Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Χρυσές Σφαίρες 2015: To “Boyhood” ήταν ο μεγάλος νικητής!

Επικράτησε το αριστούργημα του Richard Linklater

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2015

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και πολλές ανατροπές, πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές ώρες οι Χρυσές Σφαίρες 2015 στο Beverly Hilton του Λος Άντζελες.

 

Με οικοδέσποινες της 72ης απονομής (για τρίτη συνεχή χρονιά) τις πάντα καυστικές και απολαυστικές Tina Fey και Αmy Poehler (με τις ξεκαρδιστικές τους ατάκες να κλέβουν τις εντυπώσεις στην αίθουσα), η ταινία “Βοyhood” του σκηνοθέτη Richard Linklater κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που την ήθελαν απόλυτο φαβορί στην κατηγορία (και στα Όσκαρ φυσικά), ενώ απέσπασε ακόμα δύο Χρυσές Σφαίρες, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Patricia Arquette. Η ταινία “Βoyhood” είναι ένας κινηματογραφικός άθλος, ένας συγκινητικός, μαγικός, αληθινός ύμνος στη ζωή, μία ταινία – εγχείρημα που γύρισε ο Richard Linklater από το 2002 έως το 2013, συγκεντρώνοντας τους ίδιους, κάθε φορά, ηθοποιούς, μπροστά από την κάμερα. 

 

Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Κωμωδία ή Μιούζικαλ απέσπασε το “Grand Budapest Hotel” του Wes Anderson, ενώ ίσως η μοναδική έκπληξη της βραδιάς ήταν το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Ταινία που κέρδισε ο Εddie Redmayne για την ερμηνεία του ως Stephen Hawking στο “Τhe Theory of Everything”.

 

Καμία έκπληξη και στο βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Ταινία με την Julianne Moore να παίρνει το πολυπόθητο αγαλματάκι για την εξαιρετική της ερμηνεία στο “Still Alice” όπου και υποδύεται μια γυναίκα που πάσχει από Αλτσχάιμερ.

 

Όπως επίσης ήταν αναμενόμενο, ο Michael Keaton κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ για το “Βirdman” του Alejandro González Iñárritu (το οποίο κέρδισε και το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου-εδώ ίσως να περιμέναμε να κέρδιζε η Gillian Flynn για το σενάριο του “Gone Girl”), ενώ η Amy Adams πήρε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ για την ερμηνεία της στο “Βig Eyes” του Tim Burton.

 

Το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου απέσπασε ο J.K. Simmons για το “Whiplash”

 

Καλύτερο Τραγούδι ψηφίστηκε το "Glory" των John Legend και Common για την ταινία "Selma" ενώ το βραβείο Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης πήγε στην ταινία "The Theory of Everything" και στον Johann Johannsson.

 

Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων αναδείχτηκε το “How to Train Your Dragon 2” ενώ το βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας πήγε στη Ρωσία και στο γκανγκστερικό “Leviathan”.

 

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός George Clooney τιμήθηκε με το βραβείο Cecil B. DeMille για τη συνολική του προσφορά στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

 

Τέλος, χωρίς κανένα βραβείο έφυγαν τα πολυσυζητημένα “The Imitation Game”, “Gone Girl” και “Foxcatcher”...

 

Δείτε αναλυτικά όλα τα βραβεία εδώ

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close