31 January 2015
Things to Do , Εκδηλώσεις

"Τα Παραμύθια του Χόφμαν" θα ακουστούν στο Ριάλτο

Η όπερα του Γάλλου συνθέτη Jacques Offenbach παρουσιάζεται από τη Μetropolitan Opera

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2015

Ο συναρπαστικός τενόρος Vittorio Grigolo αναλαμβάνει το ρόλο του βασανισμένου ποιητή και ακούσιου τυχοδιώκτη που δίνεται στον τίτλο της αριστουργηματικής όπερας του Offenbach, στην ξέφρενη, γεμάτη στροβιλισμούς παραγωγή της ΜΕΤ. Οι Hibla Gerzmava, Erin Morley και Christine Rice ερμηνεύουν τις τρεις ηρωίδες –που η καθεμιά τους είναι μια εξιδανικευμένη ενσάρκωση της λαχτάρας του Χόφμαν. Ο Thomas Hampson ερμηνεύει τους ρόλους των Τεσσάρων Κακών και ο Yves Abel διευθύνει την εξαίσια μουσική. 

Τα Παραμύθια του Χόφμαν (Les Contes d'Hoffmann) είναι όπερα του Γάλλου συνθέτη Jacques Offenbach σε λιμπρέτο του Jules Barbier. Ο επώνυμος ρόλος του Χόφμαν είναι εμπνευσμένος από πραγματικό πρόσωπο, τον συγγραφέα Ερνστ Χόφμαν, του οποίου πέντε φανταστικές ιστορίες αποτέλεσαν τη βάση του λιμπρέτου. Η όπερα έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι το 1881, λίγους μήνες μετά το θάνατο του συνθέτη, και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι πολύ δημοφιλής.

 

Το έργο γραμμένο στην όγδοη δεκαετία του 19ου αιώνα,  είναι ένα καλειδοσκόπιο του έρωτα. Οι φορείς του, θύτες και θύματα, περνούν από καλντερίμια  πάθους, ρομαντισμού, φαιδρότητας, τυφλότητας, ευρηματικότητας, προδοσίας, ελαφρότητας  κι… αίματος. Και τι δεν έχει το έργο του Jacques Offenbach που εξιστορεί τα πάθη κάποιου που διηγείται με τη σειρά του τις δικές ιστορίες!  Ένας παραμυθάς εξιστορεί έναν παραμυθά! Ένα από τα πιο όμορφα ευρήματα του. Όπως κι η ανάγκη του παραμυθά να τα ζήσει σαν πραγματικότητα… (αυτό βέβαια δεν είναι εύρημα του Όφενμπαχ, αλλά του ίδιου του Χόφμαν, πρόσωπο πραγματικό και συγγραφέα ιστοριών, μιας εκ των οποίων ηταν κι …ο πρωταγωνιστής της!

Σκηνοθεσία: Bartlett Sher, σκηνικά: Michael Yeargan, κοστούμια: Catherine Zuber. Φωτισμοί: James F. Ingalls, χορογραφία: Dou Dou Huang.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Ώρα: 19.55. Είσοδος: €18 & €13/e-ticket: www.rialto.com.cy. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 77777745.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close