Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Δημοπρασία Έργων Τέχνης Ελλήνων και Kυπρίων καλλιτεχνών

Από τον οίκο δημοπρασιών Cypria

Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2014

Ο οίκος δημοπρασιών Cypria ανακοινώνει ότι η  επομένη Δημοπρασία Έργων Τέχνης Ελλήνων και Kυπρίων καλλιτεχνών, 19ου και 20ου αιώνα θα γίνει την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στην Έβρου 14, Στρόβολος, Λευκωσία.

Με αυτή τη δημοπρασία ο οίκος φιλοδοξεί ένα νέο ξεκίνημα εγκαινιάζοντας το τρίγωνο Αθήνα-Λονδίνο-Λευκωσία με το οποίο στοχεύει να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στο αγοραστικό κοινό που επιθυμεί να επενδύσει στην τέχνη. Η Cypria μελετώντας τις ανακατατάξεις στην αγορά έργων τέχνης μέσα στα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση, επιδιώκει να προσφέρει στο αγοραστικό κοινό  εναλλακτικές μορφές επενδυτικής τοποθέτησης, προσφέροντας σημαντικά έργα τέχνης. Η έκδοση πολυτελούς καταλόγου συνοδεύει τη δημοπρασία, όπου η αξιολόγηση έκαστου έργου γίνεται με επαγγελματική εκτίμηση μέσα από έρευνα και μελέτη που αφορούν την  καλλιτεχνική και εμπορική αξία των έργων. Στόχος της Cypria είναι η διοργάνωση δύο δημοπρασιών το χρόνο (χειμώνα και άνοιξη) ενώ στο πρόγραμμα της εντάσσεται η καθιέρωση, δημοπρασιών βιβλίων, χειρογράφων, γκραβούρων κ.α. και έργων ελληνικού ενδιαφέροντος ευρωπαίων καλλιτεχνών.

H δημοπρασία THE GREEK SALE, που θα διεξαχθεί στις 10 Δεκεμβρίου, 2014 περιλαμβάνει αξιόλογα έργα, ιστορικής σημασίας Κυπρίων και Ελλήνων καλλιτεχνών. Θα δημοπρατηθούν 102 έργα, μερικά από τα οποία άγνωστα, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολιτιστικά ιδρύματα, μουσεία και συλλέκτες να αποκτήσουν έργα σημαντικών καλλιτεχνών οι οποίοι αναμφίβολα συνέβαλαν μέσα από το προσωπικό τους ύφος και τεχνική, στην εξέλιξη της ζωγραφικής τόσο στον ελλαδικό όσο και στον κυπριακό χώρο. Mεταξύ των έργων που θα δημοπρατηθούν, δύο πολύ σημαντικά έργα του Στέλιου Βότση του 1968, ένα από τα πρώτα έργα της Ρέας Μπέιλι του 1972, δύο ιστορικά έργα του Κώστα Ιωακείμ του 1968 και 1972, δυο εξαιρετικά έργα της Καίτης Στεφανίδου του 1974 και 1991, ένα λάδι και δυο γλυπτά του Μιχαήλ Κάσιαλου και ένα έργο του Χαρίλαου Δίκαιου εμπνευσμένο από τα γεγονότα του 1974. Ξεχωριστή θέση έχουν δύο έργα του Χριστόφορου Σάββα, μια τσιμεντογραφία του 1964 και ένα μωσαϊκό τραπεζάκι. Μεταξύ των σημαντικών έργων Ελλήνων καλλιτεχνών, αυτό του ζωγράφου της ποίησης Νίκου Εγγονόπουλου, ένα εξαιρετικό έργο του 1969 του Αλέκου Κοντόπουλου, ένα χαρακτηριστικό λάδι του Κωνσταντίνου Μαλέα και μια σπάνια προσωπογραφία, ένα έργο του Βασίλη Φωτόπουλου εμπνευσμένο από το θεατρικό Νικηφόρος Φωκάς, μια εξαιρετική θαλασσογραφία του Βασίλειου Χατζή, ένα ζευγάρι βασιλικά πορτραίτα από τον Γεώργιο Σαμαρτζή του Κωνσταντίνου Α’ και της συζύγου του Σοφίας.  Από τη δεκαετία του 1950 διατίθενται έργα  του Κοσμαδόπουλου, Θωμόπουλου, Ρομανίδη, Καλλιγιάννη. Σημαντικό μέρος της δημοπρασίας μια σειρά κοσμημάτων της εικαστικού Λίζας Σωτίλη,  η οποία εμπνέεται από την αρχαία παράδοση με σύγχρονα δεδομένα  αναδεικνύοντας το πλούσιο ελληνικό πνεύμα από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα. Τέλος επισημαίνεται, ότι το The Greek Sale παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης σπάνιων πινάκων από τον ζωγράφο του πολέμου Α. Αλεξανδράκη, τον ζωγράφο της Αντίστασης Κ. Κατζουράκη και τον ακροβάτη του μοντερνισμού Κ. Κουλεντιανό.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: 22341122/23

info@cypria-auctions.com

cypria-auctions.com

                    

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close