Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Πάμε να δούμε ταινίες μικρού μήκους;

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους έρχεται στο Ριάλτο!

Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2014

Το 'Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου' επιστρέφει στη Λεμεσό. Από τις 11 έως τις 17 Οκτωβρίου, οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Θέατρο Ριάλτο, ένα ποικίλο πρόγραμμα με επίκεντρο την ταινία μικρού μήκους από την Κύπρο και το εξωτερικό.

 

Μια μέρα πριν
Προθέρμανση θα κάνουν οι μικρομηκάδες μαζί με το κοινό της Λεμεσού την παραμονή του Φεστιβάλ, στις 10 Οκτωβρίου, στις 6.30μ.μ., στην αποβάθρα Εναερίου όπου οι Funked Up Project, θα εμφανιστούν ζωντανά με ένα ρεπερτόριο από την ξένη pop-rock-blues-funk-soul  σκηνή, όλα διασκευασμένα με το δικό τους δημιουργικό τρόπο και ντυμένα με τζαζ ηχοχρώματα και μπόλικους αυτοσχεδιασμούς.

 

Η έναρξη
Τρισδιάστατες προβολές πάνω στο κτίριο του Ριάλτο θα σημάνουν την έναρξη του φετινού Φεστιβάλ το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 8.30μ.μ., όπου θα παρακολουθήσουμε ένα δημιουργικό, ειδικά σχεδιασμένο για το Φεστιβάλ. Πρόκειται για την τεχνολογία 3D Mapping, που θα χρησιμοποιηθεί παρουσιάζοντας τρισδιάστατες εικόνες πάνω στο κτίριο!

 

Made in Cyprus
Οι κυπριακές ταινίες που θα συμμετέχουν στο διαγωνιστικό πρόγραμμα είναι οι εξής: Το Νανούρισμα της Πεταλούδας (Τώνια Μισιαλή), Haarschnitt (Μάριος Νεοφύτου), Not Now (Μυρσίνη Αριστείδου), Δωροθέα (Σάββας Σταύρου), Χρωματική Φαντασία (Δανάη Παπαϊωάννου), Schmuck (Μιχάλης Χαπέσιης), Letters to Cyprus (Sholeh Zahraei και Kamil Saldun), Afterthoughts (Ιβάν Χαραλάμπους) και η ταινία Aishe is Going on Vacation (Χάρης Θεραπής), που προβάλλεται εκτός διαγωνιστικού.

 

Παράλληλα προγράμματα

Tρία παράλληλα προγράμματα θα πλαισιώσουν το φετινό φεστιβάλ:

Cult Retrospective: Mια επιλογή ταινιών μικρού μήκους αφιερωμένη σε ταινίες cult, ταινίες που αγαπά κανείς με πάθος αλλά και ‘ενοχή’ σε διάρκεια… μικρού μήκους.

Amaze me: Για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρουσιάζεται ένα διαγωνιστικό πρόγραμμα - έκπληξη με κορυφαία μουσικά βίντεο από όλο τον κόσμο, και κριτές τους φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Όψεις του Φανταστικού: Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάζει μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν στην 13η έκδοση του 'Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου', ένα ιδιαίτερα δημοφιλές καλοκαιρινό φεστιβάλ ταινιών animation, που πραγματοποιείται στην Κυπριακή ύπαιθρο.

 

Επιπλέον, o Dan Muggia, μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και ένας από τους βασικούς παράγοντες πίσω από την αναγέννηση των ταινιών μικρού μήκους στο Ισραήλ, θα παρουσιάσει ένα εξειδικευμένο σεμινάριο (master class) στο οποίο θα επιχειρήσει να απαντήσει στο ερώτημα αν οι ταινίες μικρού μήκους είναι μια ανεξάρτητη κατηγορία κινηματογράφου ή απλά ο πρόδρομος για την δημιουργία ταινιών μεγάλου μήκους.

 

Το αναλυτικό και πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα είναι σύντομα διαθέσιμο, στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.isffc.com.cy. Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου)

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close