30 January-5 February 2015
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Birdman

Η υποψήφια για εννέα Όσκαρ ταινία του Alejandro González Iñárritu

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2015

Μετά από μια σειρά πολυβραβευμένων μελοδραματικών ταινιών, ο Μεξικανός σκηνοθέτης Alejandro González Iñárritu, επιστρέφει με μια... μαύρη κωμωδία (ναι, κωμωδία, πολύ σωστά διάβασες), έχοντας στη διάθεσή του ένα all star cast που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Michael Keaton, Zach Galifianakis (είναι και παραγωγός στην ταινία), Edward Norton, Emma Stone (υποψήφια για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου) και Naomi Watts.

 

Τέσσερα χρόνια λοιπόν μετά το ισπανόφωνο ‘Biutiful’, το οποίο χάρισε στον Javier Bardem το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών και αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο της επονομαζόμενης ‘Τριλογίας του Θανάτου’ -‘Amores Perros’ (2000), ‘21 Grams’ (2003) και ‘Babel’ (2006)- ο Iñárritu σκηνοθετεί το ‘Birdman’ και ατενίζει τα φετινά βραβεία Όσκαρ με περισσή αισιοδοξία.

 

Στην ταινία που είναι υποψήφια για 9 χρυσά αγαλματάκια, πρωταγωνιστεί ο Michael Keaton (ο οποίος έχει σοβαρές πιθανότητες μετά τη Χρυσή Σφαίρα να πάρει και το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου) και υποδύεται τον Riggan Thomson, έναν ξεχασμένο ηθοποιό, που είχε γίνει διάσημος στο παρελθόν μέσα από το ρόλο ενός σούπερ ήρωα. Καθόλου τυχαία η επιλογή του Keaton για το ρόλο, αν αναλογιστείς ότι ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός σε νεότερη ηλικία είχε ενσαρκώσει με μεγάλη επιτυχία τον Batman στις δύο πρώτες ταινίες του Tim Burton, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να προσθέσει κάποιον άλλο ιδιαίτερα επιτυχημένο ρόλο στην καριέρα του.

 

Τώρα, ο Riggan καλείται να ξεπεράσει οικογενειακές δυσκολίες και εγωπάθειες ώστε να ανεβάσει ένα έργο στο Broadway, προσπαθώντας να ανακτήσει την παλιά του αίγλη και να επανακάμψει στην καριέρα του.

 

Το ‘Birdman’ καταχειροκροτήθηκε κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και εισέπραξε εγκωμιαστικά σχόλια από τους κριτικούς, έλαβε επτά υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (βραβεύτηκε με δύο) και δέκα υποψηφιότητες για Bafta, ενώ διεκδικεί και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Ο Iñárritu κάνει στροφή 180 μοιρών καλλιτεχνικά και μας επιβεβαιώνει περίτρανα αυτό που όλοι μας πολύ καλά γνωρίζουμε, ότι τελικά ‘ο τολμών νικά’. 

Καθ και ΣΚ 20.00

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close