Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2015
Το 2015 βρίσκει την "Αίθουσα-Αικατερίνη Κορνάρο" του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας ανανεωμένη με νέο σκεπτικό και νέα εκθέματα. Η αίθουσα, εμπλουτισμένη σημαντικά εκθέματα όπως ιστορικά αντικείμενα, ζωγραφικά έργα τέχνης, χαρακτικά και μια εντυπωσιακή ταπισερί που χρονολογείται στα τέλη του 17ου αιώνα, δωρεά του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη σκιαγραφεί την ιστορία της Τελευταίας Βασίλισσας της Κύπρου Αικατερίνης Κορνάρο αλλά και τους "μύθους" γύρω από το όνομα της.
Στην ανανεωμένη αίθουσα, εκθέματα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου, δωρεές κυρίως του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και του Συνδέσμου Φίλων του Μουσείου, τεκμηριώνουν την ενότητα "Αικατερίνη Κορνάρο", μαζί με ζωγραφικά έργα και χαρακτικά που ο συλλέκτης Μιχάλης Ζεϊπέκκης παραχώρησε ευγενώς και με προθυμία σε μακροχρόνιο δανεισμό.
Για το Μουσείο το ότι αρκετά από τα ζωγραφικά και χαρακτικά έργα που απαρτίζουν την ενότητα "Αικατερίνη Κορνάρο" παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε δημόσιο εκθεσιακό χώρο αποτελεί σημαντικό γεγονός. Επιπλέον αυτό το ιδιαίτερης σημασίας γεγονός, δίδει στο Μουσείο την ευκαιρία να προσφέρει στο κοινό του νέες μουσειακές εμπειρίες με την οργάνωση ειδικών ξεναγήσεων, εκπαιδευτικών και εκδηλώσεων.
Οι πρώτες ξεναγήσεις για το κοινό, στην ελληνική γλώσσα, με τίτλο "ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΡΝΑΡΟ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΙΣΤΟΡΙΑ & ΜΥΘΟΣ: τα εκθέματα διηγούνται" θα πραγματοποιηθούν: Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015, στις 17:00, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, στος 17:00 και Κυριακή 29 Μαρτίου, στις 11:00.
Το κοινό μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο τηλ: 22661475 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@leventismuseum.org.cy. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
-
Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο
16 Ιανουαρίου 2015
29 Μαρτίου 2015
Σχετικά

Γιορτή του Αγίου Δημητρίου με ζιβανία και παλουζέ
Παράδοση, μουσική και χαρά στην καρδιά του χωριού

Το πιο μαγικό διήμερο του χρόνου θα στηθεί στο χωριό Mονάγρι!
Η πλατεία στο χωριό Μονάγρι σε έναν μαγικό Χριστουγεννιάτικο κόσμο!

Μία Halloween βραδιά με προβολή ταινίας, δραστηριότητες και φαγητό για όλους
Μια ξεχωριστή Halloween εμπειρία γεμάτη παιχνίδια, δημιουργίες και διασκέδαση

H παραδοσιακή γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά επιστρέφει στη Λευκωσία
Η πολυαναμενόμενη παραδοσιακή γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά του Κυπρογερμανικού Πολιτιστικού Συνδέσμου, ανακοίνωσε ημερομηνίες

Η 2η εβδομάδα της Μπιενάλε Λάρνακας 2025 συνεχίζει με συμμετοχικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια και φιλοσοφικές συζητήσεις
Oι καλλιτέχνες και το κοινό καλωσόρισαν με ενθουσιασμό την τέταρτη έκδοση της Μπιενάλε

Το Paddle for Autism 2025 επιστρέφει στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Στην καρδιά του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού (ISTF 2025)

20 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική και τέχνη – οι επιλογές που ξεχωρίζουν

H Σαλαμιού ετοιμάζει κάτι πολύ ξεχωριστό (για τις γιορτές)
Για τρεις μέρες το χωριό μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό, με τραγούδια, κάλαντα, μυρωδιές και χαμόγελα

Λαμπερό Φιλανθρωπικό Fashion Show του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού στη Λεμεσό
Μια βραδιά μόδας στο Four Seasons με σκοπό την ενίσχυση του Προγράμματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Κλάδου Λεμεσού

Santa Park Fest: Mάθε πού θα στηθεί το πιο μαγικό χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ!
Ένα τριήμερο γεμάτο παιχνίδα, μουσική, χορό και δραστηριότητες

72 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ και παραστάσεις γεμάτες έμπνευση, φαντασία και φθινοπωρινή διάθεση

Μεσαιωνικό χριστουγεννιάτικο χωριό ξανά στο ωραιότερο χωριό της Κύπρου με πλούσιο πρόγραμμα
Για 45 ημέρες γεμάτες μαγεία