23-29 January 2015
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Unbroken

H Angelina Jolie αφηγείται την συγκλονιστική ιστορία του Ολυμπιονίκη Louis Zamperini

Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιανουαρίου 2015

Πολύ λίγες σκηνοθέτριες έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να γίνουν αποδεκτές στην (ανδροκρατούμενη) κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ. Δύο από αυτές τις γυναίκες, είναι η Sofia Coppola και η Kathryn Bigelow, οι οποιές έχουν καταφέρει να ‘επιβάλουν’ το προσωπικό τους κινηματογραφικό στυλ και να κερδίσουν τον σεβασμό του σινεφίλ κοινού, αλλά και των (ανδρών) συναδέλφών τους.


Σοβαρή υποψηφιότητα να προστεθεί σε αυτή τη λίστα θέτει πλέον και η Angelina Jolie, η οποία μέσα από τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της με τίτλο ‘Unbroken’, αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο μια (καλή) ηθοποιός, αλλά και μια φιλόδοξη σκηνοθέτρια που πρέπει πια να την πάρουμε πολύ στα σοβαρά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ανακοίνωσε ότι σκοπεύει σύντομα να αποσυρθεί από την υποκριτική για να επικεντρωθεί αποκλειστικά στη σκηνοθεσία (το 2015 θα δούμε τη νέα της ταινία ‘By the Sea’ όπου συμπρωταγωνιστεί με τον Brad Pitt, ενώ ανακοίνωσε και το επόμενο της project με τίτλο ‘Africa’, μια ταινία που μιλά για τη μάχη του Κενυάτη παλαιοντολόγου Richard Leakey με τους λαθροθήρες ελεφαντοστών που απείλούν τον πληθυσμό των ελεφάντων της Αφρικής).



Μετά το "In the Land of Blood and Honey", η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός φιλοδοξεί λοιπόν με το ‘Unbroken’ να καθιερωθεί στο Χόλιγουντ με την άλλη της ιδιότητα, αυτή της σκηνοθέτριας, και όπως φαίνεται τα καταφέρνει μια χαρά. Πρόκειται για ένα επικό δράμα που μιλά για τη ζωή του Ολυμπιονίκη και ήρωα πολέμου Louis ‘Louie’ Zamperini (Jack O'Connell) ο οποίος, μαζί με άλλους δύο από το πλήρωμα του αεροσκάφους επέζησαν πάνω σε μία σχεδία για 47 ημέρες μετά από ένα αεροπορικό ατύχημα κατά τη διάρκεια το Β' Παγκοσμίου Πολέμου,  μέχρι να πέσουν στα χέρια του Ιαπωνικού Ναυτικού και να σταλούν ως αιχμάλωτοι πολέμου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η ταινία είναι βασιμένη στο best seller μυθιστόρημα της Laura Hillenbrand “Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption”.



Η μεγάλη έκπληξη των φετινών υποψηφιοτήτων για τις Χρυσές Σφαίρες που θα πραγματοποιηθούν σε λίγες μέρες στο Λος Άντζελες ήταν το απόλυτο "φτύσιμο" της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών προς την Angelina Jolie και το νέο της φιλμ. Αν και όλα έδειχναν ότι το "Unbroken" θα πρωταγωνιστούσε στη φετινή διοργάνωση και ότι η Angelina θα κέρδισε μια υποψηφιότητα για την κατηγορία "Καλύτερη Σκηνοθεσία", τελικά έμεινε στα αζήτητα. Λέτε να έχει την ίδια τύχη και στα Όσκαρ;

Καθ και ΣΚ 22.10

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close