1 March 2015
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Γεύση από Νάπολη... και στη Λευκωσία

Μετά τον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ όπου ανέβηκε σε παγκύπρια πρεμιέρα η κωμωδία "Το Ψέμα έχει Μακριά Ποδάρια" του σύγχρονου Ιταλού θεατρικού συγγραφέα, Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, η παράσταση πάει Λευκωσία

Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2015

Η Κεντρική Σκηνή της Εταιρείας Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ) παρουσίασε από την 1η Μαρτίου του 2015 σε παγκύπρια πρεμιέρα την κωμωδία "Το Ψέμα έχει Μακριά Ποδάρια" του σημαντικότερου μετά τον Πιραντέλλο, σύγχρονου Ιταλού θεατρικού συγγραφέα, Εντουάρντο Ντε Φιλίππο σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΘΑΛ, Μηνά Τίγκιλη.


Πρόκειται για μια απολαυστική κωμωδία με χαρακτήρες γνώριμους, που ακροβατούν ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, και ανάλογα με τις ανάγκες τους, άλλοτε του κονταίνουν και άλλοτε του μακραίνουν τα ποδάρια, έτσι ώστε το ψέμα να φαντάζει αλήθεια και η αλήθεια ψέμα…!

Λίγα λόγια για την υπόθεση της κωμωδίας: Στη διάσημη Νάπολη, αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον αμερικανικό στρατό να κατοικοεδρεύει εκεί και να… κυνηγάει τις θερμόαιμες ιταλιάνες, ζει ο συμπαθητικός Λίμπερο Ινκορονάτο, εκτιμητής παλιών νομισμάτων  με την ανύπαντρη αδελφή του, την Κοστάντζα. Στη ίδια -λαϊκή - πολυκατοικία, ζουν μια κοκότα πολυτελείας, η Γκρατσιέλλα (που πολύ  θα ήθελε να αποκατασταθεί στα μάτια της κοινωνίας, ως σύζυγος του Λίμπερο), ένας εύπορος αλλά τσιγκούνης εισοδηματίας, ο Ρομπέρτο Περέτι, μελλοντικός σύζυγος της αδελφής του πρωταγωνιστή μας καθώς και ένα απίθανο ζευγάρι των υπερδραστήριων ερωτικά γειτόνων (εντός και εκτός σπιτιού), ο Μπενεντέτο και η Όλγα… Το μωσαϊκό των πρωταγωνιστών στα ξεκαρδιστικά επεισόδια που διαδραματίζονται στα διαμερίσματα και τους ορόφους της πολυκατοικίας, συμπληρώνουν, μια αθυρόστομη, χυμώδης θυρωρίνα, η μητέρα της Όλγας, συγγενείς  του Μπενεντέτο, ο ταξιθέτης στους κινημ/φους που διατηρεί ο τελευταίος σε άλλη πόλη, η ερωμένη τουκαι …μωρά, παράνομα και νόμιμα!!! Η συνέχεια επί σκηνής.

Τα σκηνικά/ κοστούμια σχεδιάζει ο βραβευμένος Στέφανος Αθηαινίτης, την μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Μάριος Παπαδόπουλος, τις χορογραφίες ο Άριστος Παπαχριστοφή και τους σχεδιασμούς φωτισμών ο Παναγιώτης Μανούσης, που έχει συνεργαστεί στο ανέβασμα του έργου και στην Ελλάδα, από το Γιώργο Αρμένη στο Νέο Ελληνικό Θέατρο στην Αθήνα.

Πρωταγωνιστούν μια πλειάδα έμπειρων και νεότερων ηθοποιών:  ο Κώστας Βήχας, η Μαρίνα Βρόντη, η Παναγιώτα Παπαγεωργίου, ο Γιάννος Αντωνίου, η Σκεύη Παπαμιλτιάδους, ο Βασίλης Χαραλάμπους,  η Μικαέλλα Θεοδουλίδου, ο Χάρης Ευριπίδου και η Μαρία Βιολάρη. Συμμετέχουν φιλικά: η Χριστίνα Βραχίμη, οι Αντρέας Δανιήλ και Μηνάς Τζωρακάκης καθώς και η Χριστίνα Κούταλη.

Ώρα: 20.30. Νέα Σκηνή ΘΟΚ. Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις, τηλέφωνο: 25877827 & www.ethal.com.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close