21 November 2014
Live Music , Nightlife & Music

Μια φορά η... μουσική

Μια πλούσια και ασυνήθιστη μουσική εμπειρία από τη ΣΟΚ σε συνεργασία με τα Μουσικά Λύκεια

Δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2014

Το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού οργανώνει ένα μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Μια φορά…η μουσική". Το όλο πρόγραμμα θα αποκορυφωθεί σε δύο συναυλίες για το κοινό που θα δοθούν σε Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και  Ριάλτο, σε Λευκωσία και Λεμεσός αντίστοιχα. Των συναυλιών για το κοινό θα προηγηθούν στις 20 Νοεμβρίου δύο εκπαιδευτικές συναυλίες για επιλεγμένα σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

 

Το κοινό, μέσα από το "Μια φορά… η Μουσική", θα έχει μια πλούσια και ασυνήθιστη μουσική εμπειρία. Ταξιδεύοντας με τη μαγεία της μουσικής, θα γνωρίσει μουσικούς πολιτισμούς –από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας– και θα ανακαλύψει τη μουσική ποικιλομορφία που δημιούργησε ο ανθρώπινος πολιτισμός, σε διαφορετικά μέρη του κόσμου μέσα στο πέρασμα του ιστορικού χρόνου. Θα ακουστούν έργα αρχαίας Ελληνικής, Βυζαντινής, Μεσαιωνικής, Αναγεννησιακής, Μπαρόκ, Κλασικής, Ρομαντικής, Τζαζ, Σύγχρονης, καθώς και Κυπριακής και Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

 

Συντελεστές των συναυλιών είναι η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με τη συμμετοχή των Χορωδιών των Μουσικών Λυκείων Λάρνακας και Αμμοχώστου, του Βυζαντινού Χορού του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας, της Ορχήστρας Πνευστών του Μουσικού Λυκείου Λεμεσού, και των Παραδοσιακών Σχημάτων των Μουσικών Λυκείων Λευκωσίας και Λεμεσού. Το τηλεοπτικό σποτ ετοίμασε η ομάδα Μουσικής Τεχνολογίας του Μουσικού Λυκείου Πάφου. Διευθύνει ο Μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντή της Σ.Ο.Κ. κ. Άλκης Μπαλτάς.

 

Οι συναυλίες τελούν υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρα Κώστα Καδή και θα δοθούν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Κίνησης Ενάντια στην παιδική εργασία.

Ώρα: 18.00. Είσοδος: €12 και €7 (νέοι 18- 26 ετών και συνταξιούχοι) / δωρεάν για παιδιά κάτω των 18 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 22 463144 & www.cyso.org.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close