7-8 November 2014
Things to Do , Εκδηλώσεις

Ένα συνέδριο άκρως κυπριακό [Κυπρίων Γεύσεις]

...Η κυπριακή παραδοσιακή διατροφή στις τοπικές παραλλαγές της

Δημοσιεύτηκε στις 06 Οκτωβρίου 2014

Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, με αφορμή την πρόσφατη συμπερίληψη της Κύπρου στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ανάμεσα στις χώρες όπου εφαρμόζεται η Μεσογειακή Διατροφή, ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 1ου Παγκύπριου Συνεδρίου Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, με τίτλο: "Κυπρίων Γεύσεις: Η κυπριακή παραδοσιακή διατροφή στις τοπικές παραλλαγές της". Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (οδός Καλλιπόλεως 75).

Προβάλλοντας το σύνθημα "Κυπριακή διατροφή - Η γευστική μας ταυτότητα", το Συνέδριο φέρνει για πρώτη φορά κοντά μελετητές και επαγγελματίες της κυπριακής γαστρονομίας και των τοπικών τροφίμων, με στόχο να γνωστοποιήσει και να προβάλει το έργο τους στο ευρύ κοινό, να προσφέρει ευκαιρίες για δημιουργία συνεργασιών και να δώσει βήμα για συζήτηση καινοτόμων τρόπων αξιοποίησης των κυπριακών τροφίμων προς όφελος της τοπικής οικονομίας. 22 ομιλητές από ποικίλα επιστημονικά πεδία θα παρουσιάσουν θέματα που εντάσσονται σε ένα μεγάλο αριθμό ενοτήτων: Παραδοσιακά Τρόφιμα και Εθιμική ζωή, Κυπριακή Παραδοσιακή Διατροφή: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον, Γαστρονομικές Ιδιαιτερότητες Περιοχών της Κύπρου, Παραδοσιακή Διατροφή και Εκπαιδευτικές Εφαρμογές, Χαρακτηρισμοί, Σήματα Ποιότητας και Νομική Κατοχύρωση Παραδοσιακών Προϊόντων. Λόγω της ευρείας θεματολογίας του, το Συνέδριο απευθύνεται σε ένα μεγάλο φάσμα ειδικοτήτων, το οποίο συμπεριλαμβάνει τεχνολόγους τροφίμων, διαιτολόγους, μάγειρες, παραγωγούς και εταιρείες  τροφίμων, αρχαιολόγους, ιστορικούς και εκπαιδευτικούς.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα πλαισιωθεί και εμπλουτιστεί με ποικίλες παράλληλες δραστηριότητες. Εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλίων κυπριακής μαγειρικής και παραδοσιακών προϊόντων θα δώσουν την ευκαιρία στους συνέδρους να προσεγγίσουν και να βιώσουν προσωπικά την κυπριακή παραδοσιακή διατροφή. Παράλληλα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Europeana Food and Drink, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, θα λειτουργήσει στο χώρο του Συνεδρίου γραφείο συλλογής υλικού, για όσους ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν και οι ίδιοι στην καταγραφή στοιχείων για την κυπριακή κουζίνα.

 

Πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα: http://foodmuseum.cs.ucy.ac.cy/web/guest/news.

Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας περιοδικό Check In Cyprus.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close