Things to Do , Εκδηλώσεις

Λεμεσιανό Καρναβάλι: το πρόγραμμα

Η πόλη του γλεντιού και του κεφιού μας καλεί και φέτος να διασκεδάσουμε σε ξέφρενους ρυθμούς

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2015

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για το φετινό Καρναβάλι, σε όλο το νησί και κυρίως στη Λεμεσό, η οποία πρόκειται να διοργανώσει και φέτος το μεγαλύτερο καρναβάλι της Κύπρου, το οποίο κάθε χρόνο προσελκύει στην πόλη του γλεντιού χιλιάδες κόσμου από όλο το νησί.

 

Οι εορτασμοί του Καρναβαλιού φέτος θα αρχίσουν με την είσοδο του βασιλιά Καρνάβαλου "της Μελωδίας τζαι της Τραουδκιάς" και της συνοδείας του στην πόλη την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου. Την πρώτη Κυριακή (15 Φεβρουαρίου) θα γίνει η παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση, ενώ μια εβδομάδα αργότερα η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου, θα μας βάλει σε ρυθμούς σάμπα. Και φέτος το σύνθημα για το Καρναβάλι θα το δίνουν οι Κανταδόροι με τα τραγούδια τους, σε εκδηλώσεις αλλά και σκορπώντας τις μουσικές τους από γειτονιά σε γειτονιά, ενώ στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα τιμηθούν και τρεις Λεμεσιανοί για την προσφορά τους στο καρναβάλι της Λεμεσού.

 

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα του Δήμου Λεμεσού αναλυτικά:

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου

7.30 μ.μ. Πολιτιστικό Κέντρο "ΤΡΑΚΑΣΟΛ"
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου - Τμήμα Λεμεσού διοργανώνουν Παγκύπριο Φωτογραφικό Διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφιών με θέμα: "Λεμεσιανό Καρναβάλι 2014" από 9 μέχρι 12 Φεβρουαρίου. Συμμετέχουν η Χορωδία Αρίονες και οι Μαζορέτες Λεμεσού. Ώρες λειτουργίας: 15.00-20.00.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Ανδρέας Χρίστου.


Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου

6.30μ.μ. Αίθουσα Τέχνης Θεομάρια (οδός Βασιλίσσης Καρλόττας 7 & Ελένης Παλαιολογίνας).
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την γκαλερί Θεομάρια διοργανώνουν έκθεση μάσκας από διάφορες χώρες και καλλιτεχνική έκθεση με μάσκες της Βέρας Ευθυμίου Παρλαλίδου. Παράλληλα θα λειτουργήσουν εργαστήρια κατασκευής και διακόσμησης κεραμικής και χάρτινης μάσκας από τις 11 μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

7.30μ.μ. Τεχνοχώρος Art Studio 55 (οδός Ανδρέα Δρουσιώτη 23A, Πλατεία Ηρώων)

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ομάδα Ικεπάνα διοργανώνουν έκθεση με θέμα «Μια άλλη όψη του Καρναβαλιού» από 11 έως 19 Φεβρουαρίου. Συμμετέχει η Ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού.

Ώρες λειτουργίας: 10.00π.μ.-12.00 το μεσημέρι / 4.00μ.μ.-7.00μ.μ.

Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Ανδρέας Χρίστου.ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ, 12 Φεβρουαρίου

12.00 το μεσημέρι: Η Ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού τραγουδά στην Πλατεία Σαριπόλου.

2.00μ.μ. – 6.00μ.μ. Χώρος Στάθμευσης Εναερίου: Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τα μαθητικά συμβούλια διοργανώνουν καρναβαλίστικο πάρτυ με μουσικό πρόγραμμα από DJ.

6.00μ.μ. Δημοτικό Μέγαρο: Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων (Λεμεσού) διοργανώνουν έκθεση με θέμα «Καρναβάλι 2015». Συμμετέχει η χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Ανδρέας Χρίστου.

7.00μ.μΟ Βασιλιάς Καρνάβαλος «της Μελωδίας τζαι της Τραουδκιάς» σε φωταγωγημένο άρμα θα εισέλθει πανηγυρικά στην πόλη με τη συνοδεία του, την ομάδα Κανταδόρων ΕΔΟΝ Λεμεσού, την Χορωδία Μοντέρνοι Καιροί, τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, τις Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, την ομάδα κρουστών Batucinio, τις Μαζορέτες Λεμεσού, τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) στις 7.00μ.μ. και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου, Καραϊσκάκη (Δημοτική Βιβλιοθήκη), Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη και θα καταλήξει στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ. Θα ακολουθήσει ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό με το συγκρότημα RITMO DI CARNAVAL.Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου

7.30μ.μ. Παιδικές Χορωδίες – Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ

Καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια από την Παιδική Χορωδία και τη Χορωδία Δωματίου του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου Λεμεσού, το Μουσικό Εργαστήρι, την Παιδική Χορωδία και το Piccolo της Επιλογής, την Ορχήστρα Ωδείου Ελικώνας και τη Χορωδία Αρμονία.

Γενική Είσοδος: €5Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 

10:00 – 3:00μ.μ. Studio 8 School of Art & Design (Πάνου Σολομωνίδη 17)

Το Studio 8 και ο Δήμος Λεμεσού προσκαλούν τους Δημότες να φιλοτεχνήσουν μαζί το καρναβαλίστικο άρμα του «Τελάλη». Οι πολίτες θα μπορούν να χαρούν την έκθεση φωτογραφίας καρναβαλίστικων αρμάτων, έργα των μαθητών από τα εργαστήρια ζωγραφικής του Studio 8, τις Μαζορέτες Λεμεσού και καρναβαλίστικες καντάδες από το Ωδείο «Ελικώνας». Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα τιμήσουμε τρείς συμπολίτες μας για την προσφορά τους στο καρναβάλι της Λεμεσού.

Παράδοση άρματος στους πολίτες από τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου στις 12.00μ.μ.

10.30π.μ. Το τρενάκι του Δήμου Λεμεσού (δωρεά του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού) θα πραγματοποιήσει δύο διαδρομές στο κέντρο της πόλης. Η πρώτη στις 10.30π.μ. με το Μουσικό Εργαστήρι της Επιλογής να τραγουδά καρναβαλίστικα τραγούδια και η δεύτερη στις 11.00π.μ. για τα άλλα παιδιά που θα προσέλθουν στον χώρο.

Εκκίνηση: Χώρος Στάθμευσης Σ.Τ.Λ. (οδός Γλάδστωνος)

11.00π.μ. – 2.00μ.μ. Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο)

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό «Choice FM 104.3» διοργανώνουν το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού (πληροφορίες και συμμετοχές στο τηλ. 25820820).

3.00μ.μ. Ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού με καρναβαλίστικη διάθεση ποδηλατεί μέσα στη πόλη.

Εκκίνηση και Τερματισμός: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.

6.00μ.μ. Εκδήλωση Κανταδόρων έξω από το κτίριο της Ελληνικής Τράπεζας. (Γλάδστωνος 52)

Η Ελληνική Τράπεζα σε συνεργασία με την ομάδα Κανταδόρων Λεμεσού διοργανώνουν εκδήλωση με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια. Τραγουδούν οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ, η Χορωδία Μοντέρνοι Καιροί, η Χορωδία Αρίονες και η Ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού.

Θα προσφέρεται δωρεάν ποτό.

 


Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου

11.30π.μ. Παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση

Εκκίνηση: Παραλιακός Δρόμος, απέναντι από το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη

Κατάληξη: Δημόσιος Κήπος (νότια είσοδος).

Όλες οι ομάδες, ζεύγη και άτομα, που θα παρελάσουν θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

6.00μ.μ. Εκδήλωση Κανταδόρων έξω από το ΠΕΡΑΜΑ

Τραγουδούν για σας οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της ομάδας, α. Γιώργο Γιωργαλλέτο. Θα γίνουν τιμητικές απονομές σε καρναβαλιστές και κανταδόρους για την προσφορά τους.

 


Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου

7.30μ.μ. ΑΝΔΡΙΚΗ ΤΕΤΡΑΦΩΝΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ, Πολιτιστικό Κέντρο «ΤΡΑΚΑΣΟΛ»

Συναυλία της Ανδρικής Τετραφωνίας Λεμεσού με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια.

Τιμητική εκδήλωση για τους πέντε συμπολίτες και συμπολίτισσες που διετέλεσαν βασιλείς του Καρναβαλιού από το 2008 μέχρι το 2012.Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου

Κανταδόροι σκορπούν τις μελωδίες τους στις συνοικίες και στις πλατείες της Λεμεσού

7.30μ.μ. Η Ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού στην πλατεία της Μαρίνας Λεμεσού.

7.30μ.μ. Οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου στην Αγία Φύλα.

7.30μ.μ. Οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ στο Ζακάκι.

7.30μ.μ. Η Χορωδία Μοντέρνοι Καιροί στις συνοικίες Αποστόλου Ανδρέα και Αγίου Ιωάννη.

8.00μ.μ. Παρέλαση Πελλόμασκας

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Εφημερίδα «Λεμεσός» διοργανώνουν την παρέλαση της Πελλόμασκας.

Εκκίνηση: Δημοτική Βιβλιοθήκη

Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

8.30μ.μ. «Ο χορός της Τρίτης», Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

Ο Δήμος Λεμεσού καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να έρθουν μασκαρεμένοι για ένα αλλιώτικο καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και χορό.

Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

 

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου

8.30μ.μ. Πλατεία Πανεπιστημίου (ΤΕΠΑΚ)

O Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: Klik FM και το Choice FM διοργανώνουν καρναβαλίστικο πάρτυ.

 

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου

7.30μ.μ. ΒΡΑΔΙΝΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΔΑΡΑΤΗ

Εκκίνηση: Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο)

Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τον σύνδεσμο Φίλοι Λεμεσιανού Καρναβαλιού και την Εφημερίδα «Λεμεσός» διοργανώνουν και φέτος την Βραδινή Καρναβαλίστικη Ποδαράτη.

8.30μ.μ. Καρναβαλίστικος χορός – Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

Η Χορωδία των Ονείρων και η Ελένα Σολέα με τη 14μελή ορχήστρα τους υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ζορμπά, σας προσκαλούν να τραγουδήσετε και να χορέψετε στους ρυθμούς του πιο ανατρεπτικού καρναβαλίστικου προγράμματος. Ακολουθεί πρόγραμμα από DJ.

Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

 

 

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου

7.00μ.μ. Κανταδόροι σκορπούν τις μελωδίες τους στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

Εκκίνηση: Οδός Ειρήνης – Οίκημα Πολιτιστικού Ομίλου Μοντέρνοι Καιροί.

Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.

Συμμετέχουν οι Κανταδόροι Μοντέρνοι Καιροί, η Ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού, η Χορωδία Αρίονες, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ, η Χορωδία της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκατάστασης Αναπήρων (ΠΟΑΑ) Λεμεσού και του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Λεμεσού, η Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου Υπαλλήλων ΑΗΚ και η Χορωδία Idalion Constantinou.

 


Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου

10.30π.μ. Το τρενάκι του Δήμου Λεμεσού (δωρεά του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού) θα πραγματοποιήσει δύο διαδρομές στο κέντρο της πόλης. Η πρώτη στις 10.30π.μ. με το Μουσικό Εργαστήριο της Επιλογής να τραγουδά καρναβαλίστικα τραγούδια και η δεύτερη στις 11.00π.μ. για τα άλλα παιδιά που θα προσέλθουν στον χώρο.

Εκκίνηση: Χώρος Στάθμευσης Σ.Τ.Λ. (οδός Γλάδστωνος)

3.00μ.μ. Η Λέσχη Παλαιού Αυτοκινήτου Λεμεσού σε καρναβαλίστικη διαδρομή μέσα στην πόλη.

Εκκίνηση: Χώρος Στάθμευσης Εναερίου

Κατάληξη: Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο)

6.30μ.μ. Παρέλαση Κανταδόρων

Ομάδες Κανταδόρων θα συγκεντρωθούν στις 6.00μ.μ. έξω από το Δημοτικό Μέγαρο και στις 6.30μ.μ. θα ξεκινήσουν μια μελωδική περιδιάβαση σε δρόμους της πόλης.

Από τις 5.00μ.μ. θα τραγουδούν στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου το Φωνητικό Σχήμα Γεωργίας Πρωτοπαπά, η Χορωδία Εμμέλεια και η χορωδία Μουσικές Περιπλανήσεις.

Ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλεί να τραγουδήσετε και να χορέψετε με τους Κανταδόρους στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.

Θα προσφέρεται δωρεάν κρασί.

 


Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου

Μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση

Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'

Εκκίνηση : Κυκλοφοριακός Κόμβος Αγίου Νικολάου

Κατάληξη : Φώτα τροχαίας Συμιλλίδη

1.00μ.μ. Παρέλαση Κανταδόρων, Μαζορέτων Σώματος Κυπρίων Οδηγών, της ομάδας κρουστών Batucinio, των Μαζορέτων Λεμεσού και της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού.

1.30μ.μ. Παρέλαση με επικεφαλής τον Βασιλιά του Καρναβαλιού «της Μελωδίας και της Τραουδκιάς» και τη συνοδεία του, άρματα και ομάδες πεζών στους ρυθμούς της ενιαίας μουσικής.

Η συγκέντρωση των αρμάτων θα αρχίσει από τις 8.30π.μ. κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ', από τα φώτα τροχαίας Εναερίου μέχρι τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου. Η παρέλαση θα ακολουθήσει τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ' μέχρι τη διασταύρωση των φώτων τροχαίας Συμιλλίδη.

Όλα τα άρματα, ομάδες και ζεύγη, που θα παρελάσουν θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Κατά τη διάρκεια της καρναβαλίστικης παρέλασης ο Δήμος Λεμεσού θα τιμήσει παλιούς καρναβαλιστές για την πολύτιμη προσφορά τους στο Λεμεσιανό καρναβάλι.

8.30μ.μ Παρέλαση των Μαζορέττων Λεμεσού και της Ομάδας Κρουστών Batucinio. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τον Κυκλοφοριακό Κόμβο Αγίου Νικολάου και θα καταλήξει στο χώρο στάθμευσης Εναερίου.

9.00μ.μ. Υπαίθριος Καρναβαλίστικος Χορός – Χώρος Στάθμευσης Εναερίου

Το καρναβάλι θα κλείσει με πανηγυρικό τρόπο, με μεγάλο υπαίθριο καρναβαλίστικο χορό με μασκαρεμένους και μουσική.

Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

 

 

Σάββατο, 7 Μαρτίου

8.30μ.μ. Χορός του ΜΙ-ΚΑΡΕΜ

Πολιτιστικό Κέντρο «ΤΡΑΚΑΣΟΛ»

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Εφημερίδα Λεμεσός διοργανώνουν το χορό του ΜΙ-ΚΑΡΕΜ. Η αμφίεση είναι απαραίτητη.

Το χορό θα τιμήσει με την παρουσία της όλη η μέχρι σήμερα Βασιλική Οικογένεια του Καρναβαλιού.

 

 

Το πρόγραμμα υπόκειται σε απρόβλεπτες αλλαγές.

Για πληροφορίες : Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού, τηλ. 25 342153 και 25 745919.

 

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Τσικνοπέμπτη 12/2/2015: Χρησιμοποιήστε τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και τους Δημοτικούς χώρους στάθμευσης στην επίχωση, στην Σπύρου Αραούζου και στην οδό Αγκύρας.

Για Παιδική Παρέλαση 15/2 και για Μεγάλη Παρέλαση 22/2/2015: Χρησιμοποιήστε δωρεάν τους χώρους στάθμευσης του ΤΕΠΑΚ, τον χώρο στάθμευσης Συκοπετρίτη, έναντι Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου «Πάνος Σολομωνίδης» και όλους τους δημοτικούς χώρους.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close