Things to Do , Εκδηλώσεις

Χριστούγεννα στο Ριάλτο!

Πλησιάζοντας προς τις γιορτές το θέατρο Ριάλτο προσαρμόζει το πρόγραμμά του στο χρώμα και στο πνεύμα των ημερών, με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες να έχουν την τιμητική τους.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2014

Αρχή στον κύκλο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων κάνει την ερχόμενη Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου που εξάπτει τη "Χριστουγεννιάτικη Φαντασία" μας, ζωντανεύοντας τη μαγεία των Χριστουγέννων με αποσπάσματα από τον Καρυοθραύστη του Tchaikovsky, κυπριακά κάλαντα και γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, αφηγητή τον Πέτρο Γιωρκάτζη και μαέστρο τον Άλκη Μπαλτά.

 

Ακολουθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, σε δύο παραστάσεις στις 15:00 και 19:00, "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων". Πρόκειται για μια αριστουργηματική παράσταση  για όλη την οικογένεια, σε εκπληκτική χορογραφία και συναρπαστική μουσική από το Royal Ballet και το πρόγραμμα Royal Opera House Live Cinema. Το μεγάλου μήκους μπαλέτο του Christopher Wheeldon βασισμένο στο κλασικό παιδικό βιβλίο του Lewis Carroll είναι γεμάτο ζωντάνια και αναγνωρίσιμους χαρακτήρες, όπως ο Τρελοκαπελάς που χορεύει κλακέτες, ο μονίμως τσιτωμένος Άσπρος Κούνελος και η γρουσούζα και φωνακλού Ντάμα Κούπα.

 

Το "Καλήν Εσπέραν Άρχοντες" θα αντηχήσει στο θέατρο Ριάλτο, την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου.

Η εκκλησιαστική χορωδία  Ρωμανός ο Μελωδός, η παραδοσιακή νεανική χορωδία Ανατολή, και το Σύνολο Παραδοσιακών Οργάνων της Μουσικής Σχολής της Μητροπόλεως Λεμεσού παρουσιάζουν παραδοσιακά κάλαντα και εκκλησιαστικούς ύμνους των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων. Η παράσταση διανθίζεται με παραδοσιακά λαϊκά παραμύθια με αφηγήτρια τη Δωρίτα Βοσκαρίδου.

 

Οι Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις ολοκληρώνονται την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου με τη Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού που ερμηνεύει κλασικά έργα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προσκαλώντας μας σε ένα ονειρικό συναπάντημα με τις μουσικές των Βιεννέζικων σαλονιών και έργα των  J. Straus, A. Khachaturian, Fr. Lehar, D. Sostakovic κ.ά.

Διευθύνει ο Θανάσης Αθανασίου.

 

Στο πνεύμα των γιορτών το θέατρο Ριάλτο προτείνει εναλλακτικά δώρα πολιτισμού. Η Κάρτα Δώρου του θεάτρου αξίας 25, 50 ή 100 ευρώ, χρησιμοποιείται αντί μετρητών και προσφέρει τη δυνατότητα εξασφάλισης  εισιτήριων  για μία ή περισσότερες παραστάσεις. Επιπρόσθετα η Κάρτα Υποστηρικτή του θεάτρου που προσφέρει ολόχρονα μειωμένες τιμές εισιτηρίου και άλλα προνόμια, αποτελεί μια ουσιαστική επιλογή δώρου για  τον εαυτό μας και τους φίλους μας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close