ντετέκτιβ Lubesnik πλησιάζει την επιχείρηση, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τα διακύβευμα, και η γραμμή μεταξύ κυνηγού και κυνηγημένου αρχίζει να θολώνει. Καθένας από αυτούς σύντομα αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το κόστος των αντίστοιχων επιλογών του — και να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Με ένα all-star καστ που περιλαμβάνει τους Chris Hemsworth, Halle Berry και Mark Ruffalo, ο Bart Layton ("American Animals"), σκηνοθετεί ένα γεμάτο ανατροπές θρίλερ καταδίωξης που ισορροπεί πάνω σε μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, τη ζωή και τον θάνατο. Συμμετέχουν επίσης οι: Barry Keoghan, Monica Barbaro, Corey Hawkins, Jennifer Jason Leigh και Nick Nolte.
Πρεμιέρα: 12 Φεβρουαρίου.
Πρεμιέρα για την ταινία «Από τι είμαστε φτιαγμένοι»
Ο Άρης, ένας νέος τετραπληγικός φοιτητής ψυχολογίας, ξεκινά την πτυχιακή του εργασία για τα στερεότυπα γύρω από τη σεξουαλικότητα των ατόμων με αναπηρία – μια έρευνα που εξελίσσεται σε πενταετές προσωπικό ταξίδι. Αναζητώντας απαντήσεις για την επιθυμία, την οικειότητα (intimacy) και τη σεξουαλικότητα, ο Άρης γνωρίζει ανθρώπους που αλλάζουν την οπτική του: από την Κατερίνα Βρανά μέχρι τον Δημήτρη Ζώρζο, τον πρώτο επαγγελματία σεξουαλικό βοηθό στην Ελλάδα, από νεαρά ζευγάρια στα πρώτα βήματα της σχέσης τους έως συντρόφους ζωής που βίωσαν την απώλεια των αγαπημένων τους. Μεταβαίνοντας από την προσωπική αναζήτηση σε μια συλλογική εξερεύνηση της επιθυμίας και της σεξουαλικότητας, η ταινία αμφισβητεί καθιερωμένες αντιλήψεις και διευρύνει τα όρια του τι θεωρείται επιθυμητό και ποιος θεωρείται φορέας επιθυμίας. Το πρώτο ντοκιμαντέρ του καταξιωμένου Ελληνοϊρανού σκηνοθέτη Σιαμάκ Ετεμάντη, με τίτλο "Από τι είμαστε φτιαγμένοι / The Stuff We Are Made Of" , είναι μια ταινία που επιχειρεί μια βαθιά, ανθρώπινη και ευαίσθητη ματιά στον έρωτα και στο ερωτικό σώμα, προσεγγίζοντας τη σεξουαλικότητα των ατόμων με αναπηρία ως πεδίο προσωπικής αναζήτησης αλλά και συλλογικού στοχασμού. Συμμετέχουν: Άρης Κατσούλης, Κωνσταντίνα Αλεξανδρίδου, Γιώργος Χριστάκης, Έλλη Μπογιάκη, Γωγώ Ρουκουτάκη, Θεανώ Κόντα, Μαρίζα Τερζοπούλου, Gerald Stakaj, Κατερίνα Βρανά και Δημήτρης Ζώρζος.
Πρεμιέρα: 12 Φεβρουαρίου. Διάρκεια: 98'.
Σχετικά
Οσκαρ: Ο Κόναν Ο’ Μπράιεν οικοδεσπότης της τελετής απονομής και το 2027
Ο βραβευμένος με 6 Primetime Emmy κωμικός παρουσίασε τις δύο προηγούμενες τελετές κερδίζοντας ως επί το πλείστον τις εντυπώσεις.
Ξεκίνησαν οι οντισιόν για τον νέο Τζέιμς Μποντ
Η Νίνα Γκολντ ανέλαβε το κάστινγκ για τον επόμενο 007 – Τη νέα ταινία θα σκηνοθετήσει ο Ντενί Βιλνέβ, με σενάριο του δημιουργού του «Peaky Blinders»
Οι 5 νέες ταινίες της εβδομάδας: Από το “Top Gun” μέχρι τον κόσμο του Guy Ritchie
Το cult αεροπορικό έπος επιστρέφει 40 χρόνια μετά στις αίθουσες, ενώ action, animation και rock ντοκιμαντέρ κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Το «Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας 3» φέρνει μια νέα εποχή για τη Μία Θερμόπολις
Η Αν Χάθαγουεϊ επιστρέφει ως βασίλισσα της Τζενοβίας και, σύμφωνα με τη σκηνοθέτρια Αντέλ Λιμ, οι fans μπορούν να περιμένουν «πολλές απολαυστικές επιστροφές» από το original cast.
Αρχίζει απόψε το Φεστιβάλ των Καννών: 22 ταινίες που διαγωνίζονται για τον Χρυσό Φοίνικα -Οι ελληνικές συμμετοχές
Με τη φιλόδοξη κωμωδία εποχής του Πιερ Σαλβαντορί, «La Vénus électrique», ανοίγει σήμερα η αυλαία του 79ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών
Μια μαγική βραδιά θερινού σινεμά έρχεται κάτω από τα αστέρια με το «The Whale»
Η βραβευμένη ταινία «The Whale» προβάλλεται κάτω από τα αστέρια, σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία με pizza, snacks και ατμόσφαιρα καλοκαιρινού σινεμά
BBC: Ποιοι θα υποδυθούν τους Beatles στη νέα σειρά «Hamburg Days»
Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1960, μέσα στα ασφυκτικά κλαμπ της συνοικίας Σανκτ Πάουλι στο Αμβούργο
Ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από το «The Batman: Part 2»
Επιτέλους, μετά από καιρό, ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από την ταινία, οι οποίες μας παρουσιάζουν ένα παγωμένο Γκόθαμ.
Hocus Pocus 3: Επίσημα στα σκαριά η ταινία - Επιστρέφουν οι 3 βασικές πρωταγωνίστριες
Η ανάπτυξη της τρίτης ταινίας είχε ανακοινωθεί αρχικά το 2023
Πέντε νέες πρεμιέρες φτάνουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες
Από το πολυαναμενόμενο «Mortal Kombat II» και το σκοτεινό horror «Hokum» μέχρι Billie Eilish σε 3D και animated περιπέτειες για όλη την οικογένεια, η νέα κινηματογραφική εβδομάδα έχει επιλογές για κάθε γούστο
Τρέιλερ «Tony»: Ή πώς ο Άντονι Μπουρντέν έγινε ο... Άντονι Μπουρντέν
Origin story μιας πολυδιάστατης προσωπικότητας, ταραχώδους ζωής και ιδιαίτερων ταλέντων, από τον Ματ Τζόνσον του «BlackBerry»
The Marina Experience: Ένα 3ήμερο με θερινό σινεμά, φαγητό και δραστηριότητες, δίπλα στη θάλασσα
Όλα όσα σε περιμένουν τον Ιούνιο στη Μαρίνα Λεμεσού