Nightlife & Music , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα 3+1 νέα στέκια της Λευκωσίας που συζητιούνται πολύ!

Οι νύχτες του δεύτερου μήνα της νέας χρονιάς θα μας βρουν στα πιο hot στέκια της πρωτεύουσας

Δημοσιεύτηκε στις 02 Φεβρουαρίου 2015

Notes And Spirits Label & Bar
Το ξεχωριστό με αυτό το bar είναι πως είναι ταγμένο και αφοσιωμένο στη μουσική. Ανάμεσα στην πληθώρα των νέων αφίξεων και των πολλών επιλογών, το Notes&spirits δημιουργήθηκε με σκοπό να αναδείξει νέα ταλέντα σ' ένα συγκεκριμένο (με πολλά όμως παρακλάδια) ύφος μουσικής, και προσωπικά θεωρώ πως ο τρόπος που το κάνει ("παρουσιάζει" δηλαδή τη μουσική ως τέχνη και έκφραση) είναι άξιος συγχαρητηρίων. Το "Notes&Spirits" λειτουργεί ως ανεξάρτητο music label, με δυο προς το παρόν διαφορετικές λειτουργίες. Η πρώτη αφορά την κυκλοφορία (κάθε 2-3 μήνες) ενός διαφορετικού compilation με δουλειά διαφόρων καλλιτεχνών σε funk, instrumental hip hop, break, string pop, jazz, 80s μουσική, με πρώτο αυτό του POLeM, το οποίο μπορείς να βρεις δωρεάν στο μπαρ, με μια απλή κίνηση. Κάνε follow στο κανάλι τους στο Mixcloud. Και η δεύτερη σχετίζεται με τη συνεργασία με διάφορους καλλιτέχνες-παραγωγούς, από την οποία κάθε τρίμηνο θα προκύπτει η κυκλοφορία σε μορφή βινυλίου ενός άλμπουμ με νέα κομμάτια, το οποίο επίσης θα διατίθεται δωρεάν στο μπαρ, ενώ θα μπορείς να κατεβάσεις και από το bandcamp. Με την ίδια αγάπη που έχουν για τη μουσική έφτιαξαν σχεδόν μόνοι τους, η ομάδα του "Notes", με μεράκι και φαντασία, το χώρο τους, με τις σωλήνες και το ξύλο κυρίως να δίνουν ένα industrial ύφος. Σέβονται οι ίδιοι πρώτα τον πελάτη/φίλο τους, αγαπούν τις ωραίες γεύσεις και ξέρουν τη "μουσική" τους. Γι' αυτό και το αγαπάμε.
(99585993) Ευαγόρου 33. Τετ-Σ 19.00-01.00.

 

Canteen
Με λίγο ψάξιμο θα το ανακαλύψεις, όπως, άλλωστε, συμβαίνει και με όλα τα καλά πράγματα! Πίσω από γνωστό μαγαζί με burritos στην Ονασαγόρου βρίσκεται το "Canteen", του οποίου η μυστική τοποθεσία έχει σχεδόν αποκαλυφθεί από στόμα σε στόμα! Απλά ψάξε για την πράσινη ντουλάπα, και σπρώχνοντάς την θα μπεις στον κόσμο του. Σερβίρει ωραία κοκτέιλ, διαφορετικά κάθε φορά (check the blackboard), εμπνευσμένα από τον βραβευμένο mixolologist Ντίνο Κωνσταντινίδη, αλλά και μουσική-μουσικάρες, που ταιριάζουν απόλυτα στον cosy χαρακτήρα της "καντίνας". Ηλεκτρονική funk μουσική blended με 80s, groovy beats, καμιά ροκιά... και "απογειώθηκες". Pueblo Franko και NickK είναι δύο εκ των καταξιωμένων DJs που θα τύχει να πετύχεις στο "Canteen", ενώ πέραν των τσίγκινων τοίχων, αγαπήσαμε και το ποδοσφαιράκι! Τόσο που σε λίγους μήνες θα γίνουμε "μανούλες" στο σπορ! Πολύ καλό touch!
Ονασαγόρου. Δ-Κ 12.00-01.30.

 


Oινοscent
Φτιάχτηκε με όραμα να τιμήσει τη γαλλική και την ιταλική οινοπαράδοση, παρόλο που διαθέτει 80 διαφορετικές ετικέτες από μεσογειακές αποκλειστικά χώρες, ικανοποιώντας κάθε απαίτηση και προτίμηση. Τα 8 στον αριθμό κρασιά που σερβίρονται σε ποτήρι, αλλάζουν κάθε εβδομάδα, για να δοκιμάζεις συνεχώς νέες γεύσεις! Ενώ γευστικά platters τυριών και αλλαντικών, συνοδεύουν επάξια την κάθε επιλογή σου σε κρασί. Η φινέτσα και η γοητεία του χώρου θυμίζουν έντονα γαλλικό κουτούκι με ιταλικές πινελιές. Εξάλλου, το κτίριο το οποίο φιλοξενεί το μαγαζί χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα, διατηρώντας ωστόσο αναλλοίωτη την ταυτότητά του, παρά την προσθήκη μοντέρνων στοιχείων, με το άσπρο και το μαύρο χρώμα να του δίνουν άλλο, μοντέρνο αέρα. Νωρίς το απόγευμα θ' ακούσεις jazz, pop και μπαλάντες με παριζιάνικο άρωμα, ενώ αργότερα σειρά παίρνουν τα beats!
Λήδρας 199. Δ-Κ 18.00-02.00.

 

Γουνί amusement bar
Όχι, δεν βρίσκεσαι στο 'American Horror Story: Freak Show' αλλά το νέο amusementbar της Λευκωσίας είναι, τουλάχιστον στο 'φαίνεσθαι', το ίδιο παιχνιδιάρικο! Αν μικρός είχες μανία να πηγαίνεις στο λούνα παρκ και ανυπομονούσες για την επόμενη επίσκεψη στο τσίρκο, τότε πήγαινε στο 'Γουνί' και μην το κουνήσεις ρούπι! Η μαεστρία του Παντελή πίσω από το μπαρ είναι πολύ καλή ένδειξη ότι εδώ τη διασκέδαση... την παίρνουν στα σοβαρά! Αν πας πεινασμένος, και για αυτό υπάρχει λύση. Απλή, αλλά less is more! Pizza, burger και sandwiches! Aμερικανιές; Όχι. Σπιτικά και καλοφτιαγμένα!
(22101587) Χριστόδουλου Σώζου 2Ε. Τετ-Σ 20.00-02.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close