Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2014
Το να φας από τα χεράκια των σεφ της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου, δεν είναι και λίγο πράγμα. Πόσω μάλλον όταν τα πιάτα που καλείσαι να απολαύσεις είναι τα ίδια που θα απολαύσουν κριτές και κοινό στην επόμενη "μαγειρική αναμέτρηση" της ομάδας μας στο εξωτερικό!
Λίγο πριν, λοιπόν, η Εθνική μας Ομάδα πετάξει για το Λουξεμβούργο όπου τον προσεχή Νοέμβριο θα διαγωνιστεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής, μας προσκάλεσε στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό για να απολαύσουμε όλοι βραβευμένες γεύσεις, αλλά και για να ευχαριστήσουν όλους αυτούς που στηρίζουν τις προσπάθειές τους.
Η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου...
Η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής ιδρύθηκε το 2001 από το Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου. Αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι επιλέγονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας με βάση τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και είναι όλοι τους εθελοντές που αξιοποιούν τον ελεύθερό τους χρόνο σε όλες τις δραστηριότητες της ομάδας. Ως ο κατεξοχήν πρεσβευτής της χώρας στη γαστρονομία, απώτερος στόχος είναι η όσο το δυνατό καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας σε κάθε μεγάλο γαστρονομικό συμβάν τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Η ομάδα έχει θέσει τον πήχη της κυπριακής γαστρονομίας πολύ ψηλά κερδίζοντας ένα χρυσό μετάλλιο και τρία αργυρά στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαγειρικής στο Erfurt της Γερμανίας το 2008. Το 2010 στον Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο η Ομάδα μας κατάφερε να κατακτήσει δύο αργυρά μετάλλια και τον Οκτώβριο του 2012 στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαγειρικής η ομάδας μας κατάκτησε δύο χάλκινα μετάλλια. Τον προσεχή Νοέμβριο (όπως ήδη αναφέραμε) ετοιμάζεται για μια νέα εμπειρία, καθώς καλείται να αντιπροσωπεύσει το νησί μας στο Λουξεμβούργο όπου θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής.
Την Εθνική μας Ομάδα απαρτίζουν οι: Γιώργος Δαμιανού (Ανώτερος Διευθυντής), Παναγιώτης Χαραλάμπους, Νίκος Παπανικολάου, Σταύρος Χατζήκυριακος, Σταύρος Κακοφεγγίτης, Μάριος Κακόψητος, Σοφοκλής Ανδρέου, Νέαρχος Αριστείδου, Δημήτρης Γιάκος, Μάριος Ευσταθίου και ο Βαλεντίνος Μιχαήλ.
Το μενού της βραδιάς
Το μενού περιελάμβανε πιάτα πραγματικά απολαυστικά και γεύσεις που αξίζουν βράβευσης. Ξεκίνημα έγινε με σιγοψημένο μαρινάτο φρέσκο σολομό, κανελόνι με καραβίδα και λαβράκι, αφρό ταραμά και αποξηραμμένη ελιά Καλαμάτας, ζωμό από οστρακοειδή και κονφί λεμονιού. Το κρασί που συνόδευσε το παραπάνω πιάτο –μια και όλα τα πιάτα συνοδεύονταν από διαφορετικά κρασιά αναλόγως πάντα του πιάτου– ήταν το Chardonnay του Αργυρίδη, σοδειάς 2013. Το δεύτερο πιάτο ήταν κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής σε τρεις παραλλαγές: η πρώτη στήθος ψημένο σε κενό αέρος, η δεύτερη μπούτι τερίν και η τρίτη κεφτές με φουά γκρα ραγού από άγρια μανιτάρια. Και όλα αυτά συνοδεύονταν από ψητά λαχανικά με κολοκάσι, πατάτα ψημένη σε κουρκουμά και ζωμό κουμανδαρία. Το δεύτερο πιάτο συνοδεύτηκε από εξαίρετο Shiraz Βλασίδη του 2012. Και φυσικά ακολούθησε το επιδόρπιο, για να κλείσει η βραδιά γλυκά, τόσο μάλιστα που τα συγχαρητήρια στην ομάδα έρχονταν από παντού! Κονφί ανανά, σαμπλέ βανίλιας, μους από άσπρη σοκολάτα με αχλάδι, ζεστή πουτίγκα αμυγδάλου, παγωτό βανίλιας και σάλτσα από άγρια φρούτα δάσους. Μια κουμανδαρία Τσιάκκας του 2008 ανέδειξε ακόμα περισσότερο τα αρώματα αλλά και την αίσθηση από Κύπρο και στο επιδόρπιο. Κάπως έτσι σίγουρα χορτάτοι και περισσότερο εντυπωσιασμένοι ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική μας Ομάδα που έχει το ταλέντο να μας κάνει περήφανους.
Χορηγοί:
Θερμές ευχαριστίες
Four Seasons Hotel
Μέγας Χορηγός
Anco Catering ltd
Χορηγοί
Russian commercial bank
Elle & Vivre
Rak Porcelain
Wiberg
Sailor salt
C.T.O
Amaxulus Prime Foods
Mc Cain
Demetriou Uniformity
Σχετικά
28 εστιατόρια σερβίρουν «Γεύσεις Αγάπης» για τον ΠΑΣΥΚΑΦ
Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία στην επαρχία Αμμοχώστου μετατρέπει κάθε γεύμα σε πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης
Ανακαλύψαμε μία υπέροχη ταβέρνα στο χωριό που σερβίρει μεζεδάκια με θέα!
"Το Μονιάτικο του Χαμπή" θα το βρεις σε μία υπέροχη βεράντα στον Μονιάτη
18 ταβέρνες όπου το τραπέζι στρώνεται κάτω από την δροσιά των δέντρων και της κληματαριάς
Δροσερές αυλές, πυκνές φυλλωσιές και αυθεντικές γεύσεις για τις πιο απολαυστικές καλοκαιρινές εξόδους
Ένα αυθεντικό ταβερνάκι με αυλή και νοσταλγική ατμόσφαιρα, που θα σε ταξιδέψει στις «παλιές καλές εποχές»
Εξαιρετική εξυπηρέτηση, όμορφο περιβάλλον και αυθεντική γαστρονομική εμπειρία
Την Κυριακή ο ab_ovo θα φτιάχνει πίτσες στο χωριό
Βραδιά ναπολιτάνικης πίτσας (και μουσικής) στο χωριό!
Mια αυλή που σερβίρει τον -ίσως- πιο καλό κυπριακό μεζέ
Εδώ θα φας σουβλάκι που μυρίζει κάρβουνο, σεφταλιές που θυμίζουν Κυριακή, πατάτες τηγανητές που εξαφανίζονται πριν καν προλάβεις να πεις κάτι
Πότε είναι του Αγίου Φανουρίου και γιατί φτιάχνουμε φανουρόπιτες
Η παράδοση για τον αριθμό των υλικών
Η ταβέρνα στο κέντρο που σε ταξιδεύει σε ελληνικό νησί
Ένα ταβερνάκι στην Πάφο για φαγητό και ποτό που θυμίζει κάτι από... Ελλάδα
10 μέρη στη Λευκωσία που θα είναι ανοιχτά όλο τον Αύγουστο
10 προτάσεις για να περάσεις τον Αύγουστο στην πρωτεύουσα σαν να κάνεις διακοπές
Βρήκαμε το hidden gem του φετινού καλοκαιριού
Πήγαινε για τον καφέ, μείνε για τη θέα και περίμενε μέχρι το sunset
Το νέο PAUL μόλις άνοιξε σε ένα εμβληματικό σημείο στην παλιά Λευκωσία
Ήρθε και φέρνει μια νέα all-day εμπειρία στην πόλη
Brunch στο χωριό σε 8 υπέροχα στέκια!
Από γραφικά καφενεία μέχρι όμορφες αυλές σε ορεινά χωριά της Κύπρου, αυτά τα στέκια σε περιμένουν για χαλαρό brunch με θέα τη φύση και γεύσεις γεμάτες παράδοση