Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2014
Το 'Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου' επιστρέφει στη Λεμεσό. Από τις 11 έως τις 17 Οκτωβρίου, οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Θέατρο Ριάλτο, ένα ποικίλο πρόγραμμα με επίκεντρο την ταινία μικρού μήκους από την Κύπρο και το εξωτερικό.
Μια μέρα πριν
Προθέρμανση θα κάνουν οι μικρομηκάδες μαζί με το κοινό της Λεμεσού την παραμονή του Φεστιβάλ, στις 10 Οκτωβρίου, στις 6.30μ.μ., στην αποβάθρα Εναερίου όπου οι Funked Up Project, θα εμφανιστούν ζωντανά με ένα ρεπερτόριο από την ξένη pop-rock-blues-funk-soul σκηνή, όλα διασκευασμένα με το δικό τους δημιουργικό τρόπο και ντυμένα με τζαζ ηχοχρώματα και μπόλικους αυτοσχεδιασμούς.
Η έναρξη
Τρισδιάστατες προβολές πάνω στο κτίριο του Ριάλτο θα σημάνουν την έναρξη του φετινού Φεστιβάλ το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 8.30μ.μ., όπου θα παρακολουθήσουμε ένα δημιουργικό, ειδικά σχεδιασμένο για το Φεστιβάλ. Πρόκειται για την τεχνολογία 3D Mapping, που θα χρησιμοποιηθεί παρουσιάζοντας τρισδιάστατες εικόνες πάνω στο κτίριο!
Made in Cyprus
Οι κυπριακές ταινίες που θα συμμετέχουν στο διαγωνιστικό πρόγραμμα είναι οι εξής: Το Νανούρισμα της Πεταλούδας (Τώνια Μισιαλή), Haarschnitt (Μάριος Νεοφύτου), Not Now (Μυρσίνη Αριστείδου), Δωροθέα (Σάββας Σταύρου), Χρωματική Φαντασία (Δανάη Παπαϊωάννου), Schmuck (Μιχάλης Χαπέσιης), Letters to Cyprus (Sholeh Zahraei και Kamil Saldun), Afterthoughts (Ιβάν Χαραλάμπους) και η ταινία Aishe is Going on Vacation (Χάρης Θεραπής), που προβάλλεται εκτός διαγωνιστικού.
Παράλληλα προγράμματα
Tρία παράλληλα προγράμματα θα πλαισιώσουν το φετινό φεστιβάλ:
Cult Retrospective: Mια επιλογή ταινιών μικρού μήκους αφιερωμένη σε ταινίες cult, ταινίες που αγαπά κανείς με πάθος αλλά και ‘ενοχή’ σε διάρκεια… μικρού μήκους.
Amaze me: Για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρουσιάζεται ένα διαγωνιστικό πρόγραμμα - έκπληξη με κορυφαία μουσικά βίντεο από όλο τον κόσμο, και κριτές τους φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Όψεις του Φανταστικού: Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάζει μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν στην 13η έκδοση του 'Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου', ένα ιδιαίτερα δημοφιλές καλοκαιρινό φεστιβάλ ταινιών animation, που πραγματοποιείται στην Κυπριακή ύπαιθρο.
Επιπλέον, o Dan Muggia, μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και ένας από τους βασικούς παράγοντες πίσω από την αναγέννηση των ταινιών μικρού μήκους στο Ισραήλ, θα παρουσιάσει ένα εξειδικευμένο σεμινάριο (master class) στο οποίο θα επιχειρήσει να απαντήσει στο ερώτημα αν οι ταινίες μικρού μήκους είναι μια ανεξάρτητη κατηγορία κινηματογράφου ή απλά ο πρόδρομος για την δημιουργία ταινιών μεγάλου μήκους.
Το αναλυτικό και πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα είναι σύντομα διαθέσιμο, στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.isffc.com.cy. Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου)
Σχετικά
Ο Τζέρεμι Στρονγκ γίνεται Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο πρώτο τρέιλερ του νέου φιλμ του Άαρον Σόρκιν
Ο Άαρον Σόρκιν παρουσίασε στο CinemaCon τα πρώτα πλάνα από το The Social Reckoning, τη νέα ταινία που επιστρέφει στον κόσμο του The Social Network.
Το «Hunger Games: Sunrise on the Reaping» φέρνει την ανατολή των φονικών αγώνων
Τρέιλερ για το νέο κεφάλαιο του σύμπαντος των «Αγώνων Πείνας», που λειτουργεί ταυτόχρονα ως πρίκουελ αλλά και συνέχεια του «The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»
Πλούσιο και φέτος το πρόγραμμα του 79ου Φεστιβάλ των Καννών
Γνωστοί, καθιερωμένοι auteur δημιουργοί, αλλά και νέοι και ανεξάρτητοι σκηνοθέτες, περιλαμβάνονται στο φετινό, πλούσιο και συναρπαστικό πρόγραμμα
Between Worlds: Προβολή ταινιών στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Το κοινό προσκαλείται σε μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς οι προβολές πραγματοποιούνται σε δύο χώρους της Πινακοθήκης
Η Ύβρις της Ανθρωπότητας: Το ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προβάλλεται στην Κύπρο
Η ταινία (83’) ακολουθεί δύο ανθρώπους στα άκρα του πλανήτη -στη Σιβηρία και την Αλάσκα- οι οποίοι βλέπουν το περιβάλλον τους να καταρρέει
Όσκαρ: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των τελετών βράβευσης για 2027 και 2028
Θα είναι οι δύο τελευταίες χρονιές που η διοργάνωση θα μεταδοθεί από το κανάλι ABC, πριν μεταφερθεί στο YouTube
Η ταινία «Κράτα Με» κάνει πρεμιέρα στο Cyprus Film Days
Η βραβευμένη ταινία «Κράτα Με» (Hold Onto Me) της Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στην Κύπρο στο Cyprus Film Days αυτό τον Απρίλιο
Η Lady Gaga και η Doechii ενώνουν δυνάμεις στο νέο τρέιλερ του «Ο Διάβολος Φοράει Prada 2»
Η νεά συνεργασία των βραβευμένων με γράμμι καλλιτεχνών, ακούγεται για πρώτη φορά στο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης συνέχειας της εμβληματικής ταινίας μόδας.
Οι δημιουργοί δύο από τις πιο επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης αναλαμβάνουν το νέο ξεκίνημα των X-Men
Με φόντο την επόμενη μεγάλη φάση του MCU, δύο από τα πιο δυνατά σεναριακά μυαλά της τηλεόρασης επιστρατεύονται για να δώσουν νέα πνοή στους θρυλικούς μεταλλαγμένους
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Ρομαντισμός, περιπέτεια και συγκίνηση στη μεγάλη οθόνη
7ο Dot.on.the.Map: Το πρόγραμμα της μεγάλης συνάντησης των επαγγελματιών του κινηματογράφου
Πρόκειται για μια θεσμική δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος
Το prequel του «Weapons» παίρνει σάρκα και οστά
Ο Ζακ Σιλντς και ο Ζακ Κρέγκερ ενώνουν τις δυνάμεις του για να φερουν στην μεγαλη οθονη την σκοτεινή ιστορία της θείας Γκλάντις, μετά τη θριαμβευτική πορεία του «Weapons» στα ταμεία και τα Όσκαρ.