13 January 2015
Things to Do , Εκδηλώσεις

Δωρεάν σεμινάρια χορού

Με την καθηγήτρια χορού, Νάντια Γεωργιάδου.

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2015

Ο Πολιτιστικός Χώρος "Τεχνόπολις 20" και η καθηγήτρια χορού, Νάντια Γεωργιάδου, προσφέρουν τρία σεμινάρια χορού δωρεάν για διαφορετικές ηλικίες και επίπεδα, για τον μήνα Ιανουάριο.

Ηλικίες από 6 έως και 70 χρονών μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα από τα σεμινάρια γνωριμίας με τον χορό.

 

Αναλυτικά θα προσφερθούν τα πιο κάτω:
Χορευτική κίνηση μεθόδου Nia (ηλικίες 25-70 χρόνων)
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου, 18.00-19.00

H χορευτική κίνηση της μεθόδου Nia στηρίζεται στις κινήσεις και τη φιλοσοφία των πολεμικών τεχνών (martial arts), στην τέχνη του χορού και θεωρείται θεραπευτική τέχνη (healing art). Ενδυναμώνει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, διάπλασης και βάρους, εναρμονίζοντας νου, σώμα και ψυχή. Μαθαίνει τους ανθρώπους να αγαπούν το σώμα τους και να ζουν το παρόν. Η κάθε κίνηση μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες και ικανότητες του κάθε ατόμου. Το σεμινάριο περιλαμβάνει 55 λεπτά κίνησης με ειδική μουσική, προσφέρει 52 κινήσεις που αντιστοιχούν στις κύριες περιοχές του σώματος και επιτρέπει στους χορευτές να υιοθετήσουν εννέα διαφορετικές κινήσεις του Tai chi, tae kwon do, jazz dance, Duncan dance, yoga, Alexander technique. Όλες οι κινήσεις γίνονται με ελευθερία, μέχρι το σημείο αντοχής του κάθε ατόμου. Η μέθοδος Nia είναι ένα μοναδικό σύστημα χορού και άσκησης το οποίο εμπνέει τους ανθρώπους να αγαπούν το σώμα τους και να αισθάνονται γυμνασμένοι και υγιείς με έναν ευχάριστο τρόπο. Ενδυναμώνει τους μυς, βελτιώνει την ευελιξία, την κίνηση και σταθερότητα του σώματος, χωρίς να καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια.

 

Σύγχρονος χορός (ηλικίες 14-17 χρονών)
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015, 18:30-19:30

Ο σύγχρονος χορός και η τέχνη του αυτοσχεδιασμού αφορούν ειδικά την αναγνώριση της αίσθησης του ρυθμού και ενεργειακής ροής του σώματος. Δίνει στους χορευτές την ευκαιρία υπέρβασης των γνωστών ορίων τους, βρίσκοντας καθαρότητα μορφής που προέρχεται μέσα από τον κάθε χορευτή. Ο Σύγχρονος χορός, μέσα από διάφορες δημιουργικές τεχνικές δίνει στους χορευτές τα εργαλεία να ανοίξουν και να εκδηλώσουν τους κρυφούς τους θησαυρούς, το ταλέντο τους, το πάθος τους, τον συγχρονισμό, την προσωπικότητά τους. Η ουσία δεν είναι να μάθει ο χορευτής μόνο βηματισμούς αλλά να γνωρίσει τον βαθύτερο εαυτό του και να εμπνευστεί. Η διδασκαλία του χορού είναι εξελίξιμη δια μέσω του χρόνου και προάγει την εις βάθους γνώση και τεχνική. Τα νεαρά παιδιά δημιουργούν επίγνωση του ίδιου του σώματός τους, μαθαίνουν τη γλώσσα του χορού και ενσωματώνουν δυναμικά στοιχεία, ενώ η επιδεξιότητά τους βελτιώνεται όλο και περισσότερο με την εξάσκηση και εκμάθηση πολύπλοκων χορογραφιών.

 

Δημιουργικά μαθήματα χορού (ηλικίες 6 - 9 χρονών)
Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015, 10.30-11.30

Η δημιουργικότητα είναι μέσα στη φύση του κάθε παιδιού, κάτι που μπορεί να εκδηλωθεί αναπτύσσοντας ταυτόχρονα και την ευφυΐα, ευελιξία και προσοχή του, με τρόπους που προσφέρουν σήμερα οι νέες μέθοδοι διδασκαλίας, όπως τα δημιουργικά μαθήματα χορού. Τα παιδιά εκπαιδεύονται στο να αυτοσχεδιάζουν και να εκφράζονται, χρησιμοποιώντας την φαντασία τους και ταυτόχρονα τη μνήμη τους, καθώς δημιουργούν τις δικές τους χορογραφίες, μαθαίνοντας ταυτόχρονα μέσα από τη διαδικασία αυτή και τη γλώσσα του χορού. Τα παιδιά ταυτίζονται επίσης με ήρωες από επιλεγμένες ιστορίες που χρησιμοποιούνται στα μαθήματα, που σκοπό έχουν να δώσουν στα παιδιά μηνύματα και σωστές ανθρώπινες αξίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 70002429.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close