Arts & Culture , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ντοκιμαντέρ για το φεστιβάλ "Ξαρκής"

Η Κύπρος επανεφεύρει τον πολιτισμικό της χαρακτήρα

Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2015

Ένα μικρό ντοκιμαντέρ που περιγράφει την περσινή πορεία ενός εκ των σημαντικότερων φεστιβάλ του τόπου μας, το 'Ξαρκής', το οποίο διεξήχθη στο Άρσος, ανέβηκε σήμερα στο κανάλι του Φεστιβάλ στο Youtube.

Περιγράφει πως το φεστιβάλ μετατράπηκε από ιδέα σε πράξη, πως τα όνειρα των νέων και η δική τους διαφορετική ματιά στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού πήρε σάρκα και οστά μέσα απ' το φεστιβάλ. Πως μέσα απ' αυτό, πολλοί νέοι δείχνουν τις ικανότητες, τα ταλέντα τους και την άποψη τους στα πράγματα και πως αυτό βρίσκει απήχηση!
 

Το επίπεδο του φεστιβάλ ανεβαίνει συνεχώς, σημειώνεται στο ντοκιμαντέρ ενώ κύριο χαρακτηριστικό του παραμένει η απλότητα. Παρακολουθούμε τις απόψεις τόσο των καλλιτεχνών που συμμετέχουν όσο και των επισκεπτών και τις πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στο "Ξαρκής", από τα μουσικά εργαστήρια με την Βασιλική Αναστασίου μέχρι και τα μαθήματα κατασκευής παραδοσιακών καλαθιών, με δασκάλες τεχνίτες καλαθοπλέκτριες! Ποίηση, οικολογία, κυπριακή μουσική, παραδοσιακή μαγειρική, όλα είναι θέματα το οποίο το φεστιβάλ πραγματευέται και οδηγεί σε προβληματισμό και λύσεις!  "Είναι πηγή έμπνευσης για τον εαυτό σου, να κάνεις αυτό που θες εσύ" αναφέρει ένας εκ των συμμετεχόντων, "υπάρχει η διάθεση του κόσμου να βρεθεί, να ζυμωθεί, να γεννήσει ιδέες και να δει πιο όμορφη την Κύπρο" δηλώνει άλλος.

Αυτή είναι η Κύπρος του σήμερα κι έχει πολλές δυνατότητες!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close