13-19 February 2015
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

The Imitation Game

O Benedict Cumberbatch σε ένα εξαιρετικό "one man show"!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2015

Ο Benedict Cumberbatch είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του και είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο στο μέλλον με τους ‘ψαγμένους’ ρόλους του.

 

Το ‘The Imitation Game’ του Morten Tyldum (‘Headhunters’), μια ταινία που ενθουσίασε τους κριτικούς στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου και του Τορόντο, είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Andrew Hodges, το οποίο αφηγείται τη ζωή του Βρετανού μαθηματικού Alan Turing.

 

Η ταινία συγκέντρωσε 9 υποψηφιότητες για BAFTA, 5 για Χρυσή Σφαίρα και 3 για Screen Actors Guild Award,  ενώ είναι υποψήφια για 8 Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Cumberbatch. 

 

Ο Alan Turing είναι ο άνθρωπος που κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δημιούργησε τη μηχανή που έσπασε τον γερμανικό κωδικό Enigma, τον κώδικα δηλαδή επικοινωνίας των Ναζί.

 

Όντας ομοφυλόφιλος, ο Turing αντί για ήρωας, καταδικάστηκε μετά το τέλος του πολέμου για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, υπέστη χημικό ευνουχισμό και αυτοκτόνησε στα 41 του χρόνια.

 

Η ταινία καλύπτει τρεις βασικές περιόδους της ζωής του: τα δύσκολα χρόνια της εφηβείας του στο οικοτροφείο και την έλξη που ένιωθε για τον καλύτερο του φίλο, την περίοδο του πολέμου και την απόρρητη δουλειά του σχετικά με τη δημιουργία της επαναστατικής ηλεκτρομηχανικής συσκευής που έσπασε τον γερμανικό κωδικό Enigma καθώς και την μετέπειτα καταδίκη του για ασέβεια, που προήλθε όταν παραδέχτηκε ότι διατηρούσε μια ομοφυλοφιλική σχέση.

 

Αλαζόνας και εγωπαθής στο ρόλο του, ο Cumberbatch μας χαρίζει αδιαμφισβήτητα μια από τις κορυφαίες ερμηνείες της χρονιάς (και αποδεικνύει πόσο σπουδαίος ηθοποιός είναι), σε ένα ‘one man show’ που σίγουρα θα σε καθηλώσει και θα σε συγκινήσει. Στο πλευρό του η Κeira Knightley, υποψήφια για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Καθ και ΣΚ 19.45

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close