Things to Do , Εκδηλώσεις

Movember Cyprus [η ΚΕΟ στηρίζει την εκστρατεία κατά του αντρικού καρκίνου]

Η μπύρα ΚΕΟ σε συνεργασία με το Round Table 1 Λευκωσίας στηρίζει έμπρακτα την εκστρατεία MOVEMBER για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη

Δημοσιεύτηκε στις 12 Νοεμβρίου 2014

Το MOVEMBER προκαλεί τους άνδρες να μεγαλώσουν το μουστάκι τους για τις 30 μέρες του Νοεμβρίου και για ένα μήνα να γίνουν στην ουσία κινούμενη διαφήμιση, μαζεύοντας χρήματα και ενημερώνοντας για το φιλανθρωπικό αυτό σκοπό.

 

Ολόκληρο το Νοέμβριο διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις για το MOVEMBER CYPRUS. Με τη συμμετοχή των επίσημων MOVEMEBR BARS (Moondog’s Λευκωσία, Ammos Λάρνακα και Socialista Λεμεσός) έγιναν με μεγάλη επιτυχία τρία Kick Off Parties όπου πολλοί άντρες ξυριστήκαν επί τόπου, ενώ 10% από τις πωλήσεις της μπύρας στα μπαρ για ολόκληρο το μήνα θα διατεθούν για το σκοπό αυτό. Επιπλέον, γνωστοί καλλιτέχνες της Κύπρου έχουν φιλοτεχνήσει έργα τα οποία θα δημοπρατηθούν στο μεγάλο closing party στο τέλος Νοεμβρίου δωρίζοντας τα καθαρά έσοδα στο Europa Uomo Κύπρου και στο Movember Intrenational.

Η ΚΕΟ θέλοντας να δώσει πίσω στο κοινό της Κύπρου που τη στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, ευελπιστεί ότι το MOVEMBER θα γίνει θεσμός στην Κύπρο και ότι όλοι μαζί θα αλλάξουμε το πρόσωπο του αντρικού καρκίνου.

 

Τι είναι το Movember
Κάθε Νοέμβριο το κίνημα Movember είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση εκατομμυρίων μουστακιών ανά το παγκόσμιο. Εκατομμύρια άντρες σε όλο τον κόσμο μεγαλώνουν τα μουστάκια τους για να μαζέψουν χρήματα για την ενημέρωση, πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, των όρχεων αλλά και της ψυχικής υγείας των ασθενών. Ως ανεξάρτητη παγκόσμια φιλανθρωπική κίνηση το Movember ευελπιστεί να αλλάξει το πρόσωπο του αντρικού καρκίνου.

 

Πώς λειτουργεί;
Το Movember προκαλεί τους άνδρες να μεγαλώσουν μουστάκι για τις 30 μέρες του Νοεμβρίου. Ξεκινούν με ξυρισμένο πρόσωπο την 1η Νοεμβρίου και για τον επόμενο μήνα γίνονται στην ουσία κινούμενη διαφήμιση μαζεύοντας χρήματα και ενημερώνοντας για το σκοπό. Δημιουργώντας ένα λογαριασμό στο Movember.com οι άντρες ανεβάζουν τις φωτογραφίες με τα μουστάκια τους και καλούν φίλους, συγγενείς και συναδέλφους να τους στηρίξουν στην προσπάθεια δίνοντας χρήματα στο λογαριασμό τους.

 

Το αντίκτυπο του Movember
Το Movember υποστηρίζει παγκόσμιας κλάσης προγράμματα για την υγεία του προστάτη των ανδρών. Τα προγράμματα αυτά, με την καθοδήγηση του Ιδρύματος Movember, επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού βοηθώντας τους άντρες να ζήσουν με και πέρα από τον καρκίνο και να παραμείνουν ψυχικά υγιείς. Περισσότερες πληροφορίες στο: www. movember.com

 

Το Movember Cyprus
Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν μεμονωμένες προσπάθειες για την οργάνωση του Μovember στην Κύπρο. Από το 2013 με πρωτοβουλία του, το Round Table 1 ξεκίνησε πιο οργανωμένα να συντονίζει συγκεκριμένες ενέργειες σε συνεργασία με το Movember International. Το 2014 και με την υποστήριξη της μπύρας ΚΕΟ οι διοργανωτές ευελπιστούν στη θεσμοθέτηση της φιλανθρωπικής ενέργειας και στην Κύπρο.

Περισσότερες πληροφορίες για συμμετοχή στο MOVEMBER CYPRUS 2014 και στις εκδηλώσεις επισκεφθείτε τις σελίδες Movember Cyprus, Κeo Βeer και Round Table 1 Cyprus- RT1 στο facebook.

 

Πώς μπορείς να βοηθήσεις
1. Αφήνοντας μουστάκι για όλο το Νοέμβριο 2014 και δημιουργώντας προσωπικό λογαριασμό στο Movember.com καλώντας τους φίλους σου να σε στηρίξουν δίνοντας χρήματα.

2. Μπαίνοντας στoν ειδικό λογαριασμό "RT1 NICOSIA KEO BEER" στην ιστοσελίδα του Movember International και κάνοντας δωρεές.

3. Στηρίζοντας οικονομικά τις εκδηλώσεις Movember Cyprus 2014.

4. Απολαμβάνοντας μπύρα ΚΕΟ στα επίσημα Movember Bars: Ammos (Λάρνακα), Socialista (Λεμεσός) και Moondog’s (Λευκωσία). Ποσοστό από τις πωλήσεις της μπύρας ΚΕΟ για όλο το Νοέμβριο θα δοθεί στο Movember Cyprus 2014.

 

Ποιους βοηθά το MOVEMBER CYPRUS
Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από την εκστρατεία θα δοθεί στο EUROPA UOMO Κύπρου για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους, της διάδοσης και ανταλλαγής τεκμηριωμένων στοιχείων και των πληροφοριών για τον καρκίνο του προστάτη, την προώθηση της αντίληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, την εκστρατεία για τη λήψη μέτρων πρόσβασης στην καλύτερη θεραπεία, την εξασφάλιση ποιότητας και υποστήριξης κατά τη διάρκεια όπως και μετά τη θεραπεία, την προώθηση της πολύ επαγγελματικής ποιοτικής φροντίδας και κατάλληλης ιατρικής υποδομής.

 

Γεγονότα & Στατιστικά
Γενικά στοιχεία για την ανδρική υγεία

  • Ο μέσος όρος του προσδόκιμου ζωής για τους άνδρες είναι σχεδόν πέντε χρόνια λιγότερο από τις γυναίκες (76,2 χρόνια σε σύγκριση έως 81 ετών)
  • 1 στους 2 άνδρες θα διαγνωστεί με καρκίνο στη διάρκεια της ζωής τους
  • Περισσότερο από το ένα τρίτο των ενηλίκων (34,9%) στις ΗΠΑ είναι παχύσαρκοι


Καρκίνος του προστάτη

  • Ο καρκίνος του προστάτη είναι η 2η πιο κοινή μορφή καρκίνου στους άνδρες .
  • Το 2014, περισσότερα από 233.000 άτομα θα διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη
  • 1 σε 7 άνδρες θα διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη στη διάρκεια της ζωής τους
  • 1 στους 36 άνδρες θα πεθάνουν από καρκίνο του προστάτη (περίπου 29.480 άνδρες)
  • Ο κίνδυνος να διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη αυξάνεται με την ηλικία


Καρκίνος των όρχεων

  • Ο καρκίνος των όρχεων είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στους νέους άνδρες ηλικίας 15 - 35 χρονών
  • Περίπου 8.820 νέες περιπτώσεις καρκίνου των όρχεων στους άνδρες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο
  • Περίπου 380 άτομα θα πεθάνουν από τον καρκίνο των όρχεων


Ψυχική υγεία 

  • 1 στους 4 ενήλικες θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας σε κάποια στιγμή
  • 1 στους 5 ενήλικες κάθε χρόνο, βιώνουν μια αγχώδη διαταραχή
  • Το 2010, συνολικά 38,364 αμερικανοί πέθαναν από αυτοκτονία και πάνω από τα τρία τέταρτα (79%) αυτών των αυτοκτονιών ήταν άνδρες

 

MO FACTS

  • Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε μουστάκι για περισσότερο από 50 χρόνια
  • O Γκράουτσο Μαρξ για πολλά χρόνια φόραγε ψεύτικο μουστάκι από λαδομπογιά για τις ταινίες του
  • Το 1967, Οι Beatles έδιναν μεγάλα ψεύτικα μουστάκια για να προωθήσουν το άλμπουμ τους Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band
  • Οι αμερικανοί πεζοναύτες δεν μπορούν να έχουν μουστάκι μεγαλύτερο από μισή ίντσα
  • Το μακρύτερο μουστάκι στον κόσμο είναι 4,2 μέτρα και ανήκει στον Ινδό Ram Singh Chauhan ο οποίος το αλείβει συχνά με μουστάρδα και λάδι καρύδας για να το κρατάει υγιές
  • Οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από άντρες με μουστάκια. Fact
  • Στην τράπουλα μόνο ο Ρήγας Κούπα δεν έχει μουστάκι
  • Ένα μουστάκι ενός μήνα μπορεί να κρατήσει τουλάχιστο 30ml περίπου 10% ενός ποτηριού μπύρας πριν αρχίσει να κυλάει στο πρόσωπο
  • Ο Salvador Dalí έκδωσε βιβλίο ειδικά αφιερωμένο στο μουστάκι του
  • Ένας άντρας αγγίζει το μουστάκι του περίπου 760 φορές την μέρα
  • Υπάρχουν περίπου 10,000 με 20,000 τρίχες στο πρόσωπο ενός άντρα
  • Η ανθρώπινη τρίχα μεγαλώνει περίπου 15,5 εκατοστά το χρόνο
  • Στο Εureka, Nevada, USA, είναι παράνομο για τους άντρες με μουστάκι να φιλάνε γυναίκες

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close