Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014
1. Ερμηνεύει τρία από τα τραγούδια του soundtrack της νέας σειράς του Σίγμα, "Όρκος Σιωπής". Το ομότιτλο που είναι μια όμορφη ρυθμική μπαλάντα με στοιχεία έθνικ, το "Ομερτά", ένα δυναμικό τραγούδι με στοιχεία ροκ και jazz καθώς και το έντονα συναισθηματικό και αέρινο "Δεύτερη Ζωή".
2. Η μουσική των τραγουδιών ανήκει στον Κώστα Κακογιάννη και οι στίχοι στον Πάμπο Κουζάλη, στους οποίους ανήκει και το "Παράκεντρο" όπου έγινε η ηχογράφηση. Το "Παράκεντρο" βρίσκεται στην πανέμορφη Λεμύθου, της περιοχής Μαραθάσας, ενώ η ηχογράφηση έγινε κατά τη διάρκεια της πανσελήνου του Σεπτέμβρη (9 του μήνα).
3.Τον προσεχή Ιανουάριο ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα κυκλοφορήσει καινούργιο δίσκο, μια δουλειά η οποία ενδέχεται να περιλαμβάνει και τα τρία νέα τραγούδια που ερμηνεύει για τη σειρά. Σίγουρα, πάντως, τα τραγούδια θα βρίσκονται στο ολοκληρωμένο soundtrack της σειράς, μαζί και με τις υπόλοιπες συνθέσεις του Κώστα Κακογιάννη.
4. Δεν είναι η πρώτη φορά που "ντύνει" με τη φωνή του μια τηλεοπτική σειρά, αφού ως γνωστό η καριέρα του στο ελληνικό τραγούδι ξεκίνησε με αυτό τον τρόπο. Συγκεκριμένα, το 1998 ερμήνευσε τρία από τα τραγούδια της σειράς "Άγγιγμα ψυχής" του Μανούσου Μανουσάκη, σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος, ενώ σε συνέντευξή του στη "Madame Figaro" Οκτωβρίου δηλώνει σχετικά: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συνεργασία και συνάντηση με τον εξαιρετικό Γιώργο Χατζηνάσιο που υπήρξε καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία μου".
5. Ούτε με τους Κακογιάννη και Κουζάλη είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται, αφού το 2010 έδωσε τη φωνή του στην κυπριακή τηλεοπτική σειρά ÔΣτην άκρη του παράδεισου", ερμηνεύοντας το ομότιτλο τραγούδι. Το συγκεκριμένο εντάχθηκε και στο δίσκο του με τίτλο "Το καλύτερο ψέμα".
6. Άλλα τραγούδια που ερμήνευσε για σειρές ήταν το "Η αγάπη που μένει" της σειράς "Η Πολυκατοικία", που βρίσκεται και στο άλμπουμ "7", το "Ό,τι θες (Βασιλιάς)" για τη σειρά "Βασιλιάδες", που συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο "Θάρρος ή αλήθεια", όπως επίσης και το τραγούδι "Αξίζω" για το soundtrack της ταινίας "Λούφα και παραλλαγή 2: Σειρήνες στη στεριά", ένα ντουέτο του Χατζηγιάννη με την Ιουλία Καλλιμάνη.
7. Το ομορφότερο δώρο που του έχουν κάνει ήταν η πρώτη κιθάρα που του χάρισαν οι γονείς του... σε ηλικία επτά ετών. Και σίγουρα το όργανο αυτό του "έδειξε" το δρόμο, όπως συμβαίνει και στις περισσότερες περιπτώσεις των καλλιτεχνών-μουσικών.
8. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας Λονδίνου (Royal College of London), με πτυχίο πιάνου, κιθάρας και ανώτατων θεωρητικών μαθημάτων.
9. Πριν φύγει από την Κύπρο, πρόλαβε να κυκλοφορήσει τρεις πλατινένιους δίσκους: "Σενάριο" (1995), "Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγουδά Δώρο Γεωργιάδη" (1997) και "Επαφή" (1998). Παράλληλα με τη δισκογραφία, συμμετείχε στη μουσική παραγωγή του Σταύρου Σιδερά "Πυγμαλίων", ενώ τον Μάιο του 1998, εκπροσώπησε την Κύπρο στη Eurovision, συνθέτοντας και ερμηνεύοντας το τραγούδι "Γέννεσις".
10. Για τη δεκαετία 2000-2010 βραβεύτηκε ως "Best Selling Artist of the Decade", αφού πούλησε περισσότερα από 3.500.000 αντίτυπα.
11. Το αγγλόφωνο άλμπουμ "Mihalis" κυκλοφόρησε σε 18 χώρες της Ευρώπης και με αυτό συγκαταλέχθηκε στους ελάχιστους Έλληνες τραγουδοποιούς που δημιούργησαν δίσκο με ξένη εταιρεία.
Η πρεμιέρα της σειράς "Όρκος Σιωπής" πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στις 21.20, με ένα διπλό επεισόδιο σε μορφή τηλεταινίας ενώ η σειρά μεταδίδεται Δευτέρα-Παρασκευή την ίδια ώρα.
Σχετικά
«Have Yourself a Very Big Band Christmas»: Μία γιορτινή μουσική παράσταση από το Θέατρο Ριάλτο
Η 16μελής μπάντα ανεβάζει στη σκηνή μια ζωντανή χριστουγεννιάτικη συναυλία
Η ρεμπέτισσα Μαριώ κατεβαίνει στο Μεζοστρατί!
Μια νύχτα γεμάτη ρεμπέτικο, λαϊκό και μεράκι… όπως παλιά
Andre Rieu’s 2025 Christmas Concert στο Ριάλτο και φέτος
Αυτή την εορταστική περίοδο, η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη του Θέατρου Ριάλτο
Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο OPUS Venue με Ελευθερία Ελευθερίου και Νικόλα Ντιμά
Υποδεχόμαστε το 2026 με live εμφάνιση και γιορτινή διάθεση
Ρεσιτάλ σαξοφώνου & πιάνου με τους Κατερίνα Παρπούνα και Μιχάλη Χειλίδη
Με αυτήν τη συναυλία, το Windcraft Loud αποχαιρετά τη χρονιά και προετοιμάζεται για ένα δημιουργικό 2026
“Jazzy Christmas”: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και προσφορά από το TELETHON
Η Στέφανη Κρασσά τραγουδά για το TELETHON και μας χαρίζει ένα μαγικό μουσικό ταξίδι αγάπης
«Παραµυθκιών Ήχοι – Η Καρκιά της Ρήγαινας»: ένα µουσικο-αφηγηµατικό ταξίδι από την Cyprus Chamber Orchestra
Εµπνευσµένο από την άϋλη πολιτιστική κληρονοµιά της Κύπρου
200 κιθάρες με τον Χρήστο Θηβαίο σε Λευκωσία και Λεμεσό
Ο Χρήστος Θηβαίος θα ερμηνεύσει κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του, καθώς και τραγούδια που αγαπά των συνθέτων
Ο διεθνούς φήμης τρομπετίστας Μάρκους Στοκχάουζεν έρχεται με το σχήμα του στην Κύπρο
Για μία μοναδική συναυλία στο Αρχοντικό Αξιοθέας
Το διεθνώς καταξιωμένο φωνητικό σύνολο Trio Mediæval στην Κύπρο
Μέσα στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος
Negroni Week: Για μία ολόκληρη εβδομάδα, 31 κυπριακά bar θα σερβίρουν το εμβληματικό κοκτέιλ
Τα μπαρ όλου του κόσμου γιορτάζουν το αγαπημένο γλυκόπικρο κοκτέιλ - Η λίστα με τα κυπριακά μπαρ που συμμετέχουν
«Δείπνο Αγάπης» με τον Γιώργο Σαμπάνη από τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό
Μουσική, αγάπη και προσφορά ενώνονται σε μια αξέχαστη βραδιά