Things to Do

Ονασαγόρου και λίγο πιο πέρα

Η εντυπωσιακή αναβίωση μιας ιστορικής οδού.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2013

Tavolino
Η Ονασαγόρου δεν είναι πλέον η ερειπωμένη οδός της Παλιάς Πόλης αλλά μία από τις πιο busy οδούς της περιοχής, με τα καφεστιατόρια ν’ ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. Η πιο πρόσφατη άφιξη, ακούει στο όνομα ‘Tavolino’. Αν λοιπόν ανήκεις στους αθεράπευτους pasta lovers, επισκέψου το ‘Tavolino’ και επίλεξε ένα πιάτο ζυμαρικών από το πλούσιό του μενού. Στο ιταλικό εστιατόριο θα βρεις ακόμη σπιτικές πίτσες, καθώς και σαλάτες με φρέσκα βουβαλίσια μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες. (22663199) Ονασαγόρου 35.

 

Σούξου Μούξου Μανταλάκια
Οι σεφ στην κουζίνα του ‘Σούξου Μούξου Μανταλάκια’ ετοιμάζουν τα πιάτα με φαντασία και μεράκι. Γι’ αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενθουσιαστείς και κυρίως με τις σαλάτες τους, τη φάβα, το κοτόπουλο με ρύζι και τα χοιρινά σουβλάκια συνοδευμένα από ελληνικές πίτες, τηγανητές πατάτες, τζατζίκι, ντομάτα-κρεμμύδι-μαϊντανό. Σου λέω η ομάδα των chefs στο ‘Σούξου Μούξου Μανταλάκια’ κάνει θαύματα! (22666600) Ονασαγόρου 45-47.

 

Δυόσμος & Κανέλα
Είναι ένα πανέμορφο bistro-εστιατόριο, που άνοιξε μόλις το Μάιο του 2010 και ήδη κέρδισε το στοίχημα της ποιοτικής εστίασης. Στο μενού του θα βρεις νόστιμες και ατμοσφαιρικές προτάσεις, όπως antipasto πιατέλες και πιατέλες με τυριά, υπέροχες σαλάτες, ξεχωριστές μακαρονάδες και ‘gourmet’ σπεσιαλιτέ όπως ψαρονέφρι με σάλτσα λεμονιού και μανιτάρια, σολομό, και τα μοναδικά μπιφτέκια με φέτα κ.ά. (22681070) Ονασαγόρου 24Γ.

 

Αβο λαχματζούν
Η άφιξη, σχετικά πρόσφατη, αλλά η προτίμηση που έδειξαν μεμιάς οι φαν των αρμένικων λιχουδιών, έβαλε το ‘Άβο’ στο χάρτη για τη value for money φιλοσοφία του και τις γευστικότατες δημιουργίες του ξυλόφουρνού του. (22661172) Ονασαγόρου 22.

 

Πολυχώρος 77

Ένα value for money ταβερνείο, που ξέρει να συνδυάζει καλό ελληνικό μεζέ και όμορφες μουσικές. Κάθε Τετάρτη και Κυριακή ακούς παλιό λαϊκό και ρεμπέτικο, ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο, παίζει ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια. Ακόμη, ο ‘Πολυχώρος 77’ φιλοξενεί κατά διαστήματα μουσικά σχήματα από Κύπρο και Ελλάδα.

(22680804) Φανερωμένης 75-77, παλιά Λευκωσία.

 

Το στέκι της Λωξάντρας

Λατρεμένο στέκι για φαγητό με ένα μικρασιάτικο twist. Δοκίμασε τα μπιφτεκάκια (γεμιστά ή όχι) και πιες μια ρετσινούλα, έτσι στην υγειά σου. Πολύ καλή εξυπηρέτηση και τιμές ανάλογες της εποχής.

(22675757) Φανερωμένης 67.

 

Π & Φ

Το μαγαζί αυτό αποτελεί μία ιδέα που ‘γεννήθηκε’ στις γειτονιές της παλιάς πόλης, μέσα από μια συνεργασία φίλων από τα παλιά. Η μουσική κινείται από ωραία chill out funky ακούσματα σε πιο alternoelectro καταστάσεις και είναι ψαγμένη όπως και το ίδιο το μαγαζί -σε όλα του, από το πολύ καλό bar menu του, που θα ικανοποιήσει τους πάντες, μέχρι και τις πολλές σπιτικές επιλογές που σου προσφέρει η κουζίνα του, από ομελέτα, μπιφτέκια, σουβλάκι καλαμάκι κ.ά.

(22263706) Αισχύλου 61, παλιά Λευκωσία.

 

The Market Company

Ο χώρος αν και έχει ανακαινιστεί, κρατά ακέραιο το χαρακτήρα που είχε και προηγουμένως, ενώ τα παλιά έπιπλα που προϋπήρχαν όπως και κάποια χρησιμοποιημένα αντικείμενα επιδιορθώθηκαν για να αποτελέσουν την επίπλωση του νέου μαγαζιού. Η κουζίνα είναι εξαιρετική, το ίδιο και η εξυπηρέτηση. Είναι από τα λίγα μέρη στην Κύπρο, αν όχι το μοναδικό, που προσφέρει wine cocktails όπως το ‘Hugo’ και το ‘Kedora’.

(22270504) Πύθωνος 8.

 

Fanous

Λιβανέζικα πιάτα σε μεγάλη ποικιλία που με πολλή μαεστρία ετοιμάζει ο σεφ και προσγειώνονται στο τραπέζι σου για να σε ταξιδέψουν σε χίλιες και μία νύχτες!

(22666663) Σόλωνος 7Γ.

 

1900 Οίνου Μέλαθρον

Η απόλυτη γκουρμέ εμπειρία, φτιαγμένη από τα χέρια της εξαιρετικής σεφ Κωνσταντίνας Ιωάννου, η οποία βάζει ψυχή και αλήθεια σε κάθε πιάτο που σου προσφέρει. Εντυπωσιακά είναι επίσης το ντεκόρ και η οινική λίστα. Μάθε ότι αυτήν την περίοδο έχει ετοιμαστεί σετ μενού με οικονομική κατεύθυνση. Εντυπωσιακό;

(22667668) Πασικράτους 11-13, Πλατεία Ελευθερίας.

 

Ζανέττος

Τι να πεις για αυτήν την ταβέρνα; Έχει τη δική της ιστορία, η οποία είναι μάλιστα γραμμένη με χρυσά γράμματα. Όλοι έχουν περάσει από εκεί. Θα το διαπιστώσεις άλλωστε βλέποντας το φωτογραφικό υλικό που βρίσκεται αναρτημένο στον τοίχο. Υπέροχα κυπριακά μεζεδάκια και λατρεμένη ατμόσφαιρα!

(22765501) Τρικούπη 65.

 

Ματθαίος

Θέλεις μαγειρευτό φαγάκι όπως της μαμάς; Θέλεις να φας κολοκάσι, φασολάκια με αρνάκι, λουβί με λάπατα (λάχανα) και ψαράκι τηγανητό και να το συνδυάσεις με χύμα κρασί; Τότε ο προορισμός είναι ένας: το μαγειρείο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην περιοχή και έχει κλέψει την αγάπη μας για πάντα, ο ‘Ματθαίος’!

(22755846) Πλατεία 28ης Οκτωβρίου.

 

Ζυγός
Σε ένα ανακαινισμένο παλιό αρχοντικό στη Λαϊκή Γειτονιά, συναντούμε το ‘Ζυγό’, ένα εστιατόριο γνωστό για τα πιάτα κυνηγιού όπως το ορτύκι στη σχάρα με σος από λεμόνι, καθώς και για το σουβλάκι του. Σε ενημερώνω πως το εστιατόριο διαθέτει μία αρκετά καλή λίστα κρασιών και πως ο χώρος είναι ιδανικός για όσους αγαπούν να πίνουν ούζο με την παρέα. Κάθε βράδυ από Πέμπτη μέχρι Σάββατο, θα απολαύσεις ζωντανή μουσική και καλό ελληνικό τραγούδι.
(22262691) Αισχύλου 5.

 

Χρονοπερπατήματα

Ένα υπέροχο ουζερί με κουζίνα ελληνική. Δοκίμασε μπιφτέκι γεμιστό, μπριζόλα, κοντοσούβλι κοτόπουλο, κολοκυθοκεφτέδες και φέτα τυλιγμένα σε φύλλο κρούστας παρέα με τη ρετσινούλα σου και θα με θυμηθείς. Σε λίγες μέρες ξεκινά και τα μαγειρευτά του μεσημεριού, συνεπώς βάλε το στο πρόγραμμα. Κάθε Παρασκευή και Σάββατό βράδυ καθώς και Κυριακή μεσημέρι διαθέτει ζωντανή μουσική για κέφι.

(22750009) Ξάνθης Ξενιέρου 5.

 

Platos

Με το που μπαίνεις, καταλαβαίνεις ότι πραγματικά εδώ θα χαλαρώσεις και θα απολαύσεις το ποτό σου μόνος ή με παρέα. Δεν είναι εξάλλου, τυχαίο, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μπαράκια των Λευκωσιατών.

(22666552) Πλάτωνος 8-10.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close