Top Stories , Arts & Culture

ΘΟΚ-Εθνικό Θέατρο: Ξεκινά η συνεργασία τους

Περιλαμβάνει ανταλλαγές ηθοποιών, σκηνοθετών και κοινές παραγωγές!

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2015

Υπογράφηκε σήμερα το πρωτόκολλο συνεργασίας των δυο κρατικών θεάτρων. Μια συνεργασία με πολλές προοπτικές η οποία θα εξελίξει το ΘΟΚ, θα δώσει την ευκαιρία σε Κύπριους ηθοποιούς να συμμετάσχουν σε παραστάσεις του Εθνικού και θα βάλει ξανά τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου στην Επίδαυρο. Παρόντες στην υπογραφή ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Εθνικού Θεάτρου, Γιώργος Στεφανάκης και ο Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης.

 

"Η Κύπρος, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αποτελεί την πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια από τις πιο θερμές περιοχές της υφηλίου, την Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ο Μεσογειακός μας ρόλος, η ασφάλεια που παρέχει το νησί μας σε σχέση με τις γύρω χώρες θα πρέπει να τροφοδοτήσει τη συνεργασία μας με αυτές. Γιατί να μην προσπαθήσουμε να αποτελέσουμε ένα πρωτοπόρο εκκολαπτήριο θεάτρου, ένα κέντρο πολιτισμού, δημιουργώντας ένα εξωστρεφές, καινοτόμο και υποδειγματικό μοντέλο στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Εξάλλου, η πολιτιστική διπλωματία  μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, εκεί όπου άλλα μέσα αποτυγχάνουν να συγκεράσουν διαφορές και να ενώσουν τους λαούς" τόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΘΟΚ Γιάννης Τουμαζής.  Η συνεργασία των δυο θεατρικών Οργανισμών θα σε μια σειρά από τομείς και θα συμπεριλάβει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

 

"Ενδεικτικά αναφέρω τις ανταλλαγές θεατρικών παραστάσεων, τις συμπαραγωγές, τις αμοιβαίες μετακλήσεις καλλιτεχνών, θεωρητικών του θεάτρου αλλά και τεχνικών, εκπαιδευτικά προγράμματα, διδασκαλίες, σεμινάρια, διαλέξεις και γενικά κάθε μορφής συνεργασίας σε θέματα επιμόρφωσης, οργάνωσης, λειτουργίας και θεατρικής τεχνολογίας. Όλες αυτές οι κοινές καλλιτεχνικές δράσεις υπόσχονται να ενισχύσουν τον πολιτιστικό διάλογο Ελλάδας – Κύπρου, να αναδείξουν τις κοινές εθνικές και πολιτισμικές καταβολές των δύο κρατών και να συσφίξουν τους δεσμούς τους. Θα συμβάλουν επίσης στη βελτίωση του θεατρικού μας προϊόντος μέσω της ανταλλαγής θεατρικής τεχνογνωσίας και εμπειρίας" τόνισε ο Γιάννης Τουμαζής.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close