Things to Do , Εκδηλώσεις

Θεραπεύοντας το ψυχικό τραύμα [διάλεξη]

Η Δόμνα Βεντουράτου, ιδρύτρια του Ινστιτούτου Τραυματοθεραπείας, παρουσιάζει τη μέθοδο EMDR θεωρητικά αλλά και με βάση κλινικά παραδείγματα

Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας παρουσιάζει την ομιλία Θεραπεύοντας το ψυχικό τραύμα: Η μέθοδος EMDR.

 

Έχουν περάσει 25 χρόνια από την ανακάλυψη της  Francine Shapiro ότι οι κατευθυνόμενες κινήσεις των ματιών  μπορούν να  ενεργοποιήσουν θεαματικά τη διαδικασία του ελεύθερου συνειρμού με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της θεραπευτικής επεξεργασίας στρεσσογόνων αναμνήσεων.

 

Από τότε, η μέθοδος EMDR (Eye Movement Desensitization & Reprocessing ή Απευαισθητοποίηση και Επαναπροσαρμογή μέσω οφθαλμικών κινήσεων) έχει διαμορφωθεί ως ένα  ολιστικό πρωτόκολλο 8 θεραπευτικών φάσεων που εντάσσει στοιχεία από διάφορες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις και εξαλείφει τα ίχνη του τραύματος στο σώμα, την ψυχή και το νου. Συνεχείς έρευνες έχουν στο μεταξύ τεκμηριώσει την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της μεθόδου, όχι μόνο στην αντιμετώπιση μετατραυματικών διαταραχών, αλλά και σε μια ευρεία γκάμα προβλημάτων, όπως φοβίες, κατάθλιψη, ψυχοσωματικές ενοχλήσεις και χρόνιοι πόνοι αλλά και για βελτίωση επιδόσεων σε αθλητές και ομιλητές.

 

Η Δόμνα Βεντουράτου, ιδρύτρια του Ινστιτούτου Τραυματοθεραπείας (έτος ιδρ. 2003, www.travmatotherapeia.com),  συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου και η μόνη  ελληνόφωνη πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια EMDR, θα παρουσιάσει τη μέθοδο  θεωρητικά αλλά και με βάση κλινικά παραδείγματα.

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, Αίθουσα Εκδηλώσεων Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Οδός Παρασκευά Ιωάννου 2, Δασούπολη, Λευκωσία, 18:00-20:00. Πληροφορίες 96714401/phofidemetriou@hotmail.com.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close