Arts & Culture , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Απόψε πάμε θέατρο [μάθε τι παίζει]

Πολιτιστικός αναβρασμός στις θεατρικές σκηνές της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 08 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου οι θίασοι της Κύπρου και όχι μόνο, παρουσιάζουν για μας τα καλύτερα! Μάθε όλες τις παραστάσεις που παρουσιάζονται στις κυπριακές σκηνές, και κλείσε θέση τώρα.

 


Στις 20:15 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού παρουσιάζει στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2014 τη θεατρική παράσταση «UNRAVELLING» του Φώτη Νικολάου. Το Unravelling πραγματεύεται αυτή την αβεβαιότητα, την παρόρμηση του να αισθάνεται κανείς οικεία σε αυτό που ονομάζουμε Κόσμο. Να βρει τη θέση του ανάμεσα στη διάρκεια μιας ζωής και το ατελεύτητο της Ιστορίας, ανάμεσα στον κατακερματισμένο χρόνο της πραγματικότητας και το μη χρόνο της ουτοπίας.

 

Στις 20:30 στις Αποθήκες ΘΟΚ (πρώην Νέα Σκηνή, Κάμπου 29, Στρόβολος) κάνει πρεμιέρα η θεατρική παράσταση «Ποιο Σώμα;» των Κορίνας Κονταξάκη και Ελένης Κοσμά. Ένα έργο που βασίζεται σε πραγματικές σημειώσεις ατόμου που πάσχει από «δυσφορία γένους» και που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμο.


Επίσης στις 20:30 η Θεατρική Ομάδα «Σόλο για Τρεις» ανεβάζει τη θεατρική παράσταση «Οι Κόρες των Ποιητών» του Κύπριου συγγραφέα Σοφοκλή Βέργου. Η παράσταση θα δοθεί στο Θέατρο Διόνυσος (Διαγόρου 29, Λευκωσία).


Στις 20:30 στο Θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού θα παρακολουθήσουμε μαγνητοσκοπημένη την προβολή από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας «Η Μήδεια – NT» του Ευριπίδη, με την Helen McCrory στον ομώνυμο ρόλο, σε μια εκδοχή της Ευριπίδειας Μήδειας ως προδομένης γυναίκας και μητέρας από τον Ben Power και σε σκηνοθεσία Carrie Cracknell. (Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός).


Στις 20:30 θα παρουσιαστεί η επιθεώρηση «Τα Λαμόγια» του Χάρρυ Κλυν (Xenion, Παραλίμνι) από Κύπριους και Έλληνες ηθοποιούς.


Στις 20:30 το Act Theatre ανεβάζει τη θεατρική παράσταση “Teena Brandon Teena” σε σκηνοθεσία Έλιας Ιωαννίδου. Η παράσταση θα δοθεί στη Μικρή Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου. Πολιτισιτκό Ίδρυμα Βλαδίμηρος Καυκαρίσης, Αγλαντζιά, Λευκωσία.


Στις 22:00 η Ομάδα Παραπλεύρως Παραγωγές παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Εραστίς» (The Lover) του Άγγλου θεατρικού συγγραφέα Harold Pinter και σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δικαίου. Η παράσταση θα δοθεί στο Wherehaus 612, Οδός Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, στη Βιομηχανική περιοχή Παλλουριώτισσας, στη Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close